ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
REKTÖRLÜK.
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İDARİ VE YÖNETİCİ PERSONELİNİN ATAMA VE TERFİ KRİTERLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ (MERSİN.
Güzel DİŞCİGİL, Ayfer GEMALMAZ, Serpil DEMİRAĞ, Okay BAŞAK
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI SENATO TOPLANTISI 15 ARALIK 2011.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
2012 TARİH VE GELİŞİMİ Kuruluş 1 Bina 2 Kampus 3 Fakülte 4 Fakülte 9 Fakülte 1 Yüksekokul 3 Yüksekokul 4 Yüksekokul (Konservatuarla.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.

POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
SABİS 2016 YILI HEDEFLERİ.
1 T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ AKADEMİK.
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İÇ SINAVI.
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
Hakkari Üniversitesi Öğrenci Memnuniyet Anketi Sonuçları (2017 Mart)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
Hatice Şimşek Keskin***
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2010 YILI FAALİYET SUNUMU NİSAN 2011
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
İŞ AHLAKI VE SOSYAL SORUMLULUK DERSİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mayıs 2018 Mezuniyet Töreni
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
T.C. Yükseköğretim Kurulu
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
URAL, A. ve KELEŞ, Y. (2011). Türkiye’deki Üniversitelerde Çalışan Öğretim Elemanlarının Akademik Özgürlüklerine İlişkin Görüşleri. V. Lisansüstü Eğitim.
Abdullah Alper ERTEM Enver AYDOĞAN
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
Sunum başlığı Sunum Tarihi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
FAKÜLTELER TAM ÜCRETLİ %75 BURS %50 BURS&İNDİRİMLİ %25 BURS&İNDİRİMLİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 24 Haziran 2019 Mezuniyet Töreni
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009

ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEKLEM Araştırmanın verileri, anket yöntemi ile elde edilmiştir. Çalışanlara anket, e-posta yolu ile toplam 1647 kişiye gönderilmiş ve 554 kişi yanıtlanmıştır. “Öğrenci Memnuniyeti” araştırmasına ise toplam 1640 öğrenci katılmıştır.

ÇALIŞANLAR İÇİN İŞ DOYUMU BOYUTLARI İşin Özellikleri Çalışma Koşulları İş Yükü İş Güvencesi Ücret Sosyal Yardım Yükselme Olanakları Çalışma Arkadaşları Yöneticiyle İlişkiler Yöneticinin Performansı Üst Yönetimle İlişkiler Üst Yönetimin Performansı Kurumla Özdeşleşme

ÖĞRENCİ DOYUMU ÖLÇEĞİ VE BOYUTLARI Dersler Akademik Takvim Öğretim Elemanları Danışmanlık Eğitim Destek Hizmetleri Kütüphane Öğrenci İşleri Sağlık Hizmeti Yönlendirme Hizmeti Kafeterya (yemekhane) ve Kantin Ulaşım Barınma Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kampus Öğrenim Dili Öğrenim Bursu Üniversitenin İmajı

ÇALIŞANLAR İÇİN TANIMLAYICI BİLGİLER Cinsiyet %61,6 Kadın %38,4 Erkek Öğrenim Düzeyi %43,3 Doktora %29,8 Lisans %24,5 Yüksek Lisans %2,3 Lise Kadro Türü %74,9 Akademik %25,1 İdari Başkent Ünv.Görev Süresi %68,1 Beş yıl ve daha fazla %18,7 3-4 yıl İş deneyimi %73,3 Başka kurumda çalışmış %26,7 Başka kurumda çalışmamış

ÖĞRENCİLER İÇİN TANIMLAYICI BİLGİLER Cinsiyet %46 Kadın %54 Erkek Başka bir yüksek öğretim kurumunda öğrenim görme durumu %9 Gördü %97 Görmedi Fakültelere göre ankete katılım yüzdeleri (Öğrenci sayısına göre oranlar) %48 Diş Hekimliği Fakültesi %41 Sağlık Hizmetleri MYO %40 Ticari Bilimler Fakültesi %25 Fen-Edebiyat Fakültesi %21 Mühendislik Fakültesi %19 Teknik Bilimler MYO %18 Sosyal Bilimler MYO %15 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi %15 İletişim Fakültesi %13 Sağlık Bilimleri Fakültesi %13 Eğitim Fakültesi %9 Güzel Sanatlar Fakültesi %9 Hukuk Fakültesi %7 Tıp Fakültesi %6 Devlet Konservatuarı

ARAŞTIRMANIN BULGULARI (ÇALIŞANLAR ve ÖĞRENCİLER İÇİN) Her iki ölçekte de boyutlar, 0-100 arasında değişen bir ölçek üzerinden değerlendirilmiştir. 33 ve altında puan düşük 34-66 puan orta 67-100 puan yüksek olarak gruplandırılmıştır. …Her iki araştırmada da hiçbir boyutta “düşük” memnuniyet düzeyi çıkmamıştır.

ARAŞTIRMANIN BULGULARI (ÖĞRENCİ) Memnuniyet puan ortalamasına göre, En yüksek memnuniyet düzeyi “Öğretim Elemanları” En Düşük memnuniyet düzeyi “Kafeterya-Kantin”

ARAŞTIRMANIN BULGULARI

ARAŞTIRMANIN BULGULARI (ÇALIŞAN) Memnuniyet puan ortalamasına göre, En yüksek memnuniyet düzeyi “Yöneticinin Performansı” En düşük memnuniyet düzeyi “Kurumla Özdeşleşme”

ARAŞTIRMANIN BULGULARI (ÇALIŞAN) Memnuniyet puan ortalamasına göre “Akademik Personel” ve “İdari Personel” için, En yüksek memnuniyet düzeyi “Yöneticinin Performansı” En düşük memnuniyet düzeyi “Kurumla Özdeşleşme”

ARAŞTIRMANIN BULGULARI

ARAŞTIRMANIN BULGULARI

ARAŞTIRMANIN BULGULARI

Memnuniyet Düzeyi (Genel) 2004 yılı % 69,38 2008 yılı % 63,37 SONUÇ (ÇALIŞAN) Memnuniyet Düzeyi (Genel) 2004 yılı % 69,38 2008 yılı % 63,37

Memnuniyet Düzeyi (Genel) 2004 yılı % 67 2008 yılı % 61 SONUÇ (ÖĞRENCİ) Memnuniyet Düzeyi (Genel) 2004 yılı % 67 2008 yılı % 61

SONUÇ (ÖĞRENCİ) (Açık Uçlu sorulara verilen yanıtlara ilişkin sonuçlar) Öğrenciler, Başkent Üniversitesi’ni Türkiye’nin ilk beş üniversitesi içinde değerlendirmektedirler. (%19) Öğrencilere göre Başkent Üniversite’sinin en önemli üç sorunu, Sosyal ve kültürel etkinliklerdeki yetersizlik Pahalılık-ücret Otopark sorunları Genel olarak, öğrencilerin Başkent Üniversitesi yurdundan memnun oldukları görülmüştür.

AKADEMİK DEĞERLENDİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. Abdülkadir VAROĞLU TEŞEKKÜRLER… BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. Abdülkadir VAROĞLU Ayşegül UZBİLEK