MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Restaurant Yönetim Sistemi
Advertisements

Restaurant Yönetim Sistemi
MENÜ VE MENÜ PLANLAMASI
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Teknik Servis Programı
Sipariş Takip Programı
MÖNÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
DİYABET Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek.
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında saat 10:30-13:30 arasında hizmet.
Tübider Crm Ana Menü Kontak (Çağrı)Yönetimi – Çağrı Listesi.
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Eslenme engeli.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ
MERAK ETTİKLERİNİZ.  Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurumdur.  Bütün öğretmenlerimiz üniversite mezunudur.  Okulumuza ay (3-6)
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
OBEZİTE (Şişmanlık).
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
Doç. Dr. Murat DOĞDUBAY Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi,
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİYORUM
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
ATAKENT İLKOKULU SINIF 2/A SELİME AKKURT. DENGEL İ VE DÜZENL İ BESLENME.
DENGELİ BESLENMENİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
TBS’de yönetİm.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Catering Hizmetlerinde Menü Planlama
(YEMEK LİSTELERİ OLUŞTURMA)
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
MENÜ PLANLAMA.
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Her Sabah Mutluluk”.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ

Menü toplu beslenme sistemlerinde sunulan yemeklerin listesidir. Bir yiyecek ünitesinde verilen yiyecek ve içeceklerin adlarını, açıklamalarını, fiyatlarını veren ve konuğa karar vermede rehberlik yapan listedir.

Menü Planlama Müşterileri Çalışanları Yöneticileri yakından ilgilendirir.

Menü Planlamada Gerçekleştirilmeye Çalışılan Amaçlar ; Tüketicileri yeterli ve dengeli beslenmek Maliyetleri dengede tutmak Monotonluğu önlemek Tüketiciyi memnun etmek Kayıpları atıkları önlemek

Menü Planlaması Yönetim Açısından Müşteri açısından

MENÜ PLANLAMACISI YİYECEK BİLGİSİ FİNANS BİLGİSİ YÖNETİM BİLGİSİ

Temel Menü Tipleri Yemekler arasında seçim yapılmasına göre Kullanım Sürelerine Göre Seçmeli Kısmi/sınırlı seçmeli Dönüşümlü Fix Günün Menüsü Set seçimsiz

SEÇMELİ MENÜLER Tüketiciye bir öğünde yer alan yemekler arasında seçim şansı tanıyan menülerdir. Seçmeli menülerde yemekler belli başlıklar (kategoriler) altında sınıflandırılabilir.

KISMI/SINIRLI SEÇiMLİ MENÜLER (TABLDOT) Kısmi seçmeli menüler kategorilere ait yemeklerden seçme şansı tanır. Seçimler genellikle ana yemekler sebzeler veya tatlılar arasında yapılabilir.

SET-SEÇiMSİZ MENÜLER Seçimsiz menüler set şeklindedir ve yemek seçme şansı tanımaz. Bu tip menülerde yer alan yemek sayısı genellikle 3 kapla sınırlandırılır.

GÜNÜN MENÜSÜ Günün menüsü bir güne ait ve sadece planlandığı gün için servis edilen yemekleri içerir.

DÖNÜŞÜMLÜ MENÜLER Bu menüler belli bir sure için (3 günlük, haftalık, 15 günlük, 1 aylık, mevsimlik v.b.) hazırlanır. Bunların çeşitli avantajları ve dezavantajları vardır.

FiX MENÜLER Fix menüler tek tiptir ve her gün aynı menü kullanılır Sınırlandırılmış veya seçimli olarak planlanabilir.

Öğünlere ve Çeşitli Aktivitelere Ait Menüler Kahvaltı Menüsü Öğle ve Akşam Menüleri Brunch Menüsü Fast food Menüleri Banket Menüleri Kokteyl Menüleri Açık Büfe Menüleri