WALMART HALİDİN SÖNMEZ 130907032.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Doğrudan Dış Yatırım Bir firma yabancı bir ülkede bir ürünü üretmek ve/veya pazarlamak için tesislere yatırım yapıyorsa, buna doğrudan yatırım denir.
Advertisements

Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Nuşin Oral Başkan KÜÇÜLÜRKEN KÜÇÜLTMEK Mİ? BÜYÜRKEN BÜYÜTMEK Mİ?
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
SICAK GÜNDEM: CARREFOURSA/GİMA VE MİGROS/TANSAŞ DEVRALMALARI
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
Hızlı Tüketim Ürünleri
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition 1. Bölüm: Uluslar arası İktisat.
Red Bull Pazarlama Araştırması
III- Dış Çevre Analizi: Fırsat ve Tehditler
London Sandwich Wars: The Role Of Strategic Interactions In Urban Chain Store Proliferation.
Strategic Business Planning for Commercial Producers
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER
GİRİŞİMCİ.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan
Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik.
Abdullah Onur DURUK.
Fahriye OBUT.
TATA MOTORS.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
Hazırlayan: Selim ERDEM
Walmart ? Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin.
Ayşegül ARSLAN.
FULYA KARAYAZI.
WAL-MART.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
FAHRİYE OBUT
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
SAP HALİDİN SÖNMEZ
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS.
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
Hazırlayan – Nur Ecem VARDAR N.Ö /
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
Hazırlayan :Mehmet Özdemirler
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Dünya’nın En Büyük Perakendecisi
WALTON’UN WALMART’I “Save Money, Live Better”  Hazırlayan ; Elif TEK.
TCHİBO Ağahan köse
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan: Hasan ACAR
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
ALİBABA Ağahan KÖSE
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
13. Hafta: Pax Americana Pax Americana küresel kapitalizmin savaş sonrası ihtiyaçlarına uygun olarak doğdu. Öncelikle Sovyet Sosyalizmi coğrafi ve siyasal.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Sunum transkripti:

WALMART HALİDİN SÖNMEZ 130907032

WALMART TARİHÇESİ Wal Mart, adını kurucusu olan Sam Walton'un kısaltmasından alır. 1950 yılında Arkansas'a bağlı küçük bir kasaba olan Bentonville'de Dime & Nickle Store isimli minik bir dükkân sahibi olan Sam Walton, ilk büyük mağazası olan Wal Mart'ını 1962 yılında Arkansas'ın şehir merkezinde açtı. (Bugün bu mağaza, firmanın yeni yerinin yanında, müze olarak kalmıştır.) 10 yıl sonra 1972 yılında Wal Mart, kendisine büyüyebilmesi için daha büyük paralar kazandıracak olan borsaya girdi.

Asıl büyüme 1987 yılında Hypermarket adını verdiği, ilkinden 100 defa daha büyük olan dev süpermarkete taşınmasıyla başladı. 1991 yılında Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Polanco semtinde ilk şubesini açtı. Rakibi olan Tesco İngiltere'de piyasayı ele geçirirken, Wal Mart da Meksika'da perakende satış yapan mağazalar konusunda ekonomiye hakim oldu. Wal-Mart'ın 2006 yılında Almanya'ya yayılma çabaları sonuç vermedi ve şirketin binaları Metro Group'a satıldı.

Wal Mart 374,5 milyar dolar (2007) ciro ile Amerikan perakende piyasasını elinde bulundururken, dünyanın en fazla ciro yapan şirketi ünvanını da aldı. 2009 yılı cirosu 404 Milyar Dolara , operasyonel karı 22,8 milyar Dolara ve net karı da 13.4 milyar Dolara ulaştı . Yine 2009 verilerine göre toplam varlıkları 163 milyar Dolar ve şirket değeri ise 65,285 Milyar Dolardır. Amerikan danışma ve araştırma şirketi Retail Forward'ın 2004 yılında yaptığı araştırmaya dayanarak yapılan hesaplamalara göre Wal-Mart 2010 yılına kadar 500 milyar dolar ciro yapacak.[2] Şirket, 2 milyon işçisi ile Amerika'nın en büyük sivil işçi çalıştıran kurumu olarak kayıtlara geçti.

Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok eyaletinde şubeleri vardır. Wal Mart, Amerika'nın önemli ekonomi dergisi Fortune'nun 2007 sayısında yer alan "Amerika'nın en büyük yatırımlarını yapan 500 şirket" (Fortune Global 500) raporunda "Dünya çapında yüksek ciro yapan şirket" olarak yer almıştır.[1] Wal Mart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu Amerika'da olmak üzere 2.1 milyon insan çalışmaktadır. Wal Mart'ın en önemli rakipleri Metro AG, Carrefour ve Tesco'dur.

DÜNYADAKİ DURUMU 4263 şubesi 660.000 çalışanı ile Amerika dışında 15 ülkede faaliyet göstermektedir Wal Mart 2008 verilerine göre Amerika'da 3.702 şube olmak üzere, Meksika, İngiltere, Japonya (Seiyu), Kanada ve Çin’de birçok şube açtı. Almanya ve Güney Kore'de piyasadan çekildi.

YAN KURULUŞLAR Sam's Club, 

Asda

Walmart Kanada,

 Vudu, 

SWOT ANALİZİ Güçlü yönler (Strengths) Wal-Mart güçlü bir perakende markasıdır. Geniş bir yelpazede ürünlerin hepsini tek bir mağazada toplayabilir. Wal-Mart büyük ve küresel bir marka olması (örneğin Birleşik Krallık merkezli perakende ASDA'nın satın alınması).

Fırsatlar (Opportunities) Avrupa ya da Büyük Çin Bölgesi gibi belirli pazarlara odaklanarak, diğer global perakendecilerle birleşmek ya da stratejik ittifaklar kurmak. Yeni yerler ve mağaza türleri, pazardaki gelişmeyi kullanmak için Wal-Mart fırsatları sunar. Büyük süper merkezlerden yerel ve alışveriş merkezilerine odaklanarak yenilik yaratmak.

Tehditler (Threats) Bir numaralı olmak, yerel ve global rekabette hedef olduğunuz anlamına gelir. Global bir perakende ticaret şirketi olmak, faaliyet gösterdiğiniz ülkelerdeki siyasi sorunlara maruz kalmanız demektir. Yoğun fiyat rekabeti bir tehdittir.  

Zayıf Yönler (Weaknesses) Wal-Mart, dünyanın en büyük bakkal perakendecisidir ve imparatorluğunun kontrolü büyüklüğü nedeniyle bazı bölgelerde zayıf bırakabilir. Şirket küresel, ancak nispeten az sayıda ülkede dünya çapında bir varlığı vardır.

TEŞEKKÜR EDERİM.