TESLİM ALMA (TESELLÜM)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASSAS GÖREV Hakan YÜKSEL Mart.
Advertisements

Restaurant Yönetim Sistemi
Restaurant Yönetim Sistemi
Sabancı Vakfı Hibe Programı
MALZEME İHTİYAÇ PLANLAMASI
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Restaurant Yönetim Sistemi
Restaurant Yönetim Sistemi
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
KONAKLAMA İŞLETMELERİ MUHASBESİ
1. Piyasa Aracı İş Almak Üzere Gelir 2. Araç Yükleme Alanına Gönderilir Gönderilen araç, şoför ve yük ile ilgili temel bilgiler girilir Yükleme alanındaki.
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
İŞLETME EKONOMİSİ VE YÖNETİMİ
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
1. Araç Yükleme Alanına Gönderilir Gönderilen araç, şoför ve yük ile ilgili temel bilgiler girilir Yükleme alanındaki görevlinin gelecek araç ile ilgili.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
Taşınırların Giriş İşlemleri.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
YİYECEK-İÇECEK DÖNGÜSÜ VE MALİYET KONTROLÜ
Yrd.Doç Dr. YILMAZ GÖKŞEN
DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
STOK YÖNETİMİ Mba Operasyon yönetimi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
HARCAMA.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
 Projeler üç nedenle sona erdirilirler. 1. Proje amaçlarına ulaşılmış ve başarılı olarak tamamlanmıştır. 2. Projenin durdurulması gerekmektedir. 3. Proje.
Liquor Store Database Design Kafkas DUMAN. İş Kuralları  Tekel bayiinde yanlızca sigara çeşitleri, içecek satışı yapılmaktadır.  Bayiideki ürünler kayıtlı.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TBS’DE HİJYEN.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Feride Erdoğan
STANDART TARİFELER.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
MM-Malzeme Yönetimi Genel Sunumu
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
İkram Hizmetleri Satın Alma ve Depolama
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Bölüm 6. Pazarlama karması (stratejiler)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

TESLİM ALMA (TESELLÜM)

Teslim alma; sipariş edilen yiyecek- içeceklerin teslim alınması işlemidir.

Eğer, bu görev bu işten anlamayan ve bu konuda uzmanlaşmamış bir kişiye verilirse, teslim alma süreci diğer fonksiyonlara zarar verebilir.

Teslim alma görevlisinin başarılı olabilmesi için yiyecek çeşitlerinin “kalite özelliklerini” bilmesi gerekir.

Satın alınan yiyecek-içecek ile diğer malzemelerin ağırlık, büyüklük, ve sayısal kontrollerini yaparken aynı zamanda kalite, tazelik ve temizlik kontrollerini de yapabilmelidir.

teslim alma personelinin görevleri şunlardır; Malları teslim almak, Miktar, kalite ve fiyatları gözden geçirmek, Teslim alınan malları kaydetmek,

Çelişkileri kaydetmek, Teslimatları rapor etmek, Tazminat talibinde bulunmak, İade edilenleri kaydetmek ve saymak,

ÜRÜNLER TESLİM ALIRKEN; Sipariş edilen ürünlerin miktarı ile teslim alınan ürünlerin miktarı eşit olmalıdır. Ürünlerin kalitesi, tazeliği ve standardı siparişte belirtilen ürünlere uyum göstermelidir. Sipariş formundaki fiyatlar ile satıcının hazırladığı irsaliye yada faturadaki fiyatlar birbirinin aynısı olmalıdır.

Her teslim alınan ürün ve malzeme ile ilgili kayıt işlemleri yerine getirmelidir. Tutulan kayıtlarda teslim alınan ürün ve malzemenin teslim alma tarihi ve satıcının adı; teslim alınan ürün miktarı, fiyatı ve cinsi kaydedilmelidir.

Teslim Alma Alanı Teslim alma alanı, satın alınan ürün ve malzemelerin mutfağa ve depolara rahat girişini sağlayacak bir büyüklüğe sahip olmalıdır. Teslim alma alanının yüksekliği, taşıt araçlarının yüksekliğine uygun olmalıdır.

Teslim Alma Süreci Teslim alma sürecinin bir yönteme bağlı olması ve basamaklarını belirli bir sıraya koyarak standart hale getirilmesi; teslim alma eyleminin daha kolay ve sağlıklı yürütülmesini sağlar. Büyük işletmelerde satın alma süreci altı aşamadan oluşmaktadır.

Birinci Aşama karşılaştırılır Büyük işletmelerde teslim alma sürecinde, gelen ürünlerin irsaliye ya da faturadaki bilgileri satın alma emri ya da sipariş formu karşılaştırılır

Satın Alma Emri / Sipariş Formu

İkinci Aşama Bu aşamada ise gelen ürünlerin standardı ve kalitesi gibi özelliklerin kontrolü yapılmaktadır.

Üçüncü Aşama İşletmeye gelen ürünlerin irsaliye yada faturada belirtilen miktar ve sayısı ile aynı olup olmadığı kontrol edilmelisidir.

Dördüncü Aşama Bu aşama, gelen ürünlerin kabul edilmesi aşamasıdır. Eğer gelen mallar ve malzemeler niceliksel ve niteliksel açıdan uygunsa, irsaliye yada fatura onaylanır, muhasebeye gönderilir, o andan itibaren gelen ürünlerin sorumluluğu işletmeye geçmiş olur.

Beşinci Aşama Bu aşamada gelen ürünlerin kalite güvenliğini sağlayabilmek için, ürünler en kısa zamanda ilgili birim yada depolara taşınmalıdır.

Altıncı Aşama Gün içinde gerçekleştirilen teslim alma eylemleri ile ilgili kayıtların tutulması ve teslim alma raporlarının hazırlanmasıdır

Teslim Alma Sırasında Kullanılan Belgeler Mal Alındı Formu Et Etiketi Günlük Teslim Alma Raporu