Mayalar ve maya ürünlerinin endüstriyel kullanımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin
Advertisements

SOLUNUM.
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
Fortschritt durch Qualität
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
1 Hücre nedir? Hücre, canlının en küçük yapı ve görev birimidir.
Editorials Eating Less Meat: A Healthy and Environmentally Responsible Dietary Choice American Academy of Family Physician
Isı Enerjisi Maddenin sıcaklığını artırmak için verilmesi gereken enerji çeşidine ısı enerjisi denir. Q ile gösterilir. Isı bir enerji çeşidi olduğundan.
Farmasötİk Teknolojİ VE Farmasötİk bİyoTeknolojİ
Konu : Çevre ve Sürücü Davranışları
Özel Nişasta Türleri Yrd. Doç. Dr. Seçil TÜRKSOY.
EKMEK İSRAFI. Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten.
TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİ
Fen Bilgisi, Biyoloji Öğretmeni Volkan KAYA
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
11. BİYOLOJİK YAKIT ÜRETİMİ
BİY 440 Mİkrobİyal bİyoteknolojİ
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
HÜCRE VE HÜCRE ORGANELLERİ
SOLUNUM NEDİR.
GÜÇ ELEKTRONİĞİ I EEM Yrd. Doç. Dr. Bilal GÜMÜŞ Dicle Üniversitesi
Çiftlik Hayvanlarında Yardımlı Üreme Teknikleri 1
Yoğurt biyokimyası-II
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
B- GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve REKOMBİNANT ÜRÜNLER
Yoğurt BİyokİmyasI.
Klorlu Bileşiklerin Biyoremediasyonu
OKSİJENLİ (AEROBİK) SOLUNUM
SPORLA ÜREME Sporlar, çok küçük, üzeri sıcak, soğuk, kuraklık gibi olumsuz koşullara dayanıklı örtüyle kaplanmış özel hücrelerdir. Örneğin, odamızın havasında.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
FARKLI BESİNLERİN OKSİJENLİ SOLUNUMA KATILIM BASAMAKLARI
İŞLETMELERİN KURULUŞU
İşletme Yönetimi.
Genetik mühendisliğinin pratik uygulamaları
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
SAĞLIKLI BESLENME.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
Sivas Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
SOLUNUM.
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Tarımda Yenilikçi Girdi Uygulamaları Bitki Besleme Ş
B-310 BİYOKİMYA II DERSİ XIII.HAFTA.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
BÖLÜM 5: PAZAR ÇEŞİTLERİ VE FİYAT OLUŞUMU
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
Karbondioksit+su güneşenerjisi klorofil Besin +oksijen
SOLUNUM. SOLUNUM SOLUNUM ? Gliserol Gliserol.
Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
Doç. Dr. İhsan ÇAPCIOĞLU 13. Hafta: Dini Etkileyen Sosyal Hayat
Hastalıkların Biyokimyasal Temeli
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
BOLVİT Organik Mikroorganizma Premiks Yem Katkı Ürünleri
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ÜRETİM HATLARI
Hücre 1.Bölüm.
Sunum transkripti:

Mayalar ve maya ürünlerinin endüstriyel kullanımı Maya hücrelerinin üretimi Ekmek mayası, ekmek yapımı için Kuru gıda mayası, gıda katkısı için Kuru yem mayası, hayvan yemleri için Maya Ürünleri Maya özütü, mikrobiyal kültür ortamları için B vitaminleri, vitamin D Besin endüstrisi için enzimler: invertaz (sukraz), galaktosidaz Araştırma için biyokimyasallar: ATP, NAD+, RNA Mayalardan fermentasyon ürünleri Etanol, endüstriyel alkol olarak ve yakıt katkı maddesi olarak Gliserol İçecek alkol Bira, şarap Distile içecekler Viski, brendi, votka, rom

Maya hücreleri ekmek-pasta yapımı ve besin endüstrilerinde kullanılmak üzere üretilir. Ticari maya, ana karbon ve enerji kaynağı olarak melas kullanarak, büyük-ölçekli havalandırmalı fermentörlerde üretilir.