KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektra Konaklama ve Ağırlama Sektöründe En İleri Teknoloji.
Advertisements

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
Yasal Dayanakları: 6245 sayılı Harcırah Kanunu Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği Uygulama Ortamı: KBS/Harcama.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
ZİYAFETİN TANIMI VE ÖNEMİ
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Menü Planlama. Menü Planlama Menüyü tanımlayınız, önemi ve işlevlerini açıklayınız Menü, en basit tanımı ile bir yiyecek-içecek işletmesinin sunmuş.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2017 YILI MAVİ BAYRAK ETKİNLİK DOSYASI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hazırlayan: Can Ekiz, Oğuzhan Akdoğan, Yakup Aktoprak Numara: , ,
ÖZEL MARMARA İLKOKULU/ORTAOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HİYERAŞİK YAPIYA GÖRE MUTFAK ÇALIŞANLARININ İŞ VE GÖREV TANIMLARI
Ректорлуктун билдирүүсү / Бүтүрүүчүлөр
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI

Önbüro (Front Office)

Concierge (Üniformalı Hizmetler) DOORMAN

Concierge (Üniformalı Hizmetler) PORTER/BELLBOY

KAT HİZMETLERİ (HOUSEKEEPING)

YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ (FOOD&BEVERAGE DEPARTMENT) (F&B)

Servis Departmanı İş Tanımları Yiyecek ve İçecek Müdürü Restoran Müdürü Kaptan Garson Komi Stajyer Diğer Servis Personeli (Tranşör, Someliye, Kahveci Güzeli)

Bar Departmanı İş Tanımları Bar Müdürü Şef Barmen Barmen Bar Komisi

Mutfak Departmanı İş Tanımları Executive Chef (Şef Aşçı) Sous Chef (Şef Aşçı Yrd.) Chefs De Partie (Kısım Şefleri) Chef Socier (Sos+Et Şefi) Chef Poissonier (Balık Şefi) Chef Rotisseur/Chef Grillandin (Izgara Şefi) Chef Entremettier (Sebze Şefi) Chef Potager (Çorba Şefi) Chef Garde-Magner/Larder Chef (Kasap+Soğuklar) Chef Patissier (Pasta Şefi)

Teknik Hizmetler Bölümü

Muhasebe (Accounting)