GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Advertisements

 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
Meriç Belediyeler Birliği
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
KALICI ORGANİK KİRLETİCİLERE İLİŞKİN STOCKHOLM SÖZLEŞMESİ ULUSAL UYGULAMA PLANI GÜNCELLENMESİ PROJESİ ÇALIŞMA PROGRAMI Melih ORAL Proje Koordinatörü
1 RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Risk Yönetimi Eşleştirme Projesi Etkin ve etkili Risk Analizi çalışmalarını gerçekleştirebilmeyi teminen AB.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
YERELDE AB SÜRECİ.
MEGEP ANTALYA BÖLGESİ II. DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
ODTÜ TEKNOKENT Gerçekleştirilen Etkinliklerimizden Örnekler.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
aday ülkelere ekonomik sosyal, siyasi ve hukuki açılardan topluluğa uyumun daha hızlı olabilmesi için her yıl proje karşılığı mali destek sağlamaktadır.
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
Ölüm Nedeni İstatistikleri. Ölüm Nedenleri İstatistiklerinin KULLANIMI 1.Ölümlülük modellerini yer ve zaman ayrımında açıklar, 2.Nüfus projeksiyonlarının.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
FUAR TALEPLERİNİ BELİRLEME ANKET SONUÇLARI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
TÜRKİYE'DE ORGANİK ÜRÜN PAZARLARI
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ 23 MART 2017 ANKARA www.gidaguvenligiprojesi.org/ www.siviltoplumdiyalogu.org/

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ Proje, 15 Şubat 2016 tarihinde başlamış olup, süresi 15 aydır. Proje ortakları; Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) ve İspanya, Valensiya Bölgesel Gıda Federasyonu (FEDACOVA)’dır.

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ Projenin amacı; Türkiye’nin AB üyeliği süreci dâhilinde, Türkiye ve AB üye ülkelerindeki gıda sektörüne ait sivil toplum kuruluşları arasında yüksek düzeyde karşılıklı işbirliği sağlamak, gıda güvenliği ve gıda katkı maddeleri konularında KOBİ’leri ve tüketicileri bilinçlendirmek hedeflenmektedir. Türkiye ve AB Üye ülkelerindeki sivil toplumlar arasında kuvvetli bağ oluşturma ve yüksek seviyede iş birliği sağlama, projenin spesifik hedefleri arasında yer almaktadır.

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ Başlıca Etkinlikler Sektördeki üretim süreçleri, paketleme, etiketleme, taşımacılık ve depolama koşulları ile ilgili araştırmalar yapmak. Gıda güvenliği ve gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddeleri ile ilgili bir sektör raporu hazırlamak. Et ve sütte gıda güvenliği ve katkı maddeleri konusunda KOBİ’lere; gıda güvenliği, gıda katkı maddeleri ve etiketleme konusunda tüketicilere yönelik iki farklı eğitim modülü hazırlamak. Ankara ve Valencia’da uluslararası toplantılar düzenlemek. İstanbul ve İzmir’de KOBİ’lere; Ankara’da hem tüketicilere hem de KOBİ’lere yönelik eğitimler düzenlenecektir.

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ PROJE FAALİYETLERİ İlk olarak 12 Nisan 2016 tarihinde, sektör temsilcileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AB Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile bir açılış toplantısı düzenlenmiştir.

PROJE FAALİYETLERİ Projede hedeflendiği üzere tüketicilere ve KOBİ'lere verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere eğitim modülleri hazırlanmıştır. Bu kapsamda ilk uluslararası toplantı 23 - 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Valencia’da gerçekleştirilmiştir.

PROJE FAALİYETLERİ İkinci uluslararası toplantı ise  26 – 27 Eylül 2016 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Söz konusu uluslararası toplantılarda, AB ve Türkiye’deki gıda güvenliği uygulamaları yerinde incelenmiştir. AB gıda güvenliği, gıda katkı maddeleri ve etiketleme uygulamaları konusunda biri tüketicilere üçü ise KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilecek olan eğitimler ve eğitim materyalleri konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

PROJE FAALİYETLERİ Eğitim modüllerinin hazırlanmasının ardından tüketicilere ve KOBİ’lere yönelik eğitim seminerleri verilmiştir. 26 Ekim 2016: Tüketici Eğitim Semineri-Ankara 23 Kasım 2016: KOBİ Eğitim Semineri-İstanbul 12 Ocak 2017: KOBİ Eğitim Semineri-İzmir

Projemiz Hakkında ayrıntılı bilgi için: www.gidaguvenligiprojesi.org/ www.setbir.org.tr