Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country."— Sunum transkripti:

1 1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country müzik 8) Çocuklar için batı tarzı müzikler ve Türk müziği 9) Çok sesli halk müziği, çok sesi koro ve orkestra müziği 10) Dans müziği 11) Doğu müziği 12) Ege müziği 13) Ermeni müziği 14) Film müzikleri 15) Film müzikleri 16) Gençlik müzikleri 17) Halk müziği oyun havaları 18) İlahiler 19) Hard Rock müziği 20) Latin Amerika müziği 21) Konçertolar 22) Metal müziği 23) Modern müzik 24) Özgün müzik 25) Pop caz müziği 26) Popüler müzik 27) Rap müziği 28) Reklam müzikleri 29) Roman müziği 30) Saz eserleri 31) Türk dini ve Türk halk müziği 32)Yöresel aşıklar müziği 33) Yunan müziği Ülkemizdeki müzik türleri ve özellikleri hakkında yorumlarınızı hemen paylaşabilirsiniz.

2 Türk pop müziği Türk Pop Müziği ya da diğer adıyla Popüler Türk Müziği, modern popüler müzik kalıplarıyla oluşturulmuş ya da yoğun modern müzik kalıplarının üzerine hafifçe alaturka ve halk müziği ezgileri monte edilmesiyle oluşturulmuş Türk müziği çeşididir. Türk Pop Müziği'nin geçmişi çok eskilere gitmez. Ancak 30-40 yıllık bir geçmişi vardır

3

4 Türk rock müziği olarak da bilinir. Türk halk müziği yani türkü ile rock müziğin birleşmesinden oluşan müzik türüdür. Bu müzik türünün ortaya çıkışında en önemli rolü The Beatles grubu oynamıştır. Daha sonra Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin ve daha birçok grup bu akımın yayılmasında etkili olmuştur. Avrupalı müzisyenler bu akımı takip etmek, doğu kültürünü ve müziğini araştırmak için çalışmalar yapmış, farklı ülkelere gitmişlerdir. Fakat ülkemizdeki sanatçılar için bunu yapmaya gerek yoktur çünkü en büyük kaynak Anadolu’dur. Aynı zamanda Türkler, kendi müzik kültürlerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunun farkındaydı ve ABD’de temelleri atılmış, Anadolu Rock’ın öncüsü olan Psychedelic Rock akımının kendi müzik kültürlerinin özünde bulunduğunu biliyordu.

5 Türkler bu müzik akımından 60’lı yıllarda etkilenmeye başlamıştır. Başta Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço ve Moğollar olmak üzere birçok grup ülkemizde Anadolu Rock’ın gelişmesinde etkili olmuştur. Ayrıca Moğollar yeni bir akım olan Anadolu Pop’un temellerini atmıştır. Türkiye’de Anadolu Rock’ı temsil eden; Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, Kıraç, Haluk Levent, Üç Hürel, Ersen, Murat Kekilli, Ogün Şanlısoy ve Barış Akarsu gibi birçok isim bulunmaktadır.

6 Rebetiko Rebetiko, rebetika, rembetika veya rembetiko, kökeni hakkında değişik varsayımlar mevcuttur. En yakın ihtimal olarak, Yunanistan'da otoriteye karşı gelen ve esrar tekkelerinde yaşayan topluluklara verilen ad olan "rembet" terimi görülmektedir.

7 Hip hop, 1970'li yılların sonunda altyapısını tamamlayan ve bir sosyo- kültürel kimlik olarak ortaya çıktığında Amerika’yi baştan aşağı kasıp kavuran, kelime olarak ‘kalça atmak - kalça sektirmek’ anlamina geliyor. Kelime olarak bu kadar basit bir anlamı olan hiphop’ ın Amerika’ yı aşıp bütün dünyayı etkisi altına almasının altında yatan neden kelime anlamı değil; yaşama karşı takındığı tavırdan kaynaklanmaktadır. Hip hop, Amerika'da kötü koşullarda ve azınlık olarak yaşıyan zencilerin gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzıdır. Bu kültür Rap müziği, Graffiti sanatı, Break dansını ve Dj'liği içermektedir.

8

9 Arabesk müzik Arabesk Özellikle büyük şehirlerin varoşlarında hızla tutunmuş ve yaygınlık kazanmıştır. Ayrıca Erkin Koray çalışmaları ile Arabesk-rock ortaya çıkmış. Ardından Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses gibi müzisyenler kendi hayran kitlelerini yarattılar. Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen`in elinde (Taverna müziği)ne eklendi.Klasik taverna şarkıları(Rebetika),yanın da arabesk de artık tavernalarda yerini aldı.1980 yılında pop müziğini etkileyen arabesk Arabesk-Pop Müzik in ortaya çıkmasını sağladı. 1990 yıllardan sonra bu akım Emrah vs gibi sanatçılarla tanındı.Almanya`da arabeskin Türk gençler üzerinde etkisi ile Hip-Hop,Elektronik müzik,R&Bile arabesk sentezlenip yeni müzik çeşitleri ortaya çıkmıştır. Çoğu insan her ne kadar Orhan Gencebay için de "arabesk sanatçısı" dese de kendisi bunu reddetmektedir. Fantezi müzik arabesk müzikten daha önce çıkmış bir müzik türüdür.Arabesk söyleyenlerin bu tarz müzikden albümlerine eklemesi karışıklık yaratmıştır.Ayrıca albümlere alınan Türkülerarabesk değil halk müziği dir.Erkin KorayArabesk-rockFerdi TayfurMüslüm GürsesCengiz KurtoğluÜmit BesenTaverna müziği1980poparabeskArabesk-Pop Müzik1990EmrahAlmanyagençlerHip-HopElektronik müzikR&B Fantezi müzikTürkülerhalk müziği

10

11 Eğlence yerlerinde, çalgı eşliğiyle, oynayarak okunan şarkılara «kanto» denir. Bizde kanto XIX. yüzyılın sonlarında, tuluat tiyatroları ile birlikte görülmeye başlandı, Cumhuriyet’e, hatta biraz daha sonralara kadar sürdü. Kanto, kadınlar tarafından söylenir. Kantocu kadın, bir sahne elbisesiyle, dans ederek sahneye çıkar. Sahne önünde, bando mızıka (davul, trompet, keman ve zilden ibaret orkestra) gürültülü ara nağmeleri çaldıktan sonra gene onların eşliğinde, bir yandan sahnede gezip dolaşarak, ya da oynayarak şarkısını söyler. Kantolar, genel olarak gayet kıvrak, coşturucu havalardır. Yakın çağın çok şöhret kazanmış kantocuları arasında Küçük Verjin, Şamram, Blanş sayılabilir.

12


"1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları