RIDVAN AKMAN ve FERDİ METİN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
Hasan Hüseyin Savaş EPİAŞ Genel Müdürü
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Toplu Taşımada Sürdürülebilir Uygulamalar Trolleybus/TRAMBÜS Arif EMECEN Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter A.EMECEN.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Akıllı Otel Akıllı Fikir Control4 Suite Systems. Control4 Suite Systems, Otelcilik Sektörü için ideal otomasyon ve enerji yönetim çözümüdür. Ekonomik,
ARAZİ ROBOTU KAVRAMSAL TASARIMI
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Pik (Ham) Demir Üretimi
Fatma ÇANKA KILIÇ, Durmuş KAYA, Süleyman SAPMAZ, Muharrem EYİDOĞAN, Volkan ÇOBAN, Selman ÇAĞMAN Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi Umuttepe / Kocaeli.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
D. Sibel BALKAN YILMAZ Peyzaj Yük. Mimarı. KIYILAR;  Deniz ve karaların birleştikleri, değişik hayvan ve bitki türleri içeren eko sistemlerdir.  Hızlı.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
34 yıl önce kurulduk.. 34 yıl önce kurulduk. Üretim, ihracat ve istihdam rakamları ile aydınlatma sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biriyiz.
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ
AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
İşletmelerde Tesis Yönetimi
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Güvenli İnternet Kullanımı
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Sunucu Çeşitleri Mehmet Ali Uluekmekçi.
ROYAL ONTARIO YAPININ TARİHÇESİ: MİMARİ YAKLAŞIMI: DANIEL LIBESKIND
FATİH ELMALI SATILIK: TL
Ağustos 2009 Eğitim Merkezi Seminerleri
Akıllı bina.
İNŞAAT SEKTÖRÜ VE EKONOMİDEKİ YERİ
2017 YILI SWISSÔTEL RESORT BODRUM BEACH MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Hazırlayan: Pınar Doker- Kalite Müdürü.
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Düzlem Yüzeyler ve Prizmalar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İklim Değişikliği Yeşil İklim, Yeşil Belediye
Title RTWD Su Soğutmalı Soğutma Grupları subtitle BAŞLAT
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

RIDVAN AKMAN ve FERDİ METİN YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPMA ÇEVRELER CarrefourSA Genel Müdürlük Binası LEED SERTİFİKASI DEĞERLENDİRMESİ HAZIRLAYANLAR; RIDVAN AKMAN ve FERDİ METİN

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Caddesi B Blok, No:67, 34846 Maltepe/İstanbul

LEED GOLD SERTİFİKASI CarrefourSA'nın; İstanbul Maltepe'deki Genel Müdürlük Binası, LEED® BD+C: Core and Shell (Bina Çekirdeği ve Kabuğu) kategorisinde; LEED Gold® Sertifikası aldı... Eylül-Ekim 2015

LEED SERTİFİKASYON TİPLERİ NELERDİR? Leed NC - Yeni Yapılar Leed Eb - Mevcut Yapılar  Leed CI - Ticari İç Mekanlar  Leed C&S - Çekirdek & Kabuk  Leed S - Okullar  Leed R - Alışveriş Merkezleri  Leed H - Sağlık Yapıları  Leed H - Konutlar  Leed ND - Mahalle Kalkındırma 

LEED® BD+C: Core and Shell (Bina Çekirdeği ve Kabuğu) Binanın iç mekanlardaki inşaat faaliyetlerinin kiracılara bırakıldığı ticari binaların değerlendirilmesin-de kullanılan LEED sistemidir.

LEED SERTİFİKASI KRİTERLERİ LEED® Sertifikası kapsamında belirlenmiş olan; Sürdürülebilir Arazi (SS) , Su Verimliliği (WE), Enerji ve Atmosfer ( EA ), Malzeme ve Kaynaklar (MR), İç Mekan Kalitesi (IEQ), Inovasyon (ID), Yerel Öncelik ( RP) Kriterleri üzerinden değerlendirmekte ve puanlanmaktadır.

LEED® ANA UNSURLARININ PUANLAMAYA ETKİSİ

LEED SERTİFİKASI PUANI CarrefourSA Genel Müdürlük Binası, 110 puan üzerinden değerlendirilen kriterleri 67 puanla yerine getirerek LEED Gold® sertifikasını almaya hak kazandı.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; SÜRDÜRÜLEBİLİR ARAZİ (SS) CarrefourSA Genel Müdürlük projesinde bisikletler için özel yerler yapılmış, bisiklet kullanıcıları için soyunma odaları ve duş imkanı sağlanmış. Dış aydınlatma, ışık kirliliğini minimumda tutacak şekilde tasarlanmış. Düşük emisyonlu verimli araçların, otoparktan yüzde 20 indirimli faydalanabilmesine olanak sağlanmıştır.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Su Verimliliği (WE), CarrefourSA Maltepe Park Ofis projesinde sürekli bir sulama sistemi istemeyen bitkiler kullanılmış. Bu nedenle peyzaj sürekli bir sulama sistemi gerektirmiyor. Lavabo ve tuvaletlerde az su tüketen armatürler ve rezervuarlar tercih edilmiş. Böylece binadaki su kullanımı %48 düşürülmüştür.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Enerji ve Atmosfer ( EA ), Bilindiği gibi Enerji ve Atmosfer performansı, tüm krediler dikkate alındığında en önemli başlıklardan birisi. Yenilenebilir enerji üretiminin teşvik edilmesi, ozon tabakasına zarar veren gazların minimuma indirilmesi ve benzeri birçok konu LEED kredileri içerisinde önem teşkil ediyor. 

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Enerji ve Atmosfer ( EA ), Bunlara ek olarak, binalarda, verimli elektrik ve mekanik sistemler kullanarak, işletim maliyetlerini düşürmek, HVAC sistem ve verimli aydınlatma sistemleri kullanmak, binanın performansını artırıcı faktörler arasında yer alıyor.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Enerji ve Atmosfer ( EA ), İnşa edilen binanın, 2007 ASHRAE 90.1 (Isıtma Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Amerikan Topluluğu) ile uyumlu olması da çok önemli. CarrefourSA’da gerçekleştirilen toplam bina enerji kullanımı tasarrufu ise % 22.15.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Malzeme ve Kaynaklar (MR), Projede kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğu geri dönüşümlü içeriklerden oluşuyor. Bu malzemelerin bazıları yapısal çelik arasında, bazıları yalıtım malzemelerinde kullanılmış. Bina kiracıları da iç mekanlarının tasarımında kullanacakları malzemelerin geri dönüşümlü olması konusunda teşvik edilmişler. Projede malzemelerin mümkün olduğunca yerel olmasına ve geri dönüşüm oranlarına dikkat edilmiş.  

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Malzeme ve Kaynaklar (MR), İç Hava Kalitesi Projede kaplama ve boya malzemeleri seçiminde VOC oranlarının düşük olmasına özen gösterilmiş. Carrefoursa Maltepe Park Ofis projesinin tüm girişlerinde, kirliliğin bina içine girişini minimize etmek için özel kalıcı paspaslar kullanılmış. Sigara içme alanları bina girişinden 7.5 metre uzak olacak şekilde tasarlanmış ve tabelalarla belirtilmiştir.   

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; İç Mekan Kalitesi (IEQ), Binanın tasarımında birçok yenilikçi adımlar atılmış. Proje, alternatif ulaşım, arazi gelişimi ve su kullanımı kredilerinin performansıyla Tasarımda Yenilik kredilerini almaya hak kazanmıştır.

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; SÜRDÜRÜLEBİLİR ARAZİ (SS) Binanın bulunduğu bölge, merkezi ve toplu taşımaya yakın ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı da proje için avantaj oluşturmuş. 

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; Yerel Öncelik ( RP) Yapı tasarımında genel anlamda yerel kaynaklara öncelik verilerek hem yerel kaynaklara destek hem de carbon salınımının azalması sağlanmıştır

SONUÇ VE DEĞERLENDİRME CarrefourSA Genel Müdürlük Binası; LEED® BD+C: Core and Shell (Bina Çekirdeği ve Kabuğu) kategorisinde değerlendirildiğinden puanlamada enerji tasarrufu 33 puan ile en yüksek puanda olmasına bakılarak 2007 ASHRAE 90.1 (Isıtma Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Amerikan Topluluğu) ile uyumlu olması LEED® için değerlendirmede büyük bir artı olması, location and transportation (yer ve ulaşım) gibi başlıklara bakarak, 110 üzerinden 67 puan ile gold almasında etkili olduğu varsayılarak kabul edilebilir.