TESLİM ALMA (TESELLÜM)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Hat Dengeleme.
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ SÜREÇ TASARLAMA YAKLAŞIMI.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Ünitesi Laboratuvarda İşletme Kavramı Prof.Dr. Hakan ERBAŞ.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
SİNDİRİM SİSTEMİ.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Şahin GÖKÇEARSLAN. Yazılım Türleri Bilgisayar Yazılımları Yazılım türleri (İşletim sistemleri, paket programlar, programlama dilleri) Yazılım lisans türleri.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
KİŞİSEL HİJYEN.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
TBS’De görev tanımları
TBS’de DEPOLAMA.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
VİTAMİNLER.
T- Testİ: ORTALAMALAR ARASI FARKLARIN TEST EDİLMESİ
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
ÖRNEKLEME.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Kumaş Dikiş İpliği Makine İğnesi Tela ve Çeşitleri.
ÜRETİM YÖNETİMİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
D o l p h i n M Doğal Taş Üretim Takip & Kaynak Planlaması Yazılımı
MADDEYİ TANIYALIM.
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
İÇERİK DÜZENLEME -Bilgi türleri- Fiziksel bilgi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MUHTEVA…Ne öğretelim?.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Paylaşım Semineri İş Akışı
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
Sunum transkripti:

TESLİM ALMA (TESELLÜM)

Teslim Alma Konusunda Yapılan İnceleme ve Kontroller Ölçü Kontrolü Fiyat Kontrolü Kalite ve Özellik Kontrolü Belge Kontrolü Teslim Alma Alanı Kontrolü Duyusal Analizler Kimyasal Analizler Mikrobiyolojik Analizler

Ölçü Kontrolü Ölçü kontrolü sırasında yapılan işlemler teslim alınan ürün ve malzeme miktarı , ağırlığı ve sayısı ile ilgili kontrolleri kapsamaktadır. Bu amaçla teslim alınan ürün ve malzemelerin sipariş fişi yada satın alma emrindeki miktarının, fatura yada irsaliyedeki miktarla aynı olup olmadığı kontrol edilir

TARTI CİHAZLARI/KANTAR/TERAZİ (özellikleri, kullanımları, temizliği vb.)

Fiyat Kontrolü Fiyat kontrolünün amacı, satıcı işletmelerden daha önce alınan fiyat tekliflerinin, faturada yazılı olup olmadığının kontrol edilmesiyle ilgili bir kontroldür.

Kalite ve Özellik Kontrolü Teslim alınan ürün ve malzemelerin, kullanım amaçlarına uygun kalite ve özelliklerde olup olmadığı ile ilgili kontroldür.

BESİN GRUPLARINDA DİKKAT EDİLEN GENEL SUBJEKTİF KALİTE KRİTERLERİ

Et, tavuk, balık Yumurta Süt Ve Ürünleri Kuru baklagiller/ Tahıllar Taze Sebze Meyveler Konserve yiyecekler Reçeller Zeytin Yağlar Ekmekler

ARAÇ SICAKLIĞI ÖLÇÜMÜ NEM ÖLÇÜMÜ

Belge Kontrolü

Duyusal Analizler Beş duyu ile yapılan kontrollerdir ve uzman kişiler tarafından yapılır. Teslim almada fiziksel kontroller bu şekilde yapılır.

Kimyasal Analizler Yiyecek içeceklerin fizyolojik olarak değerlendirilmesidir ve özel araç gereçler gerektirir. Bu amaçla, mutfaklarda uygulanabilecek bazı basit araçlar vardır.

Mikrobiyolojik Analizler Mutfak, depo ve bazı araç gereçlerin, alınan malzemelerin sağlıklı kontrolü için yapılan işlemlerdir. Ancak özel uzman, donanım ve laboratuar gerektirmesi nedeniyle bu analizlerin işletmede yapılması yerine gıda kontrol ve sağlık laboratuarlarına başvurulabilir. Kulanım sularının örneklerinin bu yerlere gönderilerek belirli aralıklarla kontrol ettirilmelidir.

TESLİM ALMA Tüm değerlendirmeler “TESLİM ALMA KONTROL ÇİZELGESİ” ile takip edilir