Gıda kalite sağlama sistemleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
MODÜL 4 Organizasyon.
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
Satın alma ve stok yönetimi
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Girişimcilik.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
İyi Üretim Teknikleri (GMP)
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
Hazard Analysis and Critical Control Point
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
GENEL TEKRAR Prof. Dr. Özgül EVRANUZ.
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
ET ÜRÜNLERİNDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta)
. ISO- 9001:2008 Standardı - 7. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ 11. Hafta
6.Bölüm Endüstriyel Pazarlar ve Uluslararası Pazarlar
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
İşletmelerde Üretim Faaliyetleri Copyright S.K.Mirze1.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
HACCP nedir HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points - Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri Gıda ürününün güvenliği ürünü kullanan.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
KAYNAK YÖNETİMİ Kaynakların sağlanması Müşteri memnuniyeti hedeflenerek, kalite yönetim sistemiuygulanması ve iyileştirilmesi için gerekli olan kaynakihtiyaçları.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
Gıda Güvenliği Açısından Geleneksel Gıdalarda Fiziksel, Kimyasal Ve Biyolojik Riskler 2015.
Standardizasyon.
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Ambalajların Sınıflandırılması
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Konu 10 Tehlike analizi kritik kontrol noktaları (HACCP)
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
TBS’DE HİJYEN.
Periyodik Kontroller-Ölçümler
ISO HACCP ve ISO22000.
Kalite ile ilgili kavramlar
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
Türkiye de hayvan refahı ile ilgili yasal düzenlemeler
TKY UYGULAMASI.
TEMİZLİK GEREÇLERİ.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ISO HACCP ve ISO22000.
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
İki temel sorun  Gıda güvenliğinin yetersizliği  Gıda güvencesizliği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISO
ISO Hijyen Uygulamaları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sertifikasyona giden adımlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Gıda kalite sağlama sistemleri

Uluslararası rekabet Gıda kalitesi Gıda kalite kontrolü Toplam kalite Toplam kalite kontrolü

Toplam kalite kontrolü İşletmenin üretim süreçleri yapısı Personel nitelikleri Kullanılan teknoloji Pazar koşulları Yasal düzenlemeler

Raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk taşımayan gıda Hedef: Güvenli gıda Raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk taşımayan gıda

Sağlıklı yaşam uygulamaları Yaşam Kalitesi İyi uygulamalar

İyi üretim süreçleri İyi tarım uygulamaları (GAP) İyi üretim uygulamaları (GMP) İyi hijyen uygulamaları (GHP) İyi yiyecek-içecek-ikram uygulamaları (GCP) İyi depolama uygulamaları (GSP) İyi perakende uygulamaları (GRP) İyi iyi dağıtım uygulamaları (GDP) İyi laboratuvar uygulamaları (GLP)

Gıda Güvenliği Yönetimi Kalite Yönetimi (ISO 9000) Toplam Kalite Yönetimi KALİTE SİSTEMLERİ GAP/ GMP/GHP/ GCP/GSP/GRP/ GDP/GLP Gıda Güvenliği Sağlama Sistemi Planı (HACCP)

İyi üretim uygulamaları (GMP) Uygun yönetim/denetim Uygun planlama ve alan Doğru ve yeterli ekipman Uygun eğitilmiş personel Doğru hammadde ve ambalaj materyali Uygun depolama ve nakliye Yazılı prosedür ve temizlik programları Yeterli teknik, idari ve bakım

İyi üretim uygulamaları (GMP) Kalite yönetimi Personel ve eğitim Tesis ve ekipman Dokümantasyon Üretim Öz-denetim

Kalite yönetimi Dizayn ve plan Hammadde spesifikasyonları İçerik formülasyonları Proses ekipmanı Proses yönetimi ve şartları Uygun etiketleme spesifikasyonları

Üretim İşleme Bileşenler Ambalajlama Ara ve son ürün Depolama Dağıtım Geri kazanım veya yeniden işleme Reddetme Yeniden etiketleme Şikayet/ürün geri çağırma Fason üretim