Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER

2 TÜRKİYE’ NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER TÜRKİYE’ NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ Ülkemizin gelişmesini önlemek için bazı ülkeler ülkemizde terör ve kargaşa ortamı yaratmak için çaba göstermektedir.

3 Türk-Ermeni İlişkileri
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER TÜRKİYE’ YE YÖNELİK TEHDİTLER Türk-Ermeni İlişkileri Terörizm Misyonerlik

4 1- TÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER 1- TÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ 19. Yüzyılın sonlarına kadar Ermenilerle ilişkilerimiz altın çağını yaşamıştır. Ermeniler, devlete bağlı oldukları için kendilerine «milleti sadıka» olarak kabul edilmiştir.

5 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
OLAYLARIN GELİŞİMİ 19. Yüzyıldan itibaren İngiltere, Rusya ve Fransa’ nın bağımsızlık vaatleriyle Ermeniler ayaklanmaya başladılar. Bunun üzerine I. Dünya Savaşı’ nda 1915’ te Tehcir Yasası çıkartılarak, Ermeni vatandaşlarımız ülkenin güney illerine göç ettirildi. Fakat zorunlu göç sırasında; savaş, kıtlık, salgın hastalıklar, İttihat ve Terakki Partisinin bazı üyelerinin hataları ve çetelerin saldırıları sonucunda can kayıpları yaşandı.

6 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
OLAYLARIN GELİŞİMİ Tehcir sırasında görevini yerine getirmeyenler cezalandırıldı. Ancak bazı Ermeniler, Tehcir sırasında yaşananları soykırım olarak değerlendirdiler. Sözde soykırım iddialarını gündemde tutmak için Ermeni örgütleri kurdular ve 1970’ li yıllardan itibaren yurt dışındaki Türk temsilciliklerine saldırılar düzenlediler. Bu saldırılarda 46 Türk diplomatı öldürüldü, onlarca kişi de yaralandı.

7 İDDİALAR VE TÜRKİYE’ NİN TUTUMU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER İDDİALAR VE TÜRKİYE’ NİN TUTUMU Bu sözde soykırım iddiaları yüzünden Ermenistan ile ilişkilerimizde sorun yaşanmaktadır. Türkiye, bu konuda arşivlerini açarak araştırmaya destek vermektedir. Araştırmalar ve incelenen belgeler bir soykırım olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

8 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
2- TERÖRİZM Ülkemizde faaliyet gösteren bölücü örgütler uluslararası terör listesinde yer alan örgütlerdir. Terörizm ihtiyaç duyduğu maddi kaynaklara insan kaçakçılığı, haraç ve zorunlu bağış toplama, sahtecilik faaliyetleri, uyuşturucu ticareti ve soygun gibi yollarla ve dış yardımlarla ulaşır.

9 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
3- MİSYONERLİK Bir inancı yayma görüntüsü altında insanların zaaflarından yararlanarak onları din değiştirmeye zorlayan ve bu şekilde dış güçlere destek sağlamaya çalışan sistemli bir organizasyondur.

10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
3- MİSYONERLİK Misyonerlerin başlıca faaliyetleri, dış güçlerden destek alarak inançlarına ait metinleri ücretsiz dağıtmak, yardım maksadıyla insanları kendi yanlarına çekmektir. Misyonerler, etnik kökenleri gündeme getirerek, yeni azınlıklar oluşturma gayreti içindedirler.

11 Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler konusunda bilinçli olmalıyız.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER ! SONUÇ Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler konusunda bilinçli olmalıyız. Kültürüne, vatanına, değerlerine bağlı ve Atatürk’ ün işaret ettiği yolda çalışan bir devlet bu tehlikelerden etkilenmeyecektir. Ülkemizi tehdit eden iç ve dış tehlikelere karşı bireyler ve devlet olarak milli güvenliğimizi korumakta üzerimize düşen görevleri gerçekleştirmeliyiz.


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları