Mayalar ve maya ürünlerinin endüstriyel kullanımı Maya hücrelerinin üretimi Ekmek mayası, ekmek yapımı için Kuru gıda mayası, gıda katkısı için Kuru yem mayası, hayvan yemleri için Maya Ürünleri Maya özütü, mikrobiyal kültür ortamları için B vitaminleri, vitamin D Besin endüstrisi için enzimler: invertaz (sukraz), galaktosidaz Araştırma için biyokimyasallar: ATP, NAD+, RNA Mayalardan fermentasyon ürünleri Etanol, endüstriyel alkol olarak ve yakıt katkı maddesi olarak Gliserol İçecek alkol Bira, şarap Distile içecekler Viski, brendi, votka, rom
Maya hücreleri ekmek-pasta yapımı ve besin endüstrilerinde kullanılmak üzere üretilir. Ticari maya, ana karbon ve enerji kaynağı olarak melas kullanarak, büyük-ölçekli havalandırmalı fermentörlerde üretilir.