TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Siyaset Sosyolojisi.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp.
Herkese Eşit Hizmet Meltem Hepsağ. Kaynakça Atılgan, D. (2003). Demokratikleşme sürecinde halk kütüphaneleri. Türk Kütüphaneciliği, 17(4), Demir,
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
KİŞİSEL HİJYEN.
Pazarlama İlkeleri.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
TBS’De görev tanımları
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Drama etkinlikleri planlanırken;
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKITIN ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE KULLANIMI
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
Cube Organization Presents.
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
Tüketici Pazarları Örgütsel Pazarlar
Tedarik Zinciri Yönetimi:
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
ÖĞRENME STİLLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Türkiye Atıf Dizini nedir?
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Çevre teknikeri kimdir?
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Sunum transkripti:

TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten sonra, belli kurallar dahilinde servis edilen yemekleri yemesidir.

Tanımlamadaki hizmeti veren kuruluşlar da “toplu beslenme” yapılan kuruluşlar olarak adlandırılmaktadır. * Her bir kuruluş hizmet verdiği tüketici kitlesinin (öğrenciler, hastalar, işçiler vb.) özelliklerine uygun ve kaliteli hizmet vermekle yükümlüdür.

Kaliteli bir toplu beslenme hizmeti, besin değeri korunmuş, ekonomik, hijyenik, subjektif kalitesi yüksek, miktar bakımından yeterli çeşitlilik içeren besin / yemekler uygun fiziki koşullar zarif ve doğru bir biçimde sunum / servis edilmesini gerektirir

TB’nin gelişme nedenleri Kadının iş yaşamına atılması Zamanın kısıtlı olması Boş zaman formundaki değişmeler Gelirdeki artış Menülerde gelişme Ticari faaliyetlerin artışı Sosyalleşme faaliyetlerinde artış Sanayileşmede artış Kentleşmede hız

*Kaliteli bir Toplu Beslenme Hizmetinin (TBH) yararları Tüketici(fizyolojik, sosyal, psikolojik) tatmini, Üretkenlik ve verimlilikte artış, İş kazası risklerinde azalma, TB çalışanlarının mutluluğu, motivasyonu Kuruluşun başarısı

Tüketici beklentileri; *doyuruculuk, * kalite, * güvenilirlik, * ekonomiklik, * temiz ve rahat/konforlu bir atmosfer, * iyi bir servis hizmeti

TB iŞLETMELERİ Kurumsal İşletmeler Ticari İşletmeler

Kurumsal İşletmeler Sağlıkla ilgili Kuruluşlar Eğitimle ilgili Kuruluşlar Özel/Kamuya Ait Kuruluşlar Sanayi Kuruluşlar Kreş ve Gündüz Bakımevleri Askeri Kuruluşlar Ceza ve Islahevleri

Hastanelerde; Hastalara Personele Ziyaretçilere TB hizmeti verilir Hastanelerde; Hastalara Personele Ziyaretçilere TB hizmeti verilir. Genel mutfak içinde bir diyet mutfağı ayrı bir mama mutfağı bulunabilir.

Eğitimle ilgili Kuruluşlar Ana sınıfından başlayarak, üniversite öğreniminin yapıldığı eğitim kurumlarında öğrencilerin yaşlarına uygun olarak en az 1-3 öğün, yatılı okullarda ve öğrenci yurtlarında bu hizmet 3 öğün olarak verilir.

Özel/Kamuya Ait Kuruluşlar Bankalar Bakanlıklar Diğer Devlet Daireleri Buralarda genellikle masa başında oturan ve enerji harcaması az olan (sedanter) tüketiciler dikkate alınmalıdır. Genellikle 1 öğün yemek servisi yapılır.

SANAYİ KURULUŞLARI (Fabrikalar) # İşçi beslenmesi ilkelerine dikkat edilmeli,

H U Z U R E V L E R İ Yaşlı beslenmesi ilkeleri doğrultusunda hizmet verilmeli, Özel diyet almaları gerekenler saptanmalı ve buna uygun hizmet verilmeli,

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ Genellikle 0-6 yaş grubuna, ayrıca kimsesiz bu yaş grubu ve daha büyük yaş grubuna da hizmet verilir. Yatılı olanlarda en az 3 öğün yemek servisi yapılır. 0-1 yaş grubunda olanlar için mama mutfağı gereklidir.

Askeri Kuruluşlar Askeri hastaneler Askeri okullar Askeri eğitim ve dinlenme kampları Askeri gazino, orduevleri

Ceza ve Islahevleri Günde 3 öğün yemek servisi yapılır. Buralarda kalanların özel, sosyal ve psikolojik durumları göz önüne alınmalıdır.

TB iŞLETMELERİ Ticari İşletmeler Her türlü konaklama tesisi (otel, motel, pansiyon, tatil köyü vb.) Restoranlar(sadece öğle yemeği sunanlar, sınırlı menü sunanlar, fast-food rest.,orta ve yüksek fiyatlı menü sunanlar vb.) Paket servis hizmeti verenler Toplu ulaşım Dinlenme ve eğlence yerleri

TB’nin TÜKETİCİYE YARARLARI Tüketicilerin en az 1 öğün gereksinimini karşılar(enerjinin ½’si) Tüketicilere kaliteli, güvenli, ekonomik öğünler sunar. Tüketicilere beklentilerine uygun rahat, temiz, konforlu bir atmosfer oluşturur. Tüketicilere iyi bir servis hizmeti sunar. Tüketicilerin Sosyal, Fizyolojik,Psikolojik Tatminini sağlar.