Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLIK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI.
Advertisements

ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI…
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
EL SANATLARITEKNOLOJİSİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
WEB PROGRAMCILIĞI.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
DURMUŞ ÇAVDAR (Rehber Öğretmen)
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
DERS PLANLARI OLUŞTURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Kurumlararası Yatay Geçiş
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı
Metalurji Teknikeri nedir?
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

Bölüm Öğretim Elemanları Öğrt. Gör. Dr. N. Bilge KOÇAK TÜMER Öğrt. Gör. Neziha ASLAN Öğrt. Gör. Nağme Şirvan BORAN

Öğrenci Sayıları; Polatlı Sosyal Bilimler MYO 124 Ortalama Her yıl Alınan Öğrenci Sayısı: 60 Ortalama Her Yıl Mezun Olan Öğrenci Sayısı: 50-55 YATAY GEÇİŞ KONTENJAN : 3-5

okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü  İki yıl dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün ara eleman ihtiyacının karşılamaktadır.

Kuruluş yılı olan 2006 Ankara MYO 2014 yılında yüksekokulların yeniden yapılandırılmasıyla Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’na devredilmiştir. “Çocuk ve Drama”, “Çocuk Animatörlüğü” ve “Çocuk ve Oyun” dersleri için kullanmak üzere bir atölyesi bulunmaktadır.

Bölüm Dersleri 1.Sınıf 1. Yarıyıl (GÜZ) Dersleri ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Uzaktan Eğitim) İNGİLİZCE-I (Uzaktan Eğitim) TÜRK DİLİ-I (Uzaktan Eğitim) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ÇOCUKTA BİLİM VE TEKNOLOJİ GELİŞİM VE ÖĞRENME-I KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ MATEMATİK ÖZEL EĞİTİM -I TEMEL TASARIM

Bölüm Dersleri 1.Sınıf 2. Yarıyıl (BAHAR)Dersleri ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II (Uzaktan Eğitim) İNGİLİZCE-II (Uzaktan Eğitim) TÜRK DİLİ-II (Uzaktan Eğitim) ÖZEL EĞİTİM –II GELİŞİM VE ÖĞRENME-II ÇOCUK VE DRAMA ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK PSİKOLOJİSİ VE RUH SAĞLIĞI ÖĞRENME VE ÖĞRETME

Bölüm Dersleri 2.Sınıf 1. Yarıyıl (GÜZ) Dersleri OKUL ÖNCESİ KURUMLARINDA UYGULAMA-I  ÇOCUKLA İLETİŞİM  DAVRANIŞ YÖNETİMİ  İLK YARDIM  DEKORATİF ÜRÜN TASARIMI  ÇOCUKTA SANAT VE YARATICILIK  OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ARAÇ-GEREÇ GELİŞTİRME ÇOCUK ANİMATÖRLÜĞÜ  GİRİŞİMCİLİK 

Bölüm Dersleri 2.Sınıf 2. Yarıyıl (BAHAR)Dersleri OKUL ÖNCESİ KURUMLARINDA UYGULAMA-II  MESLEK ETİĞİ  STAJ UYGULAMALARI * AİLE EĞİTİMİ  ÇOCUK HAKLARI VE KORUMA  PROJE HAZIRLAMA  KİŞİSEL GELİŞİM  ÇOCUK BESLENMESİ  ÇOCUK EDEBİYATI VE MEDYA  ÇOCUK VE OYUN 

MEZUNİYET ŞARTLARI Gazi Üniversitesi Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtildiği gibi uygulamalar dahil bütün derslerden başarılı olmalıdırlar ve öğrenciler en az 120 AKTS kredisi sağlamalıdırlar.

Ölçme Ve Değerlendirme Esasları Her ders için uygulanan ölçme değerlendirme şekli Gazi Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve sınav uygulama esaslarınca belirlenir ve öğrenciler vize -final ve gerekirse bütünleme sınavlarına tabi tutulurlar.

İSTİHDAM OLANAKLARI Çocuk Gelişimi Programından mezun olan öğrenciler; Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde Okul Öncesi Eğitimcisi, Okul Öncesi Kurumlarda Eğitimci, Özel Eğitim Kurumlarında Grup Eğitimcisi, Kaynaştırma Okullarında Öğrenci Koçluğu (Yardımcı Öğretici), MEB ve Belediyelerde Okul Öncesi Eğitim Elemanı, Evde Çocuk Bakıcılığı, Hastane Okullarında yardımcı eğitimci, olarak iş imkânları bulabilmektedir.

Öğrencilerimiz 2 yıllık eğitimleri süresince çocukların okuma bayramı, , 23 Nisan, bahar şenlikleri, doğum günleri, yıl sonu etkinlikleri, yıl başı etkinlikleri ve özel günlerinde;  Drama Grupları, Çocuk Tiyatroları, Folklorik ve Çağdaş Danslar, Animasyon Gösterileri (Palyaço, Kostüm ve Maskelerle), Çocuk Koroları, Jimnastik, Origami Çalışmaları, Sanat Etkinlikleri (Resim, Müzik Heykel Çalışmaları), gibi sosyal faaliyetlerde de görev alabilmektedirler.

2 Yıllık Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Bölümleri -Çocuk Gelişimi ÜST DERECE PROGRAMA GEÇİŞ (4 YILLIĞA GEÇİŞ)   . Çocuk Gelişimi DGS bölümleri, Çocuk Gelişimi Dikey geçiş bölümleri lisans bölümleridir. İki yıllık bölüm mezunları DGS sınavına girerek yeterli puanı aldıkları takdirde aşağıda belirtilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilmektedir. 2 Yıllık Çocuk Gelişimi Dikey Geçiş Bölümleri -Çocuk Gelişimi -Okul Öncesi Öğretmenliği