GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Çevre ve Ekoloji Canlı varlıkların hayati bağlarla bağlı oldukları, değişik şekillerde etkiledikleri ve etkilendikleri bu mekan birimlerine yaşamam ortamı.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Bahar Ayşe AYDIN Kasım 2015 İzleme ve Su Bilgi Sistemi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri Konulu Hizmetiçi Eğitim T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Çökeltilerinden.
1/30. 2/30  6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun  167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun  1163 sayılı.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Metodoloji 13 Nisan 2016 Su Yönetimi.
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVZA İZLEME PROGRAMLARI Nermin ANUL Şube Müdürü 9 Kasım 2015 İzleme ve Su Bilgi Sistemi Dairesi.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İzleme Dairesi Başkanlığı Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMI Haziran 2013 YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
A. Buğra DAĞLI-İSG Uzman Yardımcısı
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
Bireysel Entegrasyon Ödevi Hayrunnisa Demirci.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
AÇIKLAMALAR Su Festivali Raporlama Şablonu’na hoşgeldiniz. Ülkenizde Su Kaşifi finalisti olabilmeniz için öncelikle bu dokümanı doldurarak başvurunuzu.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Deneme Modelleri Neden-sonuç ilişkilerinin sorgulandığı araştırma türleridir. Deneme ve tarama modelleri arasındaki fark nedir? Deneme modellerinde amaçlar.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
AY.
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ KENDİN YETİŞTİR ETKİNLİĞİ
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
İ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ SİFONLA GİDEN ETKİNLİĞİ
Çevre konusunun gelişim süreci asıl olarak 1960'li yıllarda başlamıştır. 1960'lı yıllar bu nedenle bir dönüm noktasıdır. Bu yıllarda çevre sorunları ile.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
ÖZ GELİRLER.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Tedarik Zinciri Yönetimi:
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
TOROS ÜNİVERSİTESİ 2017/2018.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlangıç Hükümleri- 2. Hafta
7. ÜRETİM VE MALİYETLER.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ 2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ MiniSASS ETKİNLİĞİ Tatlı su kaynaklarımızın hangi tehditler ve zorluklarla yüzleştiğini, su kaynaklarındaki bozulma ve kirlenme nedenlerini, su kaynaklarının sağlığı ve kalitesinin nasıl ölçülebileceğini tartıştık. İçerisinde yaşayan canlı çeşitliliği ve canlıların sağlığı, su kaynağı hakkında bilgi verir düşüncesiyle yakınımızdaki Laladere’yi ziyaret ettik.

Derede yaşayan birçok omurgalı ve omurgasız canlı gördük, bazılarını yakalayıp fotoğraflayıp yaşam alanlarına geri bıraktık. İnceleme yaptığımız sahada kayalık, kumlu ve bitki örtülü habitatlar yer alıyordu. Tüm canlı türlerini yakalayamasak ta gördüğümüz ortalama 10 tip canlı türü vardı. Grupların hassasiyet puanlarını hesapladığımızda ortalama puan olarak 6.3 elde ettik. Deremizin ekolojik kategori durumuna baktığımızda “Büyük Ölçüde Doğal ve İyi Durumda” olduğunu tespit ettik.

Deremizin neticede doğal durumda olmama nedeninin faturasını da maalesef ki fotoğraflarla da sabitlediğimiz gibi biz insanların kirliliğine çıkardık. İlimizde içme ve kullanma suyu temin edilen yüzeysel su kaynaklarının nasıl izlendiği ve hangi işlemlerden geçtiğini araştırdık.

GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ 2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ MiniSASS ETKİNLİĞİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayın Sema KURT ile yaptığımız görüşmelerden İlimizde içme ve kullanma suyu temin edilen yüzeysel su kaynaklarının, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından “İçme Suyu Elde Edilen veya Elde Edilmesi Planlanan Yüzeysel Suların Kalitesine Dair Yönetmelik” kapsamında izlenmekte olduğunu, yönetmelik çerçevesinde yüzeysel su kaynaklarından yılda 4 kez numune alınarak , 41 parametrenin analizleri yapılıp, sonuçların Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile de paylaşıldığını öğrendik. Bununla birlikte TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun belirlemiş olduğu izlem noktalarından "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında numuneler alınarak su kalitesi ve bakiye klor ölçümü yapıldığını, içme-kullanma suyunda dezenfeksiyon etkinliğinin denetlenmesi ve uç noktalarda serbest klor düzeyinin 0,2-0,5 mg/L olarak sağlanması amacıyla, her gün serbest klor ölçümleri yapıldığını öğrendik.

GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFLERİ 2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ MiniSASS ETKİNLİĞİ Bu Bizim Su Kaşifi Programında tamamladığımız son etkinlikti. Süreçte yardım ve desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFLERİ