Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BESİYERLERİ.
Advertisements

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Millî Eğitim Bakanlığı Ulusal Süt Konseyi
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI.
Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!
YOĞURT ÇEŞİTLERİ VE HİLELERİ
VİTAMİNLER.
Süt işlemenin besin değerlerine etkisi…???
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Sindirim Sistemi.
İLK 1000 GÜN : ANNE SÜTÜ NİÇİN ÖNEMLİ ? YETERLİ DEĞİL İSE İNEK SÜTÜMÜ/ ENDÜSTRİYEL SÜT(MAMA)MÜ? YASAK OLAN NEDİR? & EK BESİNLER Dr. Raşit Vural Yağcı Ege.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
Beslenme ve Kanser Riski
ANTİBİYOTİK KOMBİNASYONLARI
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Sodyum Dengesi Yetişkinlerde 55 mmol/kg olan toplam sodyum miktarının %30 u kemik yapısında sıkı bağlı bulunmaktadır. Bu nedenle 40 mEq/kg olan değişebilir.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
PROBİYOTİKLER VE MUHTEMEL ETKİ MEKANİZMALARI
BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ
I. ÜNİTE: VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER A. SİNDİRİM SİSTEMİ
VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER
BAKTERİLER BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ
Fortschritt durch Qualität
TEMİZ TOPLUM TEMİZ İNSAN TEMİZ TUVALET.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ.
YAĞLAR yağlar,gliserin ve yağ asitlerinin oluşturduğu polimerik yapılardır.yağ asitleri karbonlu uzun zincirli moleküllerdir.
PROBİYOTİK & PREBİYOTİK
YOĞURT TEKNOLOJİSİ Giriş.
PESTİSİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
VİTAMİNLER.
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Nihal KANAT.
YOĞURT.
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
LİPİTLER (Yağlar).
KEFİR.
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
1.1 Diğer Yoğurt Çeşitleri Teknolojisi (5)
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
1- YOĞURT Isıl İşlem (Pastörizasyon)
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi Gıda Mühendisliği Bölümü
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
Çocuk Sağlığı.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Yoğurt jelİnİn oluşum mekanİzmasI
Besin Grupları (4 Grup)  Süt ve ürünleri  Et ve ürünleri, yumurta, kurubaklagiller  Taze sebze ve meyveler  Ekmek ve diğer tahıllar.
7. MİKROORGANİZMA HABİTAT TİPLERİ
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ 6\F ECEM POLAT SİNEM GÖKDERE BUSE BAŞKURT
Yoğurt sütüne uygulanan işlemler
Transgenik Hayvanlar İlaç üretimi amacı ile düzenlenen hayvanlar (kan, idrar ya da süt içerisinde Genetik olarak düzenlenmiş biyoaktif moleküllerin-kan.
Fermente Süt ÜrünleRİnİn Beslenme Değerİ
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
Bakteriyel Biyofilmler ve Konak Savunma Sistemleri
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
MİKROBİYOLOJİ LAB. Dr. N. Oya SAN.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
ECOMİLK BUZAĞI MAMASI Veteriner Hekim Tahir S. YAVUZ.
KOLON KANSERİ ÖNLENEBİLİR Mİ??
Beslenme İlkeleri - 7.
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt

Quark separasyonu

Membran separasyonu

UF Yöntemi-1 (yoğurdun filtrasyonu) Ilık yağlı yoğurt (43 C) Ilık yağsız yoğurt (43 C) +/- Aroma ++ +/- UF (tubular modül) 0.7-0.8 bar TMP parlaklık etkinlik Yapı + Permeat Retentat Diafiltrasyon Pastörize krema ilavesi Ekstrüziyon UF (plakalı modül) Soğuk depo Permeat Laktoz vb. geri kazanımı

Yoğurt starter gelişimi (%16 kurumaddeli)

Yoğurt starter gelişimi (%24 kurumaddeli)

Probiyotik yoğurt- Organik asitler, hidrojen peroksit, bakteriyosin, antibiyotik ve dekonjüge safra asitleri gibi inhibitör/antimikrobiyel maddelerin üretimi Probiyotik bakteriler ile patojen bakteriler arasında besin elementlerine ulaşma ve bağırsak ortamında tutunabilme amaçlı rekabetin probiyotik bakteriler lehine sonuçlanması Bağışıklık sistemin güçlenmesi

Tablo 8.5. Probiyotik bakterilerin insan vücudu üzerindeki terapatik ve yararlı etkileri. Terapatik Etki Normal bağırsak florasının korunması Üreme yolu enfeksiyonlarının azalması Bağışıklık sisteminin güçlenmesi Kabızlığın azalması Laktoz intoleransının azalması Turist ishalinin azalması Kan serum kolesterol seviyesinin azalması Anti-karsinojenik etkinin oluşması Bebek ishallerinin azalması Kemik erimesinin (Osteroporesis) yavaşlaması Gıdaların beslenme değerinin artması Antibiyotik kullanımına bağlı ishalin azalması Hiperkolesterolün azalması Bağırsak kanseri riskinin azalması Kaynak : Fuller (1989)

Probiyotiklerin canlılıklarını koruma stratejileri Prebiyotik maddelerin ilavesi, Mikrokapsülleme (Microencapsulation), Oksijen geçirimi düşük paket materyali kullanılarak paketleme, İki aşamalı fermentasyon, Asit ve tuza dayanıklı suşların kullanımı.

Prebiyotikler, “…bağırsakta bulunan bakterilerin gelişimini teşvik ederek konakçı üzerinde dolaylı olarak sağlığı geliştirici etkisi olan ve vücut tarafından sindirilemeyen gıda maddeleri…” Üst sindirim sisteminin hidrolitik ve sindirme özelliğine karşı dirençli olmalıdır, Genellikle bağırsakta bulunan mikroorganizmaların gelişimini teşvik etmelidir.

Meyveli yoğurt