BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
1 Boş ve Dolu Big-Bag’ler ile Çalışma Kuralları. Boş Big-Bag’lerin Stoklanması Belirli ve özel bir yer oluşturulmalıdır. Temiz bir ortam olmalıdır. Güneş.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
HAZIRLAYAN AYŞE KAÇAR. Hastalılar kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon.
Bina İçi Atık Su Tesisatı
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
ZAMAN YÖNETİMİ-2 Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN. Zaman Yönetimi Süreci 1-Zaman kullanım analizi: Amaç, zamanın nereye harcandığını belirlemektir. Bireyler.
Pazarlama Çevresi.
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
YANIKLARDA İLK YARDIM BEÜ ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ A.D.
BİTKİLERDE ÜREME VE GELİŞME
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
KİŞİSEL HİJYEN.
Pazarlama İlkeleri.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Performans Değerlendirme
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
VEKTÖRLERLE BULAŞAN HASTALIKLAR VE KORUNMA YOLLARI Rahşan KOLUTEK
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Geleneksel Servis Türleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
KANSER.
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Güvenliği ve Kalite Müşteri Memnuniyeti
ÖZ GELİRLER.
Hijyen Sağlıklı temiz ortam
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
KAYNAR SULU ISITMA SİSTEMLERİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Cerrahi El Yıkama.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
Geliştirme Genel Müdürlüğü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Geliştirme Genel Müdürlüğü
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ

Barda hijyenin sağlanması neden önemlidir?

Bar Hijyeni Barda hijyenin sağlanması neden önemlidir? Hijyen= Mikroorganizmaların uzaklaştırılması Hijyen sağlanmadığında ortaya çıkan sağlık problemleri çok ciddi boyutlara varabilir, insanlar zehirlenebilir. Daima önlemenin tedaviden daha kolay olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.

Barın servis tezgahı varsa lavabolar temiz olmalı

İçkilerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmeli Sahte olmadıklarından emin olunmalı Çeşitli içkilerin hazırlanmasında kullanılan meyveler taze ve temiz olmalı Meyve sularının bozulmadığından emin olunmalı

Mikrobiyal kontaminasyon 7 saat sonra 1 Bakteri 2.000.000 Bakteri ZAMAN Besin Maddesi SICAKLIK Zaman NEM Sıcaklık Nem

Küf, toksin madde (aflatoksin, okratoksin, mikotoksin) üreten bir filamentli mantardır

Gıda Zehirlenmesi Üzerinde çok sayıda zararlı mikroorganizma bulunan gıdaların tüketilmesiyle insanda gıda zehirlenmesi meydana gelir. * Bulantı * Kusma * Karın ağrısı * İshal * Ateş * Titreme * Halüsinasyon görme Tipik belirtileri

Gıda Zehirlenmesi Kaç Saatte Ortaya Çıkar? Belirtilerin ortaya çıkması kuluçka süresine göre değişir. Belirtiler genellikle 12-48 saat içerisinde kendini gösterir. Bazı zehirlenmeler 30 dakika ila 1 saat arasında belirtilere yol açarken bir kısmında da 1 hafta geçmesi gerekebilir. 72 saat içinde alkol alınmaması gerekir

Ziyafet müdürlüğü tarafından çıkarılan emir formlarına göre ziyafet için gerekli tüm alkollü ve alkolsüz içkilerin depolardan çekilerek servise hazır hale getirilmesini sağlanmalı Tüm barların yedek içki stoğu ile servise hazır durumda tam teçhizat bulunmaları sağlanmalı

Bardaki yer temizliği ve toz alma işlerini yapmalı, çöpü boşaltmalı,boş şişeleri istif etmeli Bardakları ve diğer bar araçlarını temizlemeli, şişeleri silerek dolaplara yerleştirmeli Yiyecek,malzeme ve içki depolarından malzeme servisi yapmalı

Bar Personeli Bar tezgahının hijyenini sağlamalı / kontrol etmeli Çalışmaya başlamadan önce kişisel hijyeni sağlamış olmalı Bar personeli mutlaka forma kullanmalı. Bu formalar her gün ve kirlendiğinde yıkanmalı.

Öksürük ve hapşırma durumlarında peçete kullanılmalı, Parmakla içkinin tadına bakılmamalı Çalışırken eller, saça, kulağa temas ettirilmemeli Kapalı alanda sigara içme yasağı - Sigara içtikten sonra el hijyeni tekrar sağlanmalı

Eğer elde yara var ise elle temas edilerek hazırlanan içkileri hazırlamamalı İçki hazırlama sırasındaki gösterilerde mümkün olduğunca dikkatli ve titiz olmalı

Eller ne zaman yıkanmalı? İçki servisine başlamadan önce İçkilerle temastan sonra Üst solunum yolu salgıları ile temastan sonra (hapşırma, öksürme v.b) Çöp ile temastan sonra Tuvaletten önce ve sonra Kendi sağlığı ve çevrenin sağlığı için bar personeli kişisel hijyenin her basamağında çok titiz davranmalıdır!!!

Zayıf Hijyenin Maliyeti Güçlü Hijyenin Faydaları Memnun müşteriler reklam yaparlar İyi İmaj İş hacminin artması Kanunlara uyumluluk Daha uzun gıda raf ömrü İyi çalışma ortamı Yüksek çalışan morali Kar artışı Gıda Zehirlenmeleri & Ölüm Müşteri Şikayetleri Zararlı Bulaşması Ölüm İsrafı (Bozulmalar) İşletmenin Kapanması (İş Kaybı) Cezalar ve cezai ödemeler Mağdurların eylemleri Kar kaybı

Teşekkürler...