Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Çıkış katmanındaki j. nöron ile gizli katmandaki i. nörona ilişkin ağırlığın güncellenmesi Ağırlığın güncellenmesi Hangi yöntem? “en dik iniş “ (steepest.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Uzaktan Eğitim Sürecinde Materyal Ortam ve Teknoloji Tasarımı Yusuf DOĞANAY.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 3: Kültürel Miras ve Dijitalleştirme İlişkisi, Dijitalleştirmeye Giriş Arş. Gör. Tolga Çakmak.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Ağ Anahtarı (Switch) Çeşitleri
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı Kullanılabilirliğin Ana Bileşenleri.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Hopfield Ağı Ayrık zamanSürekli zaman Denge noktasının kararlılığı Lyapunov Anlamında kararlılık Lineer olmayan sistemin kararlılığı Tam Kararlılık Dinamik.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
/ 91 Beyin Fırtınası Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
YAKUP KAYA SABİT BAĞLANTILAR SABİT BAĞLANTILAR 1.MEKANİKSEL EKLER 1.MEKANİKSEL EKLER 2.FÜZYON EKLER 2.FÜZYON EKLER.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
TÜRMOB 11.TÜRKİYE MUHASEBE FORUMU1 Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Denetim Anlayışına Etkisi: Özgün Denetim Yaklaşımı Erdem Taş Denetim Ortağı, SMMM.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
MF/HF ORTA FREKANS YÜKSEK FREKANS.
ORGANİZASYON YAPISI.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Prof Dr Süheyla ÜNAL İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD
TAM SAYILAR.
BARALAR.
YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ MODERN EKOL- SİSTEM TEORİSİ
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Madde 2: Tanımlar Bu Sözleşmenin amaçları bağlamında,
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
C) BÜROKRATİK YÖNETİM YAKLAŞIMI
BÖLÜM 11 SES. BÖLÜM 11 SES SES DALGALARI Aşağıdaki şeklin (1) ile gösterilen kısmı bir ses dalgasını temsil etmektedir. Dalga ortam boyunca hareket.
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
Kırınım, Girişim ve Müzik
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
Swİtch çeşİtlerİ – GÖKÇE TENEKECİ.
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
Düz hatlar, makaslar & kruvazmanlar için ivmelenme izleme sistemi
AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye
Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi
Katener hat sistemi için akım ve gerilimin izlenmesi
PROGRAM DEĞERLENDİRME
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
MOTOR KONTROL VE MOTOR PROGRAMLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Piyasa destek tedbirleri
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
MAK212-SAYISAL YÖNTEMLER Sayısal Türev ve İntegral
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
Sunum transkripti:

Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı HAVELSAN FUSION CORE Orhan AYRAN Evrim Anıl EVİRGEN Ziya ULUSOY Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı

GİRİŞ Modern komuta kontrol sistemlerinin görevlerinden biri optik, infrared, elektronik karşı tedbir sistemleri, otomatik tanıma sistemi (AIS) ve radarlar gibi farklı sensörlerden gelen iz bilgilerini birleştirmedir. İz bilgileri sensör kaynaklı olabileceği gibi diğer sistemler tarafından gönderilen dış kaynaklı izler de olabilir. Büyük ölçekli sistemler için temel sorunlardan biri de veri birleştirmede uygulanacak yöntemdir. Bu sistemlerde sensörlerden alınan bilgi çoğunlukla iz verisidir. İz verisi içeriğinde hedefin pozisyon, rota ve sürati bulunmaktadır. Sensörlerden alınan verinin iz seviyesinde olmasının nedenleri arayüzlerin bu şekilde tanımlanmış olması ya da işlenmemiş ham verinin komuta kontrol sistemine beslenmesinin yol açabileceği karmaşıklıklar olabilir.

GİRİŞ HAVELSAN FUSION CORE, komuta kontrol sistemlerinin veri füzyonu ihtiyacını gidermek üzere geliştirilmiş bir üründür. Kütüphane felsefesi ile geliştirilmektedir. Böylece projelerden, uygulamalardan, arakatmanlardan bağımsız bir biçimde gelişimine devam edebilmektedir.

SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ İlişkilendirme Tablosu   Sistem İzleri Sistem İzi 1 Sistem İzi 2 Sistem İzi 3 Sistem İzi 4 Radar A İz 1 X İz 2 İz 3 Radar B AIS Elektronik Destek Sistemi

SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ   Sensör A Ölçümleri Zaman Sensör A İzi Sensör B İzi Sensör B Ölçümleri Sistem İzi Sistem izlerinin sensör izleri ile beslenmesi

SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ Farklı radarların kapsama alanlarına giren nesnenin aynı sistem iz numarası ile izlenmesi

İŞLEVLER Temel işlevler Sistem izinin başlatılması Sistem izinin güncellenmesi Sistem izinin silinmesi Alt işlevler Aynı zaman referansına dönüşüm Aynı coğrafi referansa dönüşüm Ham veriler (plot, kerteriz, frekans) ile izleme (tracking yapılması)

Hibrit sensör iz verisi (1. seviye füzyon) FÜZYON SEVİYELERİ Radar A plot verileri ED C kerteriz verileri Radar B plot verileri Hibrit sensör iz verisi (1. seviye füzyon) Radar D iz verisi ESM E iz verisi AIS F iz verisi Sistem iz verisi (2. seviye füzyon)

KİMLİK BİLGİSİNİN PLATFORM VERİSİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ Sistem İzi İz Numarası Kimlik Pozisyon Hız …   Platform Verisi Platform Tipi Çıkış Noktası Varış Noktası Veritabanı

DESTEK İŞLEVLER Dağıtık Mimari Genel füzyon merkezi Füzyon düğümü Radar Füzyon düğümü Genel füzyon merkezi

DESTEK İŞLEVLER Hata dayanıklılığı için bağlantı kopma ve yeniden kalkınma senaryolarında devamlılığın ve veri tutarlılığının sağlanması Füzyon düğümleri arasında kapsama alanlarının örtüşmesi durumlarında iz sahipliğinin devri ile iz tekrarının engellenmesi Performans ölçümü Kesin referanslar mevcut ise iz sayısına, doğruluğa ve zamana bağlı metrikler Kesin referanslar mevcut değil ise tutarlılığa, iz yaşam sürelerine ve izlerin parçalanma oranlarına ilişkin metrikler

SONUÇ HAVELSAN olarak hedefimiz HAVELSAN FUSION CORE ürününe her proje ile beraber yeni yetenekler eklemenin yanında önceki işlevlerinin de yeniden kullanımını da en üst düzeyde tutmaktır. HAVELSAN olarak gerek kapalı yerel ağlardaki platform sistemlerinde gerekse de ağ destekli yetenek kapsamındaki dağıtık füzyon sistemleri için çözümler sunmaktayız ve bu kapsamdaki işbirliklerine açığız.

TEŞEKKÜRLER VE SORULARINIZ