CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
JOMINY DENEYİ.
Advertisements

SÜTÜR MATERYALLERİ Dr.Süleyman Yılmaz.
BİTKİLERİN BESLENMESİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR:
PERİYODİK CETVELİN BAZI GRUPLARI VE ÖZELLİKLERİ
MİNERALLERİN VE VİTAMİNLERİN EMİLİMLERİ
Çevre kİmyasi.
Demir-Karbon Denge Diyağramı
Dislokasyon yoğunluğunun dayanıma etkisi
TİTANYUM ALAŞIMI DENTAL İMPLANTLARI
PERİYODİK TABLO ALİ DAĞDEVİREN.
İkinci kademede, yüksek sıcaklıklarda (≈ 850 oC) ostenit içinde karbon difüzyonu ve düşük sıcaklıklarda (≈ 750 oC) ferrit içinde mangan difüzyonu sonucu.
Elementler ve Sembolleri
İMALAT YÖNTEMLERİ-II Yrd. Doç. Dr. Bülent AKTAŞ.
Sütur materyalleri Stj. Dt. Selmi Yardımcı.
DÖKÜM PRENSİPLERİ ve TEKNİKLERİ DOÇ. DR. MUZAFFER ZEREN
İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
Çalışma sırasında kırılma
Demİr ve demİrdIŞI metaller
Mineraller Yrd. Doç. Dr. Bekir Engin Eser
PERİYODİK CETVELİN BAZI GRUPLARI VE ÖZELLİKLERİ
ISIL İŞLEM UYGULAMALARI Mehmet ÇAKICI AR-GE & Proses Kontrol Sorumlusu
Kaynaklı Parçalarda Çatlama Olgusu.
Bakır ve Bakır Alaşımlarının Kaynağı
GRİ (LAMEL GRAFİTLİ) DÖKME DEMİRLER
FİZİKSEL METALURJİ BÖLÜM 5.
DÖKME DEMİRLER.
Bitki Besin Elementleri
Kimya performans ödevi
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ
ALAŞIMLI DÖKME DEMİRLER
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
PERİYODİK CETVELİN BAZI GRUPLARI VE ÖZELLİKLERİ
Elemetler Ve Bileşikler
Yüksek Sıcaklık Korozyonu-2
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
3. MALZEME PROFİLLERİ (MATERIALS PROFILES)
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
Metaller İmalat sektöründe en büyük paya sahip olan malzemeler metaler ve alaşımlardır Alaşımlar: İki veya daha çok metallin belli özellikler elde edilmesi.
MALZEME VE İMALAT TEKNOLOJİLERİ
Refrakter Metaller Molibden.
Bölüm 1 Yapısal Tasarım Çeliğin Malzeme Özellikleri Profiller
Pik (Ham) Demir Üretimi
Teknolojik Seramikler
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
TERMİT KAYNAĞI (Alümino-Termit Kaynağı)
HOŞGELDİNİZ NADİR METALLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
DEMİRDIŞI METALLER.
ORTOPEDİK BİYOMALZEMELER
ANTİBAKTERİYEL SÜTÜRLER
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
AMBALAJ MALZEMELERİ VE STERİLİZASYON
ALAŞIM ELEMENTLERİNİN ÇELİK YAPISINA ETKİSİ
SÜTÜR GENEL ÖZELLİKLERİ
SÜTÜR KULLANIM ALANLARI
REFRAKTER MALZEMELER SİLİKA REFRAKTERLER.
Biyoseramik Kaplamalar ve Uygulamaları
12. İNORGANİK VE ORGANİK KİRLETİCİLERLE MİKROBİYEL ETKİLEŞİMLER
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
ELEMENTLERİN TEKERLEME YÖNTEMİYLE ANLATIMI HAZIRLAYAN: Özmüt ALTINTAŞ Uzman Kimya Öğretmeni.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
ELEMENTLER Muhammed DEMİR. Element Nedir Aynı cins atomlardan oluşan kimyasal çözümlemeyle ayrıştırılamayan veya birleşim yoluyla elde edilemeyen saf.
Harran Üniversitesİ Makİne Mühendİslİğİ YORULMA HASARI
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
Korozyon ve Katodik Koruma
5. Dökme Demir ve Çelikler Metalik Malzemeler genel olarak; -Demirli metaller ve -Demir dışı metaller olmak üzere iki grupta toplanabilir. Saf metaller;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

CERRAHİ İPLİKLER VE İĞNELER Katsan Katgüt San. Tic. A.Ş 1571 sokak No:22 Çınarlı/İZMİR- TÜRKİYE Tel: +90(232)4861185 Fax: +90(232)4863379 email: info@katsanas.com www.katsanas.com EĞİTİM SUNUM NO 2: EG2/REV00/130616

İPLİK ÇEŞİTLERİ

CERRAHİ İPLİKLER EMİLEBİLEN MULTİFİLAMENT PGA PGAR PGLA PGLAR MONOFİLAMENT PGCL PDO EMİLEMEYEN İPEK PP PA

MULTİFİLAMENT : Birçok iplik telinin burulması ile örülmüş ipliklerdir. Daha iyi mukavemet ve esnekliğe sahiptir.

MONOFİLAMENT : Tek bir iplik telinden yapılmıştır. Doku geçişleri kolaydır. Tek iplikli yapısından dolayı enfeksiyona sebep olan mikroorganizmaları içerisinde barındırmaz.

EMİLEBİLİR İPLİKLER

PGA ( POLİGLİKOLİK ASİT ) Emilebilir Multifilament 30 gün doku desteği Emilim süresi: 60-90 gün Mor Etilen Oksit

PGAR ( POLİGLİKOLİK ASİT RAPID ) Emilebilir Multifilament 10-14 gün doku desteği Emilim süresi:40-45 gün Renksiz Gamma ışınlama

PGLA ( POLİGLİKOLİK LAKTİK ASİT ) Emilebilir. Multifilament. 30 gün doku destek süresi Emilim süresi: 56- 70 gün Mor Etilen Oksit

PGLAR ( POLİGLİKOLİK KO L-LAKTİK ASİT RAPID ) Emilebilir Multifilament 10-14 gün doku destek süresi Emilim süresi: 40-45 gün Renksiz Gamma ışınlama

PGCL (POLİKAPROLAKTON) Emilebilir Monofilament 21 gün doku destek süresi Emilim süresi: 90-120 gün Mor Etilen Oksit

PDO (POLİDİOKSANON) Emilebilir Monofilament 60 gün doku destek süresi Emilim süresi:180-210 gün Mor Etilen oksit

EMİLEMEYEN İPLİKLER

PP (POLİPROPİLEN) Emilemez Monofilament Kalıcı Mavi Etilen Oksit

PA (POLİAMİD) Emilemez Monofilament Kalıcı Mavi/ Siyah Etilen Oksit

İPEK Emilemez Multifilament Kalıcı Siyah Etilen Oksit

İĞNELERİMİZ

KATSAN CERRAHİ İĞNELERİNİN ÖZELLİKLERİ Katsan firmasının ürettiği süturlarda kullanılan iğneler elektro polisaj işlemine tabi tutulur. Bu işlem metal yüzeyinden elektroliz yolu ile parça kopartarak yüzey pürüzlülüğünün ve parlaklığının sağlamaktadır. Kullanım miktarı ile ya da süresi ile üzerindeki parlaklık ya da pürüzsüzlük kaybolmaz. Yapılan polisaj işleminin ardından “medikal grade slikon” kaplanan iğneler tamamen pürüzsüz ve kaygan bir yapıya sahip olurlar.

İğnelerin uç noktalarında yapılan çift kademeli bileme ( 2 ayrı açı verilerek) iğnelerin en sert dokulardan geçerken bile travma yaratmadan penetrasyon yapmasını sağlar. Doku geçişi sırasında kusursuz bir penetrasyon rahatlığı sağlanmaktadır.

Paslanmaz Çelikteki Alaşım Elementleri Karbon (C ) : Karbon miktarı,çeliklerin mekanik özelliklerini en çok etkileyen faktördür.Karbon,çeliği akma ve çekme mukavemetini arttırır,yüzde uzamayı,şekillenebilirliği ve kaynak kabiliyetini azaltır. İşlenebilirliğin ön planda olduğu çeliklerde karbon miktarı düşük tutulur,dayanım değerlerinin yüksek olması durumlarda ise çeliğin karbon miktarı yüksek tutulur. Manganez (Mn) : Çelik içinde manganez daima bulunur.Manganez ergitme işleminden sonra arta kalan sülfürle birleşerek demir sülfür oluşturur ve çeliğin kırılganlığını azaltır.

Krom ( Cr ) : Korozyon ve oksidasyon direnci sağlar Krom ( Cr ) : Korozyon ve oksidasyon direnci sağlar.Sertleşebilme kabiliyetini arttırır.Yüksek karbonlu çeliklerde aşınma direncini yükseltir. Kükürt ( S ) : Ergitme işleminin bir artık elementidir.Çeliğin dayanım ve tokluğunu azalttığından, giderilmesi için her türlü işlem yapılır.Bu olumsuz etki kükürdün manganla birleşmesi sağlanarak önlenir. Silisyum ( Si ) : Çeliğin akma ve çekme dayanımını ve elastikiyetini arttırır. Fosfor ( P ) : Fosfor çelik içinde üretim işlemlerinden kalan bir elementtir.Çelikte zayıflığa neden olur ve genelde miktarının % 0.05’in altında olması için büyük önem taşır.Bununla beraber alaşımın işleme özelliğini geliştirir.

Bakır ( Cu ) : Alaşıma % 0.5’e kadar bakır ilavesi,alaşım çeliklerinin korozyon direncini geliştirmektedir. Molibden (Mo) : Çeliğin sertleşebilme kabiliyetini arttırır. Titanyum (Ti ) : Tane küçültme etkisi yaparak çeliklerin akma ve çekme dayanımlarını arttırır.Ayrıca sertleşebilme kabiliyetini arttırır. Nikel ( Ni ) : Çeliğin dayanımını ve korozyon direncini geliştirir.Nikel östenitik paslanmaz çeliklerin kromdan sonra ikinci en önemli alaşım elementidir. Silikon : % 0.3’e kadar silikon fosforla birlikte alaşımın mekanik özelliklerini düşürmeden akıcılığını arttırır.Alaşıma % 1’e kadar silikon ilavesi çeliklerin ısı direncini geliştirir. Azot : Çeliğin mukavemet değerlerini arttırır.Bu konuda çoğu zaman nikel kadar etkilidir.

300 302 Serisi paslanmaz çelik alaşımlı iğneler kullanılır. Element Content (%) Chromium, Cr 17-19 Nickel, Ni 8 - 10 Manganese, Mn 2 Silicon, Si 1.00 Carbon, C 0.15 Sulfur, S 0.03 Phosphorous, P 0.045

455 Element Content (%) Iron, Fe 73 Chromium, Cr 11.8 Nickel, Ni 8.5 Niobium, Nb (Columbium, Cb) 2 Copper, Cu Titanium, Ti 1.1 Manganese, Mn 0.50 Molybdenum, Mo Silicon, Si Carbon, C 0.050 Phosphorous, P 0.040 Sulfur, S 0.030

420 Grade C Mn Si P S Cr min. max. 0.15 - 1 0.040 0.03 12.0 14.0

İĞNE TİPİ

İĞNE FORMU

İĞNELER 8 1 2 7 3 6 5 4

EŞLEŞME ÇİFT İĞNE LOOP

TEŞEKKÜRLER…