BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
Advertisements

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
TALEP MODÜLÜ SATINALMA İŞLEMLERİNİ BİR MERKEZDE YAPAN, ANCAK TALEPLERİ DEĞİŞİK BİRİMLERCE OLUŞTURULAN İDARELERİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN.
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
LİSANSÜSTÜ TEZ PROJE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN HAZIRLIK EĞİTİMİ Sunumlar: BAP Şube Müdürü Menekşe ÖRME Uzman Hayati ECEVİT.
Kurum Hissesi 1.
T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖLYAKA MESLEK YÜKSEKOKULU
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
 ÖN ÖDEME (AVANS KREDİ) -Harcama yetkilisinin uygun görmesi -Karşılığı ödeneğin saklı tutulması kaydıyla; 1-İlgili kanunlarda öngörülen haller ile.
MUHASEBE EĞİTİMİ.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ TEDARİK YÖNETİM ZİNCİRİ
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Dr.Birsen TUĞLU Dr.Nurhilal YUSUFOĞLU Danışman Prof.Dr. Pınar TUNCEL
Gümrük Vergilerinin Tahakkuku, Tebliği ve Ödenmesi
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Harcama Yetkilileri.
TAŞINIRLARIN KAYDI.
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
Comenius Okul Ortaklıkları
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLGİLENDİRME NOTU SEYAHATLERDE YAPILMASI
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
Yıllı SODES Uygulama Süreci
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı İzleme,Değerlendirme ve Raporlama Birimi
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
22 Aralık 2010 Maliye Bakanlığının Planlama ve Kontrol Çemberi Rogier Tesson Thijs Leijen.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
BAP KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME
BAPSİS ÜZERİNDEN GENEL SATIN ALMA TALEBİ OLUŞTURMAK
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
25/01/2017 tarihli değişiklikler
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Proje Başvurusu Değerlendirme Süreci
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER BÜTÇE VE MUHASEBE DAİRE BAŞKANLIĞI.
V. Bireysel Başvuru Usulü
Farabi Değişim Programı Tanıtım
BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK
Sunum transkripti:

BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK

Projeler üzerinde sadece proje yürütücüleri işlem yapabilir. İlgili proje seçilip görüntülendikten sonra, sol üstte çıkan menü ile proje ile ilgili tüm işlemler gerçekleştirilebilir.

Talep işlemleri menüsünden yapılmak istenilen değişiklikle ilgili kısım seçilir.

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE – 17 Araştırma projelerinin Komisyon tarafından onaylanan süre içerisinde tamamlanması esastır. Ek süre taleplerinin proje bitiş tarihinden en geç 15 gün önce gerçekleştirilmesi gerekir. Proje yürütücülerinin gerekçeli talebi üzerine, Komisyon kararı ile projeler için on iki (12) aya kadar ek süre verilebilir. Toplamda on iki (12) ayı geçmemek üzere, bir proje için iki defa ek süre talep edilebilir. Ek süre talepleri, projenin normal süresi bitmeden en az 15 gün önce yapılması gerekir. Ek sürenin hesabında, projenin normal bitiş tarihi esas alınır ve süre bu tarihten itibaren hesaplanır.

Sistem üzerinden yapılacak tüm talepler için gerekçenin anlaşılır bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

Ek bütçe MADDE – 18 1) Projelerinin Komisyon tarafından onaylanan bütçe ile tamamlanması esastır. 2) Ek bütçe taleplerinin proje bitiş tarihinden en geç 2 ay önce gerçekleştirilmesi gerekir. 3) Ek bütçe talepleri, harcama kalemlerinde öngörülemeyen artışlar, kurdaki farklılaşmalar, projenin tamamlanması için mecburi ek alımlara ihtiyaç duyulması gibi durumlarda; proje yürütücüsünün gerekçeli talebi neticesinde Komisyon kararı ile karşılanır. İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE 14 – 1) Bilimsel Etkinlik Katılım Projeleri için ek kaynak desteği sağlanmaz. 2) Sempozyum Düzenleme Projelerinde sağlanabilecek ek kaynak miktarı proje bütçesinin % 10’unu geçmemek koşuluyla Komisyon tarafından belirlenir. 6 3) Diğer projeler için sağlanabilecek ek kaynak miktarı proje bütçesinin %25’sini geçmemek üzere Komisyon tarafından belirlenir.

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE – 19 1) Projelerin onaylanan içerik ve kapsam ile yürütülmesi esastır. 2) Harcama kaleminde değişiklik yapılabilmesi için; proje bütçesinde henüz harcama gerçekleşmemiş bir harcama kaleminin bulunması gerekmektedir..Vazgeçilen harcama kalemi çıkarılarak çıkarılan bütçe kaleminden fazla olmamak kaydıyla yeni bütçe kalem/kalemlerinin eklenir.

Ek bütçe talebinde bulunulan malzeme veya hizmetle ilgili olarak teknik şartname ve teklifin de sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE – 19 1) Projelerin onaylanan içerik ve kapsam ile yürütülmesi esastır. 2) Harcama kaleminde değişiklik yapılabilmesi için; proje bütçesinde henüz harcama gerçekleşmemiş bir harcama kaleminin bulunması gerekmektedir. Vazgeçilen harcama kalemi çıkarılarak çıkarılan bütçe kaleminden fazla olmamak kaydıyla yeni bütçe kalem/kalemlerinin eklenir.

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE – 20 1) Proje kapsamında, başvuru aşamasında talep edilen ve Komisyon tarafından onaylanan alımların ve harcamaların yapılması esastır. Ancak projenin tanımlanması için zaruri alımlara ihtiyaç duyulması ve proje bütçesinden bakiye kalması halinde halinde proje yürütücüsünün gerekçeli talebi ve Komisyon kararı ile ek alım yapılabilir. 2) Ek alım, daha önce gerçekleştirilen ve bakiye kalan harcama kalemlerinin bütçesi kullanılarak veya ek bütçe talep edilerek sağlanan bütçe ile gerçekleştirilir. 3) Komisyon, gerekli gördüğü hallerde ek alım taleplerinin yerindeliği ile ilgili hakem görüşüne başvurabilir

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE -21 Komisyon, gerekli gördüğü hallerde veya proje yürütücüsünün gerekçeli talebini yerinde bulması durumunda proje ekibinde değişiklik yapabilir.

İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE - 22 1) Sağlık sorunu veya önceden öngörülmeyen zorunlu hallerde Komisyon, proje yürütücüsünün talebi üzerine veya re’sen projenin normal süresinden sayılmamak üzere çalışmayı 6 aya kadar askıya alabilir. 2) Projenin askıya alınması yürütücü tarafından talep ediliyorsa gerekçesi ve dayanağı belgeler APSİS programına kaydedilir ayrıca birime teslim edilir. Özlem TEKİN