İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ. TÜKETİCİ KONSEYİ NEDİR ? Tüketici sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile çıkarlarının korunmasına ilişkin gerekli.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
Spor tesis işletmesi-2.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Kamu Mali Yönetimine İlişkin Sorunlar. Türkiye’de kamu yönetiminin karşılaştığı en önemli sorun alanlarının başında mali konular gelmektedir. Mali disiplinin.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
SESİMİZE KULAK VERİN SESİMİZE KULAK VERİN BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Kamu Yönetimi 2. Kısm Ders Notları
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
“Büyükkent Yönetimi Örnekleri ve Karşılaştırmalı Analizler & Stratejisi” 13 Haziran 2010-Ankara sunum: Prof. Dr.Zerrin Toprak Dokuz Eylül Üniversitesi,
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
Belediye Bütçesi Süreç , 5393 sayılı kanun temelinde
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
1982 Anayasası’nda Yerel Yönetimler (V. Hafta)
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sivil Toplum Kuruluşlarının Kanun Yapım Sürecindeki Rolü
YÜRÜTME.
KENT KONSEYLERİ VE PARLAMENTO
DARGEÇİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
Oyun İçine Gömülü Öğretim
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) 25.02.2018 İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) Danışma Meclisi Gündemi; Başlama Saati: 10.00 Açılış ve yoklama ( 5 dk.) İl Başkanının açış konuşması (10 dk.) Belediye Başkanı (10 dk.) Milletvekili (Her ay 1 Milletvekili dönüşümlü) (10 dk.) Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili (varsa) (30 dk.)

İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) 25.02.2018 İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) Teşkilatların Aylık Sunumu, (60 dk.) İl Ana Kademe (20 dk.) (her ay) Yerel Yönetimler Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) a)Belediye (10 dk.) (2 ayda bir) b)İl Genel Meclisi (10 dk.) (2 ayda bir) Milletvekilleri Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) Yan Kuruluşlar Sunumu (20 dk.) (her ay) a)Kadın Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) b)Gençlik Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) Sunumların Müzakeresi (50 dk.) Genel Değerlendirme (10 dk.) Yoklama ve Kapanış (5 dk.) Bitiş Saati: 13.30

İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) 25.02.2018 İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) Danışma Meclisi Gündemi; Açılış ve yoklama ( 5 dk.) İlçe Başkanının açış konuşması (10 dk.) İlçe Belediye Başkanı (10 dk.) Milletvekili (Her ay 1 Milletvekili dönüşümlü) (10 dk.) Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili (varsa) (30 dk.) (Yoksa Milletvekili 30 dk. konuşur.)

İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) 25.02.2018 İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) Teşkilatların Aylık Sunumu, (60 dk.) İlçe Ana Kademe (20 dk.) (her ay) Yerel Yönetimler Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) a) Belediye (10 dk.) (2 ayda bir) b) İl Genel Meclisi (10 dk.) (2 ayda bir) Milletvekilleri Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) Yan Kuruluşlar Sunumu (20 dk.) (her ay) a) Kadın Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) b) Gençlik Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) Köy / Mahalle Bşk. Sunumu (10 dk.) (her ay 2 mahalle) Sunumların Müzakeresi (50 dk.) Genel Değerlendirme (10 dk.) Yoklama ve Kapanış (5 dk.)

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları İl / İlçe Danışma Meclisi toplantısı İl / İlçe Başkanı açış konuşmasında genel olarak ülkemizin, özelde ilin / ilçenin siyasi gündemi hakkında bilgi verilecektir. İl / İlçe Belediye Başkanı konuşmasında bir önceki aydan itibaren yapılan yerel yönetim faaliyetleri, gelecek ay yapılması planlanan çalışmalara yer verilecektir. Milletvekili konuşmasında genel siyasi gündem ve İl / İlçeye yönelik yatırım ve hizmet faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir. İl / İlçe Danışma Meclisi toplantısı Ana Kademe sunumunda teşkilat faaliyetleri, dönem öncelikleri, Teşkilat Performans Sistemi konularında yapılan çalışmalar istatistiksel verilerle desteklenerek aktarılacaktır.

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Yerel Yönetimler sunumu ve Milletvekilleri sunumu 2 ayda bir dönüşümlü yapılacaktır. Yerel yönetimler sunumunda belediyeler tarafından sürdürülen faaliyetler ve İl Genel Meclislerinin faaliyetlerine yer verilecektir. Büyükşehirlerde sırasıyla ilçe belediyeler sunum yapar. Milletvekilleri sunumunda katılımcılara yasama faaliyetleri ve milletvekillerinin çalışmaları hakkında bilgi verilecektir. Yan Kuruluşlar sunumunda Kadın ve Gençlik kollarının gerçekleştirdikleri çalışmalar ve projelere yer verilecektir. Danışma Meclisine katılan Bakan, Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkanvekili danışma meclisi süresince salonda kalması, toplantının daha özenli ve verimli geçmesine katkı vereceğinden dışarıda program yapılmaması hususuna dikkat edilecektir.

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Sunumların müzakeresi bölümünde divanın yerini müzakere heyeti alacaktır. Müzakere İl / İlçe Başkanlığı moderatörlüğünde varsa Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili Başkanlığında o ay sunum yapan yetkililer bulunacaktır. Basına açık bölümde İl / İlçe Başkanı yoksa vekili açılış yapıp konuşma yapmadan gündeme geçecektir. Basına açık / kapalı bölümde söz hakkı asiller içindir. Vekilinin katıldığı toplantıda söz hakkı kendiliğinden düşer. Sunumların müzakeresinde her ilçenin TPS’de ki son durumu değerlendirilecektir. Başarılı olan ilçeler ödüllendirilirken başarısız olanlar ikaz edilecektir.

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Danışma Meclisi divan başkanlığını, dönüşümlü olarak il / ilçe başkan yardımcıları üstlenir. Divan başkan yardımcıları ve kâtip üyeler ise yan kuruluş ve danışma meclisi üyelerinden oluşur. (Örneğin divan başkanı yerel yönetimlerden sorumlu il / ilçe başkan yardımcısı ise, yardımcılar yan kuruluşlarda aynı birimde görevli kişilerden, kâtip üyeler ise danışma meclisi üyelerinden seçilir.) İl / İlçe Başkanı divan başkanlığını kendisinin yapmasının gerektirdiği zamanlarda bu görevi yürütür. İl / İlçe Danışma Meclislerine il / ilçe koordinatörü katılır ve ihtiyaç halinde kapanıştan önce değerlendirme yapar. Milletvekilleri ve il / ilçe koordinatörlerinin Danışma Meclisine katılamaması toplantının yapılmamasına ve tehir edilmesine sebep değildir.

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Sunumlar sözlü olarak yapılır, gerekirse sinevizyon desteği de alınır. Sunumların müzakeresinde katılımcıların söz almaları teşvik edilir ve toplantıya müdahil olmaları temin edilir. Gelen sorular muhatapları tarafından cevaplandırılır. Genel değerlendirme ve kapanış il / ilçe başkanı tarafından yapılır. Danışma Meclisine Genel Başkan Yardımcıları katıldığı takdirde ise genel değerlendirme Genel başkan yardımcılarından birisi, kapanış ise il / ilçe başkanı tarafından yapılır. Danışma Meclisinin yapılacağı mekânların fiziki şartları partimize yakışır, asılan bayrak ve afişler ise temiz ve düzgün olmalıdır.

İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları 25.02.2018 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Ses düzeni önceden hazırlanır, kontrolü yapılır. Yoklamalar, TPS’de değerlendirilmek üzere toplantının hem başında hem de sonunda alınır. Bakan ve Genel Başkan Yardımcısının katıldığı toplantılarda İl / İlçe Başkanı veya Belediye Başkanları Genel Politikalar ve Siyasi değerlendirmelere girmez. İl Danışma Meclisleri, her ay sabah 10.00’da başlayıp 13.30’da bitecek şekilde düzenlenir. İlçe Danışma Meclisleri gündüz veya akşam yapılabilir.

Danışma Meclisinin Amacı 25.02.2018 Danışma Meclisinin Amacı Kamuoyunun partimize ve hizmetlerine duyarlılığını artırmak, Teşkilat mensuplarının tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak, Parti yöneticilerine teşkilat bilincini vermek ve onların motivasyonunu artırmak, Yapılan hizmetlerle ilgili teşkilatları bilgilendirmek, Teşkilatın ve teşkilat aracılığıyla halkın beklentilerini tespit etmek.

İl Danışma Meclisi Üyeleri 25.02.2018 İl Danışma Meclisi Üyeleri İlin Partili TBMM Üyeleri İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri Bütün İllerde İlçe Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri Büyükşehirlerde İl Kadın ve Gençlik Kolları Yürütme, diğer İllerde Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları Büyükşehir, İl, İlçe Belediye Başkanları İl Genel Meclisi Başkanı, Grup Yönetimi ve Komisyon Başkanları İl Belediye Meclisi Grup Yönetimi, Büyükşehirlerde Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Yönetimi

İl Danışma Meclisi Üyeleri 25.02.2018 İl Danışma Meclisi Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Parti Kurucu Üyeleri İlde Oturan MKYK Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Çevresinde Oturan Eski TBMM Üyeleri Büyükşehir Olmayan İller için İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Olmayan İllerde İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yürütmeleri İl Genel Meclisi Üyeleri İl Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehirlerde Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İl Çevresinde Oturan Önceki İl Başkanları ile Belediye Başkanları İl Yönetim Kurulunca Davet Edilmeleri Uygun Görülen Parti Üyeleri

İlçe Danışma Meclisi Üyeleri 25.02.2018 İlçe Danışma Meclisi Üyeleri İlçede oturan Genel Merkez Parti kurucu üyeleri İlçede oturan MKYK üyeleri İlin Partili TBMM üyeleri ile ilçede oturan eski TBMM üyeleri İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri İlçe kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri İlçe belediye başkanı ile belediye meclisi üyeleri İl genel meclisi üyeleri Köy / Mahalle yönetim kurulu başkan, temsilci ve üyeleri Belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri Belde belediye başkanları Önceki ilçe başkanları ile belediye başkanları İlçe yönetim kurulunca davet edilmeleri uygun görülen Parti üyeleri