ANADOLU ROCK MÜZİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GENÇLİK NE İSTİYOR? Ozan Keçeli.
Advertisements

MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
LOZAN BARIŞ KONFERANSI VE ANTLAŞMASI
KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Türkiye’de güzel şeyler de oluyor… Güzel insanlar güzel işler yapıyor… Anadolu bozkırının ortasında yeşeren yepyeni bir Eskişehir…
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
OTUZ BEŞ YAŞ ŞAİRİ ( ).
Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
Hititlerrr!.
ZÜHRE NUR PEHLİVAN SABİRE DALKILIÇ YURDANUR TURELİ
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ BİREY DERSANELERİ.
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
Çalışma soruları 2. ders. Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden.
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
Jazz Müzik bilgileri.
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
Türkiye Birleşmiş Milletler Boğazlar Konuları görüşülmüştür.
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
Logo.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
VEYSEL ŞATIROĞLU (AŞIK VEYSEL)
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜ TEST SUNU
1890 yılı yaz ayında Washington Üniversitesi'nden mezun olan William Sachtleben ve Thomas Allen Jr. isimli Amerikalı iki genç, seyahat amacıyla ilk olarak.
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
William Wyler Hayatı ve Filmleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN MÜZİK TÜRLERİ
1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country.
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Yetişmesi için büyük kaynak gerektiren vasıflı insan gücünün, ilgisizlik ve imkânsızlıklar nedeniyle daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesine beyin göçü.
YAPAN:CANSU KARADUMAN 11-H1 801  OSMANLI- VENEDİK VE AVUSTURYA İLİŞKİLERİ  Osmanlı kaybettiği toprakları almak için önce Venedik daha sonra da Avusturya.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Öğrenme Alanı: D. MÜZİK KÜLTÜRÜ
07 Aralık 1944 Perşembe Günü Chicago’da imzalanan ICAO Uluslararası Sivil Havacılık Konferansı Ilk Baskı.
TÜRK EDEBİYATI EVRELERİ
GÖRSELLE ANLATIM Türkçenin yanlış kullanımı, Türk dilinin konuşma ve yazma bozuklukları ile ilgili yazı, kompozisyon örneğini sizlere sunuyoruz: Geçmişi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

ANADOLU ROCK MÜZİK

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anadolu rock ya da Türk rock müziği, Türk halk müziği(türkü) ile rock müziğin birleşimi müzik türüdür.

ANADOLU ROCK ‘IN DOĞAYEN İSMİ CEM KARACA

 II. Dünya Savaşı yıllarında dünyaya gelmiş 68 kuşağı müzisyenleri, 1960'lı ve 1970'li yıllarda en ünlüleri İngiltere ve Amerika'dan çıkmak üzere müzik piyasasını kasıp kavururken, Türkiye de gelişen bu akımlardan nasibini alıyordu. 

Yurtdışında ilk dönemlerde Beatles, daha sonraları Rolling Stones, Led Zeppelin, Yes, King Crimson, Pink Floyd ve bu listenin uzayıp gidebileceği daha bir dolu gruplar Rock müziğinin en başta giden temsilcilerinden olmuşlardır.

Bu grupların patlamasından sonra 1967-'68 yıllarında, Türkiye'de de başta Barış Manço olmak üzere, Cem Karaca, Erkin Koray,Fikret Kızılok, ve Moğollar gibi birçok grup ve müzisyen kendilerini yurt çapında üne kavuşturacak ilk 45'liklerini çıkarmışlardı ve Moğollar'ın ilk dönem klavyecisi Murat Ses'in öncülük ettiği bir akım olan Anadolu Rock’ın temelleri de yine aynı senelerde böylece atılmış oluyordu. Türkiye bu akıma çok ısınmıştı.

Yaşayan Efsane Erkin Koray

Bu müzisyenler yurtdışındaki akımları oldukça yakından takip ediyorlardı ve farkında oldukları bir şey vardı ki bu da kendi ülkelerinin müziğinin aslında çok köklü bir geçmişe sahip olduğu ve de en önemlisi altmışlı yılların ikinci yarısında temelleri Amerika Birleşik Devletleri'nde atılmış olan psychedelic rock akımının aslında kendi ülkelerinin müziğinin özünde bulunduğuydu.

Batının 68 kuşağı hippileri de doğu mistisizmine bol miktarda meraklıydı ve bu konuda bolca araştırma yapıyorlardı. Türkiye'de yaşayan müzisyenler ise zaten bu olayın içinde doğup büyümüş oldukları için bu onlar için çok büyük bir avantajdı ve bunu çok iyi değerlendirmesini bilip hem batıdaki dünyayı sallamış grupların çalışmalarından, hem de kendi ülkelerinin yerel müziğinden yararlanarak çok sağlam doğu batı sentezleri ortaya çıkarmasını bildiler. Bu da Anadolu rock müziğini ortaya çıkardı. Dersimiz.com

Türkiye’deki Anadolu Rock Temsilcileri ERKİN KORAY CEM KARACA BARIŞ MANÇO HARAMİLER MOĞOLLAR FİKRET KIZILOK EDİP AKBAYRAM KARDAŞLAR BULUTSUZLUK ÖZLEMİ

… BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…