haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

MS OFFICE 2013.
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
AKILLI FAKS.
Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Yazılım Geliştirme ve Java
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
SharePoint İş Süreçleri Yönetimi
A. Betül Oktay Elif Edoğan Zeliha Çetin
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Office 365 ve SharePoint Online'a Genel Bakış
FRAMEWORK.
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Proxy-DNS Nedir?.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
WEB TEKNOLOJİLERİ GÜNÜ
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Yazılım Gelişimi. Donanım gelişimine paralel olarak süren yazılım gelişimi, son on yılda kayda değer bir ivmelenme ile bilgisayarları, herhangi bir uzmanlık.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
MERKEZİ KULLANICI TANIMA SERVİSLERİ Mustafa Atakan ODTU-BIDB Teknik Destek Grubu.
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
WINDOWS NT GENEL YAPISI
Bulut Depolama.
SQL SERVER Giriş A. Betül Oktay Ayşe Betül Oktay 2006.
BULUT BİLİŞİM SERVİS MODELLERİ
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
YAZILIM.
Bulut Bilişim Bulut bilişim veya işlevsel anlamıyla çevrim içi bilgi dağıtımı; bilişim aygıtları arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan hizmetlere.
Yönetim Bilişim Sistemleri
Arama Motoru Nedir?.
Ağlar ve Veri İletişimi
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
BULUTBİLİŞİM.
Mobil Uygulama Geliştirme
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Bilgisayar Bileşenleri
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Akdeniz Ü., Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar.
Mobil Uygulama Geliştirme Teknikleri
Mobil Uygulamalar ve Çözümler. ©2010 Sürat Teknoloji Gündem  Hakkında 2.
Microsoft Azure Bilgi İşlem Organizasyonu HAZIRLAYAN : PRIL MOUMİN ( )
Barış Ceviz Yazılım Geliştiricisi Yazılım, Yazılımcı, Yazılım Dilleri.
ÖMER ÜNALDI EDUROAM.
1. HAFTA Giriş, Tarihçe ve Kavramlar
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
Mobil Uygulamalar ve Android’e Giriş Ders 1. Uygulama Kavramı  Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri işlemleri yapmalarına imkan veren.
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Üniversiteler Ortamında Açık Kaynak Kodlu Bulut Bilişim Kullanımı
MUHASEBE YEDEKLEME.
Windows Server 2016’yı sevmek için 10 neden
İŞLETİM SİSTEMİ Adem ÇİMEN İşletim Sistemi Nedir
Active Directory.
ACTIVE DIRECTORY.
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
Azure Cognitive Services Development
OZAN TABAKOĞLU
Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
BLOCKCHAİN NEDİR ? Blok zinciri, ilk defa Bitcoin ile ortaya konulmuş olan, içerisinde kayıtların birbirine kriptografik elementlerle bağlı olduğu sürekli.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
FIRAT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Sunum transkripti:

haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU 1131602023 MICROSOFT AZURE haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU 1131602023

MICROSOFT AZURE NEDİR? Azure,  Microsoft’un  Genel  Bulut  uygulama  ve  altyapı   platformudur. Sanal sunucu, web sitesi, uygulamalar için bulut platform, veri depolama, ağ ve benzeri hizmetleri sunar.

Azure; işletim sistemi, programlama dili, çerçeve, araç, veritabanı ve cihaz seçeneklerinin çoğunu destekler.  Windows Azure her türlü uygulama için açık, esnek ve güvenilir platform sağlar.

Microsoft tarafından sunulan Azure Dünya en çok kullanılan bulut bilişim platformudur. Microsoft tarafından yönetilen veri merkezlerinden oluşan dünya çapındaki bir ağ üzerinde çalışır ve 30 bölgede hizmet verir. Bu rakam, Amazon Web Services ve Google Cloud'un toplam ülke ve bölge sayısından fazladır. 

MICROSOFT AZURE MİMARİSİ

MICROSOFT AZURE SERVİSLERİ Virtual Machine, App Service,DocumentDB, Backup, Data Factory, Media Services,Mobil Services, Notification Hubs,Service Bus,Storage, Virtual Networks, Visual Studio Online, Event Hubs , Managed Cache ….. Active Directory: Microsoft Azure Active Directory, bulut uygulamalarınız ve kendi geliştirdiğiniz uygulamalar için kimlik yönetimi ve erişim kontrolü sağlamaktadır. Ayrıca kurumsal yapınızda bulunan Active Directory ile Azure Active Drectory’i senkronize edip uygulamalarınız için tek bir oturum açma basitliğini sağlayabilirsiniz. API Management: Azure API Management ile uygulama geliştiriciler, iş ortakları ve çalışanlar APIlerini güvenli ve ölçeklenebilir bir şekilde paylaşabilirler.

Web Siteleri - Web Barındırma Hizmeti Azure Web Siteleri, kurumsal düzeydeki web uygulamaları oluşturmanızı sağlar. Azure teknolojisini kullanarak; ASP.NET, Java, C# gibi istediğimiz dili tercih edebiliriz. . Web sitenizi yedekleyerek güvende kalmasını sağlayabiliriz ve kendi etki alanınızı, SSL sertifikanızı kullanmanız da sayılabilecek önemli özellikler arasındadır.

Sanal Makineler (Virtual Machines) Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar. Windows Azure teknolojisinde yeni bir sanal makine oluşturulabilindiği gibi var olan bir imaj dosyasından da sanal makinelerin oluşturulması mümkündür. Bunun için kullanılacak vhd’ler seçilebilindiği gibi yeni oluşturulan makineler için virtual boyutları da belirlenebilir. 

Veritabani hizmeti Microsoft Azure bu iş içinde kullanıcılara üç farklı yöntem sunmuştur. Bunlar SQL Databases, Tables ve Blobs’tur. SQL databases sayesinde ilişkisel verilerin depolanması sağlanır. Tables ise büyük veriler ile çalışan fakat karmaşık SQL sorguları kullanmayan bir yapıda verilere erişim kolaylığı sağlamaktadır. Bu teknoloji sayesinde büyük verilere hızlı erişim sağlanır. Blob ise her tür belge, medya dosyası veya uygulama yükleyici gibi  verileri depolayan teknolojidir.

MS DATA CENTER (DUBLIN,İrlanda)

UYGULAMA HİZMETİ(APP SERVICE) Azure Mobile Services; Windows Store, Windows Phone, Apple iOS, Android ve HTML/JavaScript uygulamaları oluşturmak için ölçeklenebilir bulut backend hizmeti sağlamaktadır. Bulut üzerinde tutulan veriler ile kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini ve mobile uygulamalarınız için gereken push notifications işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştirebilirsiniz.

MS azure ve diğer bulut platform karşilastirmalari YAZMA VE OKUMA HIZLARI KARŞILAŞTIRMASI

KAYNAKLAR https://azure.microsoft.com http://www.msazureturkey.com https://docs.microsoft.com/tr https://tr.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Azure http://www.mshowto.org