YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
KONU BAŞLIKLARI Özel eğitimin tanımı ve önemi
YENİ MTSK YÖNETMELİĞİ VE SINAV YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
YOĞUN BAKIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
OKUL YÖNETİMİ Dr. Kerim Karabacak
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Okulumuzda 1 2 Müdür Yardımcısı, 7 Meslek Dersleri Öğretmeni, 4 Kültür Dersleri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen ve 4 Hizmetli çalışmaktadır.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
TANILAMA.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
HEMŞİRELİK NEDİR??? DOÇ. DR. SEVİM ÇELİK.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Öğretim Yılı.
İşletme defterlerinin kullanımı.
ÇOCUK ONKOLOJİ HEMŞİRESİNİN ROLLERİ VE HEMŞİRELİK STANDARTLARI.
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 6. DERS : HASTA DOSYALARI ARŞİVİ
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ESM Staj Bilgilendirme
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Sunum transkripti:

YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ Öğ. Gör. Uzm. Zeynep KIRKKALELİ

YAZ STAJI UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLECEK KONULAR Staj süresince öğrenci staj sorumlusu kişi/kişiler gözetiminde ve sorumluluğunda çalışır. Öğrenciye staj süresi dışında fazla mesai yaptırılamaz ve ilgili staj alanı dışında çalıştırılamaz. Öğrencinin her bir iş günü 8 (sekiz) saattir. Öğrenci, hastane uygulamasında GAÜ Hemşirelik Bölümü tarafından belirlenen üniformayı giymek zorundadır. Öğrencinin değerlendirilmesini Servis Sorumlu Hemşiresi, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü, Hastane Başhemşiresi veya bu kişilerin uygun gördüğü kişiler tarafından yapılır. İlgili kişiler değerlendirme yaparken yaz stajı komisyonu tarafından düzenlenen staj dosyalarını kullanırlar. (Zarfın içindeki öğrenci değerlendirme formu ve hemşirelik süreci formları) Staj bitiminde öğrencinin stajını yaptığı birim tarafından değerlendirilen ve onaylanan staj zarfı kapalı ve mühürlü olarak öğrenciye verilir veya kurum tarafından GAÜ’ye postalanır.  Öğrencinin staj sırasında kullandığı tüm formlar öğrenci tarafından staj komisyonuna (stajdan sorumlu hocalara) teslim edilir. Öğrencilerin stajlardaki başarısı başarılı ve başarısız şeklinde müdürlüğün değerlendirmesine sunulur.   Staj zarfını ve formlarını komisyona (stajdan sorumlu hocalara) teslim etmeyen öğrencilerin yaz stajı kabul edilmez. Yaz Stajı Komisyonu tarafından uygun görülmeyen, başarısız bulunan stajlar, tarihi ve staj alanı belirtilerek tekrarlanır.

Yaz Stajına Katılan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları Öğrenciler staj başlamadan önce staj yapacağı kuruma gönderilecek resmi yazı ve ekli belgeleri yaz staj komisyonundan teslim alır ve zamanında ilgili kuruma ulaştırır. Yaz stajı yaptıkları kurumdaki çalışma esaslarına ve disiplin kurallarına uymakla yükümlüdürler. Kurumun bölümlerinde / servisleride belirlenen görev ve sorumluluklardan öğrenci hemşirelerde sorumludur. Yaz stajı yapılan kurumlarda çalışan diğer personelle işbirliği içinde çalışırlar. Öğrenciler staj yapılan kurumun, servisin politika, hedeflerine uyarak çalışırlar.

Yaz Stajına Katılan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları Hastayı servise kabul eder, ön değerlendirmeyi yapar, ilgili formları doldurur. Hastadan verileri toplayarak bakım gereksinimlerini bütüncül yaklaşımla belirler. Yaz stajı yaptıkları kurumdaki her türlü araç ve gerecin dikkatli kullanılmasına azami özen gösterirler. Öğrenciler yaz stajı yapılan yerden yetkili veya sorumlulardan habersiz ayrılamazlar.

Yaz Stajına Katılan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları Öğrenciler uygulama yerini değiştiremezler. Öğrenciler forma bütünlüğüne uygun giyinmelidirler ve kimliklerini gösterir yaka kartı takmalıdırlar. Sağlığı geliştirici, hastalıkları önleyici, tedavi edici ve rehabilite edici hemşirelik bakımını öncelik sırasını daikkate alarak planlar. Planladığı hemşirelik bakımını uygular. Verilen bakımı kaydederek bakımın etkinliğini değerlendirir, gerekli ise yeniden planlar.

Yaz Stajına Katılan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları Stajyer öğrenciler, staj yerlerindeki çalışmaları ve ilgili dersin formlarını (bakım planını) ve yaptıkları tüm çalışmalardan oluşan staj dosyasını gittiği kurumdaki staj yürütücüsüne imzalatarak stajdan sorumlu hocalarına teslim ederler . Stajını tamamlayan öğrenci staj değerlendirme, imza föyü ve hemşirelik süreci formlarını stajı takip eden eğitim öğretim yılının başlangıç tarihinden itibaren en geç 3 hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğü’ne elden veya posta/kargo ile teslimini/gönderilmesini sağlar. Öğrenciler, staj sırasında ya da bitiminde varsa staja ilişkin istek ve önerilerini staj sorumlusuna iletebilirler.

Yaz Stajına Katılan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları Sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi, tedavi edilmesi ve rehabilite edilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunar. Hemşirelik ve ebelik hizmetlerini meslek etiği ve ilkelerine uygun olarak verir. Sağlık hizmetlerinin planlanması, uygulanması, geliştirilmesi, koordine edilmesi ve değerlendirilmesi konularında çeşitli disiplinlerle işbirliği yapar ve ekibin etkin bir üyesi olarak çalışır. Hemşirelik /ebelik uygulamaları ve eğitimi alanında biliginin arttırılması, becerileri geliştirilmesini sağlayacak şekilde araştırmalarda rol alır.

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIF STAJDAN BEKLENENLER İmza föyünü ve öğrenci değerlendirme formunu, zarfta ve hastaneden mühürlü olarak açılmadan stajdan sorumlu hocasına teslim edecek 3 tane hemşirelik süreci formu stajdan sorumlu hocaya teslim edilecek 3 tane öğrencinin elinde hazır olacak, hocası istediği takdirde onları da hocasına verebilecek

İMZA FÖYÜ

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI HEMŞİRELİK ESASLARI / EBELİKTE TEMEL İLKE VE UYGULAMALAR DERSLERİNİN YAZ STAJI İÇİN

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK VE EBELİK 1. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

NANDA HEMŞİRELİK TANILARI LİSTESİ

HEMŞİRELİK VE EBELİK 2. SINIF İmza föyünü ve öğrenci değerlendirme formunu, zarfta ve hastaneden mühürlü olarak açılmadan stajdan sorumlu hocasına teslim edecek 3 tane hemşirelik süreci formunu stajdan sorumlu hocasına teslim edecek 3 tane öğrencinin elinde hazır olacak, hocası istediği takdirde onları da hocasına verebilecek

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ VE CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERLERİNİN YAZ STAJI İÇİN

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

HEMŞİRELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI DOĞUM BİLGİSİ 1, 11 DERSLERİNİN YAZ STAJI İÇİN

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI İÇ VE CERRAHİ HASTALIKLARDA BAKIM DERSİNİN YAZ STAJI İÇİN

EBELİK 2. SINIFLAR HEMŞİRELİK SÜRECİ FORMLARI Perinataloji Hasta Tanılama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) İnnatal Dönem Veri Toplama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) Jinekoloji Hasta Tanılama Foru ve Bakım Planı (1 Tane) İç ve Cerrahi Hastalıklara İlişkin Veri Toplama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) 4 adet hocaya teslim edilecek 4 adet hocaya teslim etmek için yanınızda olacak

HEMŞİRELİK 3. SINIFLAR KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI DERSİNİN YAZ STAJI İÇİN Perinataloji Hasta Tanılama Formu Ve Bakım Planı (1 Tane) İnnatal Dönem Veri Toplama Formu Ve Bakım Planı (1 Tane) Jinekoloji Hasta Tanılama Foru Ve Bakım Planı (1 Tane)

HEMŞİRELİK 3. SINIFLAR ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI DERSİNİN YAZ STAJI İÇİN

HEMŞİRELİK 3. SINIFLAR Perinataloji Hasta Tanılama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) İnnatal Dönem Veri Toplama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) Jinekoloji Hasta Tanılama Foru ve Bakım Planı (1 Tane) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Veri Toplama Formu (1 Tane) 4 adet hocaya teslim edilecek 4 adet hocaya teslim etmek için yanınızda olacak

EBELİK 3. SINIFLAR DOĞUM 111, 1V, KADIN SAĞLIĞI VE HASTA BAKIMI DERSLERİNİN YAZ STAJI İÇİN Perinataloji Hasta Tanılama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) İnnatal Dönem Veri Toplama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) Jinekoloji Hasta Tanılama Foru ve Bakım Planı (1 Tane) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARIMDA BAKIM DERSİNİN YAZ STAJI İÇİN Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Veri Toplama Formu ve Bakım Planı (1 Tane) 4 adet hocaya teslim edilecek 4 adet hocaya teslim etmek için yanınızda olacak