Altera ile proje hazırlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Advertisements

Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
KOSGEB’E İLK KEZ BAŞVURACAK FİRMALARIN UYGULAMA ADIMLARI
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Hat Dengeleme.
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
Dosya Yönetimi Dosya, Klasör ve Sürücüler HÜSEYİN ALİOSMANOĞLU.
Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
Saffet ÖZTÜRK AIM Şefi Genel Müdürlük. Kullanıcı adı ve şifre girilir. Web sayfası dil seçeneği.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
TC Windows Editörü DevC++. KURULUM PROGRAMIN KURULACAĞI YER BURADA BELİRLENİYOR.
9. HAFTA 25 Nisan2016. Fonksiyon M-Dosyaları Fonksiyon dosyaları ilk satırda “function” kelimesi bulunan “.m” uzantısı bulunan dosyalardır. MATLAB içinde.
YÖNLENDİRME. Yönlendirme ● Statik ● Dinamik ● Kaynakta yönlendirme ● Hop by hop yönlendirme.
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
BİLGİSAYARINIZA E-İMZA ÜRETİMİ İÇİN
ÇAĞRI MERKEZİ CRM YAZILIMI İÇERİK ÖRNEĞİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
APP INVENTOR Emre ANLAR.
Mobil Uygulama Entegrasyonu İle
YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.
Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
XPEECH SIP DECT Yazılım Güncellemesi
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
Ders Adı: Sayısal Elektronik
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
BAP Otomasyonuna girmek için aşağıdaki butona tıklayınız.
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
X-IŞINLARI KRİSTALOGRAFİSİ
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
okulsportal.gsb.gov.tr EKİM 2016
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
Temel Bilgisayar Bilgileri
PARAMETRİK ANALİZ Orcad PSpice da Parametrik Sweep Analiz /
1. Konfigürasyon oluşturma
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
UZEM KULLANIM KILAVUZU
Arduino Programlama Dili
Prof. Dr. Eşref ADALI Doç. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü Sürüm-B
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Program Geliştirme ve JCreator Editörü
Tezin Olası Bölümleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Maç Sonucunun Belirlenmesi
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
7-Zip arşivinden nasıl dosya çıkarılır?
Sunum transkripti:

Altera ile proje hazırlama Quarturs programı üzerinde Altera De2 kartı için proje hazırlama

Altera ile proje hazırlama Altera fpga kartları için derleyici programı Quartus’tur. Bu programda da yazılan kodlar aynı çalışacaktır. Tek fark ara yüzdür. Aşağıdaki linkten quartus programı indirilebilir; https://www.altera.com/download/dnl-index.jsp

Altera ile proje hazırlama Quartus programı çalıştırılır. Açılan programda «create new project» seçilirek yeni proje açılır.

Altera ile proje hazırlama Projenin hedef dizini ve adı seçilir. (dizinde ve isimde türkçe karakter olmaması ve boşluk gibi özel karakterlerin olmaması gerekli)

Altera ile proje hazırlama Projenin hedef dizini ve adı seçilir. (dizinde ve isimde türkçe karakter olmaması ve boşluk gibi özel karakterlerin olmaması gerekli)

Altera ile proje hazırlama Kullanılacak fpga modeli seçilir. De2 kartları için «Cyclone II EP2C35F672C6» seçilir.

Altera ile proje hazırlama Gelen boş ekranda sol üst pencerede gözüken proje isimli logic kapı resmi projenin açıldığını gösterir.

Altera ile proje hazırlama Sol köşedeki yeni ikonu ile yeni kaynak kod dosyası açılabilir. VHDL file seçilerek yeni kod dosyası açılır.

Altera ile proje hazırlama Gelen boş ekran kod dosyasıdır. Quartusta hazır kod şablonu açılmamaktadır.

Altera ile proje hazırlama Kod yazıldıktan sonra dosyayı kaydederken ilk kod dosyasını proje ismine uygun yazınız. Örnekte counter kodu vardır. Ama projeye göre değiştirilmiştir.

Altera ile proje hazırlama «Analysis&Synthesis» seçilerek kodun yazım doğrulu kontrol edilir. (Sentez edilir.)

Simulasyon (Modelsim)

Altera ile beraber yüklene Modelsim programı ücretsizdir. Modelsim programı adresinden öğrenci sürümü indirilebilir http://model.com/content/modelsim-pe-student-edition-hdl- simulation Program yüklendikten sonra sitesine yönlenerek lisans almanızı sağlar. Öğrenci lisansı 180 gündür.

Modelsim Simulasyonu Simülasyon işlemine başlamak için herhangi bir derleyicide yazılan VHDL kodunda ‘error’ olmadığı doğrulanmalıdır.

Modelsim Simulasyonu Modelsim programı açılır.

Modelsim Simulasyonu New->Library açılır. gelen ekrandan ayar yapılabilir. (yapılmasa da olur «ok»)

Modelsim Simulasyonu ‘Compile’ seçilerek proje dosyaları eklenir.

Modelsim Simulasyonu ‘Start Simulation’ seçilerek simülasyon başlar. Gelen simulasyonu çalıştırılacak olan dosya seçilir. (tek dosya simüle edilir)

Modelsim Simulasyonu Simulasyon işlemi zamana göre adım adım ilerlemektedir.

Modelsim Simulasyonu Öncelikle simülasyon sinyalleri yani modelin ‘entity’ kısmındaki in/out’lar simülasyona eklenir.

Modelsim Simulasyonu Okların yönü giriş/çıkışı gösterir. Sinyaller önceden belirlenmez. Anlık olarak oluşturulup çalıştırılır.

Modelsim Simulasyonu ‘a’ girişi ‘1’ ,‘b’ girişi ‘0’ olan sistem çalıştırılacaktır. a sinyaline sağ tık ile «Force» seçilir. Gelen ekrana değer yazılır. Aynısı b için tekrarlanır.(«Force»)

Modelsim Simulasyonu Değerler belirlendikten sonra («Force») simülasyon belirtilen süre kadar (ör:100ns) çalıştırılır. «Run» butonu ile

Modelsim Simulasyonu Denenecek başka bir durum için «Force» ile değer belirlenip yeniden «run» yapılır.(ör: a=0,b=1 için)

Projenin Karta Aktarımı

Altera ile proje hazırlama Kart üzerine pin atamaları yapılmalıdır. Bunu assignments-> pin planner seçilerek yapılır.

Altera ile proje hazırlama Pin değerlerini linkteki tabloda bulabilirsiniz; www.terasic.com.tw/attachment/archive/30/DE2_Pin_Table.pdf

Altera ile proje hazırlama Kodun yazım hatası olmadığı görüldükten ve kodun modelsim simulasyonu yapıldıktan sonra (modelsim simulasyonu dökümanında anlatılmıştır.) Pin değerlerinin atanması yapılmıştır. Artık karta aktarıma geçilebilir. «compile design» seçilerek devam edilir.

Altera ile proje hazırlama Yükleme işlemi için programmer seçilir. Programmer ekranında *.sof dosyası yükleme dosyasını gösteri. No Hardware gözüküyorsa ya takılı kart yoktur yada driver sorunu vardır.

Altera ile proje hazırlama Driver sorunu varsa driver yükleme işlemi için aygıt yöneticisini açın. Altera usb ! işateriyle gözüküyordur. Sağ basarak sürücüyü güncelleyin. Driver dosyası quartusun kurulu olduğu dizinin altındadır.

Altera ile proje hazırlama Bağlantı veya sürücüyle ilgili sorun yoksa programmerda hardware setup butonundan usb-blaster seçilir.

Altera ile proje hazırlama Hardware setup butonunun yanında USB-Blaster gözüküyorsa yükleme yapılabilir. Start butonuna basılrak yükleme yapılır.

Altera ile proje hazırlama altera fpga/quartus ile ilgili ayrıntılı ve geniş bilgi kendi sitesinden bulunabilir. http://www.altera.com/index.jsp