MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Advertisements

+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
AKADEMİK KARİYER Yrd. Doç. Dr. Doğan BOZDOĞAN
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 32 Öğrenci Sayısı : 857 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar)
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Saadet İLBAY Daire Başkanı.
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Doç. Dr. Fevzi HANSU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
Elektronik Mühendisliği Tanıtımı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Çevre teknikeri kimdir?
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
BİLGİSAYAR Bilgisayar, modern dünyanın en başta gelen gelişme alanlarından biridir. Bilgisayar, aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan,
BİLGİSAYAR Bilgisayar, modern dünyanın en başta gelen gelişme alanlarından biridir. Bilgisayar, aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan,
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi

Aktif Bölümler Elektrik Elektronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Makine Mühendisliği Harita Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği

Açılması Planlanan Bölümler Bilgisayar Mühendisliği Çevre Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği Gıda Mühendisliği Mimarlık Uçak Mühendisliği İç Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama

Lisansüstü Eğitim Veren Bölümlerimiz Biyomedikal Teknolojiler A.B.D. Y. Lisans Harita Mühendisliği A.B.D. Y. Lisans İnşaat Mühendisliği A.B.D. Y. Lisans + Doktora Kentsel Dönüşüm A.B.D. Y. Lisans + Doktora Makine Mühendisliği A.B.D. (ortak) Y. Lisans Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D. Y. Lisans + Doktora Biyokompozit Mühendisliği A.B.D. Y. Lisans

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ TABAN PUAN VE KONTENJAN ÇİZELGESİ AKADEMİK BİRİM PUAN TÜRÜ 2016 Genel Kontenjan Taban Puan MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ   Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) MF-4 50 394,82428 İnşaat Mühendisliği (İngilizce) 379,12058 Harita Mühendisliği (İngilizce) 322,85323 Makina Mühendisliği (İngilizce) 370,10385 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce) 268,16558 Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce) 373,52059 Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) 361,45084 Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği(İngilizce) 40 266,18762

Stratejik Hedeflerimiz Uluslararası düzeyde lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretime yönelik faaliyetlerini sürdürmek Mühendislik ve mimarlık alanında toplumun refahına yönelik, en üst seviyede ve kalitede, proje bazlı olarak, üretime ve yayına yönelik bilimsel araştırma faaliyetlerini yürütmek ve sanayi-üniversite işbirliği ile elde edilen sonuçları günlük hayatta uygulamaya aktarmak

Öğrencilerinin, mezunlarının, öğretim elemanlarının, tüm çalışanlarının ve toplumun beklentilerine cevap veren örnek bir fakülte olmaktır.

Neden İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi?

Üniversite-Sanayi İşbirliği Fakültemizin Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne komşu olan konumuyla özel staj olanaklarına sahip olacaksınız..

Eğitim dili %100 İngilizce Eğitimle iş hayatınızda rakiplerinizden bir adım önde olacaksınız. Fakültemiz İzmir Merkez’de %100 İngilizce eğitim yapan tek mühendislik fakültesidir. Seçmeli derslerimizde 2. yabancı dilin temellerini de atabileceksiniz.

Çok kültürlü ortam Bölümlerimizde 10’ar kişilik yabancı öğrenci kontenjanı ile çok kültürlü bir ortam

Uygulamaya dayalı eğitim Bölümlerimizde derslerin sadece teorik anlatımı yerine, uygulamalı-laboratuvar destekli anlatımı esas alınmaktadır. Stajlar iş hayatına hazırlayacak nitelikte düzenlenmektedir.

Modern ders planları Tüm programlarımızda ders planları bugünün değil geleceğin mühendislerini yetiştirmek üzere, dünya standartlarına uygun olarak düzenlenmiştir.

İKÇÜ ile Dünya elinizde Fakültemizde eğitim dili İngilizcedir ve kredi sistemi olarak Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) uygulanmaktadır. Yurtdışı üniversitelerle yapacağınız öğrenci değişimlerinde dil ve kredi uyum sorunları yaşamayacaksınız.

Hedefimiz Girişimci, Üretken, Ekip çalışması yapabilen, Yenilikçi, Etik değerlere sahip, Dünyaya açık, Çevreye duyarlı, Teknolojik araçları kullanabilen mühendisler yetiştirmektir.

Sık Sorulanlar İKÇÜ bir devlet üniversitesi midir? Evet, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir’in genç ve dinamik, yeni devlet üniversitesidir. Kampüse nasıl ulaşılır? Merkez kampüsüne İZBAN (Metro), Otobüs ve Minibüsle ulaşabilirsiniz. Ayrıca, İzmir çevre yoluna komşu olan kampüsümüze özel araçla da rahatça ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular Öğretim üyesi sayınız eğitim için yeterli mi? Fakültemizde tüm bölümlerimizde en az 5 öğretim üyesi bulunmaktadır. Akademik personel sayımız hızla artmakta olup, fakültemizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 8’dir. (Türkiye ortalaması: 29; AB ortalaması:20; ABD ortalaması: 15’tir.)

Sık Sorulanlar Yeni açılan bir fakültesiniz, tercih yaparken nelere dikkat etmeliyim? %100 İngilizce eğitim dili Uluslararası eğitim standartları Üniversite-Sanayi işbirliği Girişimciliğe teşvik Uygulama ve üretime yönelik eğitim anlayışı