İNGİLTERE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Advertisements

 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
AKADEMİK KARİYER Yrd. Doç. Dr. Doğan BOZDOĞAN
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ MADDE ay arasındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin okul öncesi eğitimi zorunludur. Ancak,
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
İŞİ KAYBETMEME İşte Kalabilirlik Becerileri. İşverenler Ne İster? American Society For Training and Development ( ASTD) İşyeri Esasları 1. Nasıl Öğreneceğini.
Lisans Müfredatı ve Erken Klinik Eğitim Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013).
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Engelli Amerikalılar Yasası (Americans with Disabilities Act -ADA)-(1990)
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
Kişisel-Sosyal Rehberlik
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
NOT VERME VE MEZUNİYET.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Aile Atölyeleri Projesi
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
Güney Kore Eğitim Sistemi
Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
Müfitcan ÖZKÖYLÜ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
OSMANİYE BİLİM VE SANAT MERKEZİ
1- İmam Hatip Okulları nedir?
ABD Eğitim Sistemi.
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Okul Öncesi Eğitim.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

İNGİLTERE

İçerik; İngiltere’ye Genel Bakış Eğitim Sistemine Giriş Eğitim Yönetimi Öğretim Programı & Eğitim Denetim Sistemi Eğitimin Kademelendirilmesi Eğitimcilerin Profesyonel Gelişimi

Genel Bakış ; İdari Yapı: Dört ülkenin bir arada olduğu yönetim (İskoçya, İrlanda, Galler, İngiltere) Başkent: Londra Yönetim: Parlamenter Demokrasi Nüfus: 51.462.000 Yüz ölçümü: 130.395 km2

Para Birimi: Sterlin Resmi Dili: İngilizce Din: Hristiyan, Müslüman, Hindu…

Eğitim Sistemine Giriş 190 gün Eylül başı – Haziran’ın 3. haftası Yıllık Eğitim Süresi İlköğretim: Sabah 9-12, Öğle arası 13.30-15.30 arası açık İlköğretim: 4,5 saat Ortaöğretim: 5 saat Günlük Ders Saati 3 dönemi içerir. 8 hafta yaz dönemi (Haziran-Ağustos) 2 kısa 3 haftalık yılbaşı ve Easter tatili Her dönem arası 1 hafta Sömestri

Haftalık Ders Saati Program Geliştirme İlköğretim 1. Kademe (1-2. sınıf) : 21 saat 2. Kademe (3-6. sınıf) : 23,5 saat Ortaöğretim 3. Kademe (7-9. sınıf) : 24 saat 4.Kademe (10-11. sınıf) 25 saat Haftalık Ders Saati Lokal otoritelerce Program Geliştirme

EURYDICE 2010 raporuna göre 6,2 milyon öğrencinin; % 92’si devlet okullarında, % 1,1’i özel okullarda, % 6,9’u bağımsız okullarda öğrenim görmektedir.

Eğitim Bakanlığı & Ticaret, İnovasyon ve Beceriler Bakanlığı Eğitimi Yönetimi Eğitim Bakanlığı & Ticaret, İnovasyon ve Beceriler Bakanlığı İngiltere’de bulunan okullardaki eğitim hizmetini planlamak ve takip etmek, Çocuklara okulla birlikte diğer hizmetlerin de sunulmasını sağlamak, Çocuklar ve gençlerle ilgili politikaları oluşturmak

6 temel stratejik hedef; Çocuk ve gençlerin sağlığını koruma altına almak, Genç ve güçsüzleri koruma altına almak, Eğitimde dünya standartlarına ulaşmak, Dezavantajlı altyapıya sahip çocukları başarıya ulaştırmak için aradaki açığı kapatmak, Gençlerin eğitime katılımını garanti etmek, Çocuk ve gençleri başarıya odaklı tutmak.

İlk ve Orta Öğretim Kurumları Halk Okulları Gönüllü Kurumlarca Yönetilen Okullar Vakıf Okulları

Eğitime Yön Veren Temel İlkeler Okullar devlet tarafından finanse edilmeye başlanmıştır (1833) . Eğitim hareketi ile 3 aşamalı eğitim başlamıştır: İlköğretim (5-11 yaş), ortaöğretim (11-15 yaş) ve yükseköğretim (1944) . Eğitim hareketi doğrultusunda okul boyutuna bağlı olarak tüm okulların 2 ebeveyn ve 2 öğretmenden oluşan yönetim kurulları başlatılmıştır (1980) . Eğitim hareketi ile özel eğitim öğrencilerinin (SEN) eğitimi için çeşitli değişiklikler yapılmıştır (1981) .

İnsan Hakları Hareketi’ne göre; tüm çocukların eğitim sistemine ve etkin eğitime ulaşma hakkı vardır. Bunun yanısıra, ailelerin de kendi çocuklarına eğitim aldırdıkları okullarda dini veya felsefi görüşlerine saygı gösterilmesi gerekir.

Öğretim Programı- Eğitim Denetim Sistemi (Office for Standards in Education)

Eğitim Sisteminin Kademelendirilmesi Okul Öncesi Eğitim 3-4 yaşlarındaki tüm çocuklar Ücretsiz eğitim Müfredat yok 428 devlet anaokulu

6 temel alan; Bireysel, sosyal ve duygusal gelişim, İletişim, dil ve okuryazarlık, Problem çözme ve mantık, Dünyayı anlama, Fiziksel gelişim, Yaratıcı gelişim.

Zorunlu Eğitim İlköğretim 5-11 yaş Tercih hakkı var Ücret talebi yok 16.971 devlet ilkokulu

Ortaöğretim 11-12 yaşında başlar ve 16 yaşında sona erer. 16 yaşından sonrada isteyenler okulda kalarak 18 yaşına kadar eğitim alarak yükseköğretim kurumlarına hazırlanabilirler. Ortaokullar branşlarına göre farklı kategorilere ayrılırlar.

Comprehensive School Yetenek vb. bakılmaksızın herkes kabul edilir. Çok çeşitli dersler gösterilmektedir. Genelde 11-18 yaş arasındakilere 6 yıl eğitim verilir. İsteyen 16 yaşından sonra da okulda kalabilir. Okula yakın oturan öğrencilere öncelik tanınır.

Secondary Grammar School 11-16 yaş arasındaki öğrencilere branş eğitimi verirler. Ancak 11-plus sınavıyla öğrenci alırlar. Her 100 öğrenciden yalnızca 25’i bu sınavda başarılı olabilmektedir. Dileyen öğrenciler 16 yaşından sonrada okulda kalabilmektedir.

High School 11-plus sınavını geçip Secondary Grammar School’a kabul edilmeyen öğrencileri alırlar.

Secondary Modern School Grammar ve High School’a kabul edilmeyen 11-16 yaş arasındakilerin gidebileceği okuldur. Branş eğitiminden ziyade genel bir eğitim verilir. Bu okullarda okula yakın oturan öğrencilere öncelik tanır.

City Technology School 11-18 yaş arası öğrencilere teknoloji ve bilim alanında eğitim verirler. Bu okullar genellikle İngiltere’nin yoksul mahallelerinde yer almaktadırlar.

Technical School 14-18 yaş arası öğrencilere mesleki ve teknik eğitim verirler. Bu okullar «Technical and Vocational Education Institute» programında yer alırlar. Finansmanları MSC(Manpower Services Commition) tarafından karşılanır.

Sixth Form College Diğer okullardan mezun olmuş 16 yaşını doldurmuş öğrencilerin 2 sene boyunca GCE A-levels sınavlarına hazırlayan okullardır.

A Level (GCE/A2) Nedir?  İngiltere’de lise eğitimi yerine geçen bir programdır. Bu programı bitirmiş olan öğrenciler iyi üniversitelere yerleşme şansı bulmaktadır. Program öğrencileri üniversite eğitimine hazırlamaktadır. Her A level iki aşamadan ve 6 üniteden oluşmaktadır.   Program süresi 2 yıldır. Program sadece collegeler tarafından öğrencilere verilmektedir. Bu program üniversiteler tarafından verilmemektedir.  Program süresince en az 3 en fazla da 5 ders alınılabilir. 

Eğitimcilerin Profesyonel Gelişimi