Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OZAN TABAKOĞLU 1141602902.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OZAN TABAKOĞLU 1141602902."— Sunum transkripti:

1 OZAN TABAKOĞLU

2 MICROSOFT AZURE NEDİR? Microsoft’un Genel Bulut uygulama ve altyapı platformudur. Sanal Makineler App Service SQL Veritabanı Depolama Azure Backup Sanal Özel Ağ Data Factory Log Analytics ...

3 NEDEN AZURE Düşük maliyet Esnek, Güvenilir Platform Bağımsız
Hizmetin ölçeğini arttırıp azaltabilir Kullandığın kadar ödersin Hızlı aksiyon alabilme Bakım ve Yedeklemeye ihtiyaç duymaz. Kolay kullanım, izleme ve raporlama

4 Dünyada en çok kullanılan bulut bilişim platformudur.
42 Azure bölgesiyle diğer tüm bulut sağlayıcılarından daha fazla

5

6 MS DATA CENTER (DUBLIN,İrlanda)

7

8 Sanal Makineler Yeni bir sanal makine oluşturabilme ya da var olan bir imaj dosyasından da sanal makinelerin oluşturma. Vhd oluşturma ve boyut ayarlama. 

9 Veritabani Hizmeti Microsoft Azure bu iş içinde kullanıcılara üç farklı yöntem sunmuştur. Bunlar SQL Databases, Tables ve Blobs’tur. SQL databases sayesinde ilişkisel verilerin depolanması sağlanır. Tables ise büyük veriler ile çalışan fakat karmaşık SQL sorguları kullanmayan bir yapıda verilere erişim kolaylığı sağlamaktadır. Bu teknoloji sayesinde büyük verilere hızlı erişim sağlanır. Blob ise her tür belge, medya dosyası veya uygulama yükleyici gibi  verileri depolayan teknolojidir.

10 Web Siteleri - Web Barındırma Hizmeti
Azure Web Siteleri, kurumsal düzeydeki web uygulamaları oluşturmanızı sağlar. Azure teknolojisini kullanarak;  ASP.NET, Java, C# gibi istediğimiz dili tercih edebiliriz. Web sitenizi yedekleyerek güvende kalmasını sağlayabiliriz ve kendi etki alanınızı, SSL sertifikanızı kullanmanız da sayılabilecek önemli özellikler arasındadır.

11

12 UYGULAMA HİZMETİ(APP SERVICE)
Azure Mobile Services; Windows Store, Windows Phone, Apple iOS, Android ve HTML/JavaScript uygulamaları oluşturmak için ölçeklenebilir bulut backend hizmeti sağlamaktadır. Bulut üzerinde tutulan veriler ile kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini ve mobile uygulamalarınız için gereken push notifications işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştirebilirsiniz.

13 Machine Learning Tüm İşlemler Browser Ortamında
Geçmiş Verilerinizden doğru tahminler çıkarın Sürünleyin, bırakın ve tahmin edin Donanım Satın Almanız Gerekmez

14 ÖRNEK UYGULAMA

15

16

17 KAYNAKLAR https://azure.microsoft.com http://www.msazureturkey.com


"OZAN TABAKOĞLU 1141602902." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları