İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE DESTEĞİ) “DOĞU KARADENİZ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI PLATFORMDA BİLİNÇLİ REKABETİNİN.
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 2016 / ANKARA.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
3. ADIM İş Sözleşmesi Düzenle. Genel kurallar İşverenin iş sözleşmesi yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. İş sözleşmesinin süresi bir yıl ve daha fazla ise.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
UNI-SET Toplantı Notları
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
TÜRKİYEDE İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ KOBİ KAYNAK PLANLAMASI VE BÜTÇE YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi:Mustafa İDUĞ.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
NEDEN URGE (ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİNE KATILMALIYIM?
Pazarlama Çevresi.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu HİZMET İHRACAT DESTEKLERİ
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
MAL İHRACATINA YÖNELİK
İhracata Yönelik Devlet Yardımları İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
KOSGEB BATUHAN ŞEN
İhracat Genel Müdürlüğü
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İhracat Genel Müdürlüğü
MAL İHRACATINA YÖNELİK
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Ürün veya Hizmet Satışı
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
Projeye Mali Kaynak Sağlama
PAZARLAMA YÖNETİMİ PAZARLAMA YÖNETİMİ • PAZARLAMAYA GİRİŞ
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
EKONOMİ BAKANLIĞINDAN 2010/8 SAYILI TEBLİĞ
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
1. TMGDK GENEL KURULU 26 MAYIS 2018, İZMİR.
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EKİM 2017
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI Miray ENGİN 2017

İhracat Destek Programları 1) Yurtdışı Pazar Araştırma Desteği 2) Sektörel Ticaret Heyeti 3) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE)

1)Yurt Dışı Pazar Araştırması Programın Dayanağı Ekonomi Bakanlığı 2011/1 no’lu Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ Programın Amacı Sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile işbirliği kuruluşlarının pazar araştırması ve pazara giriş faaliyetlerine ilişkin giderlerinin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan (DFİF) karşılanmasıdır.

1)Yurt Dışı Pazar Araştırması Yurt Dışı Pazar Araştırması Gezilerine ilişkin giderler %70 oranında desteklenir. Bir Yurt Dışı Pazar Araştırma Gezisi kapsamında en fazla 2 şirket çalışanının ulaşım ve konaklama giderleri desteklenir. 1 yıl içerisinde en fazla 10 ülkeye Pazar Araştırma Gezisi yapılabilir. Pazar Araştırma Gezisi içerisinde görüşme yapılmayan günlerin giderleri desteklenmez. Yapılan seyahat sonrası en geç 3 ay içinde destek başvurusu bakanlığa yapılmalıdır.

1)Yurt Dışı Pazar Araştırması Yurt Dışı Pazar Araştırmasında SÜSBİR’in Rolü SÜSBİR bu destekten faydalanmak isteyen üyeleri adına Ekonomi Bakanlığına toplu başvuru yapabilir. Yapılan başvurular sırasında evrak takibi gibi konularda teknik destek sağlayarak üyelerin üzerindeki evrak yoğunluğunu azaltır. Ekonomi Bakanlığıyla yapılan görüşmelerde SÜSBİR olarak konuya dahil olmamız, sorunların çözümünde daha hızlı sonuç alınabilmesi adına faydalı olacaktır.

2)Sektörel Ticaret Heyeti Programın Dayanağı Ekonomi Bakanlığı 2011/1 no’lu Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ Programın Amacı Potansiyel müşteriye ulaşılması ve sipariş alınması, acente, temsilci ve dağıtıcı bulunması, üretim ve pazarlama için işbirliği ve ortak yatırım olanaklarının araştırılması, sektörel bazda bilgi edinilmesi ve araştırma yapılması, gidilen ülkenin pazar potansiyeli ve iş kültürünün tanınması.

2)Sektörel Ticaret Heyeti BAŞVURU Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ eklerinde bulunan evraklarla ön başvuru yapılır.(3 ay önce) Başvuru evraklarının tamamlanmasının ardından ön heyet tarihi ve programı belirlenir, üyelere duyuruya çıkılır ve başvurular toplanır. ÖN HEYET HEYET

2)Sektörel Ticaret Heyeti Ön heyet programında sektörel ticaret heyetinde yapılacak toplantılarla ilgili bakanlık ve sektör temsilcileriyle görüşülür randevular alınır. Heyetin konaklayacağı otel, toplantı salonları ve ziyaret edilecek tesisler yerinde incelenir. BAŞVURU ÖN HEYET HEYET

B2B(Business to Business) 2)Sektörel Ticaret Heyeti BAŞVURU Planlanan tarihte heyet programı düzenlenir ve gidilen ülkedeki sektör temsilcileriyle toplantılar yapılır. Karşılıklı yapılan görüşmelerle (B2B) anlaşmalar yapılır ve böylece ihracatın ilk adımı atılmış olur. ÖN HEYET HEYET B2B(Business to Business)

2)Sektörel Ticaret Heyeti Heyetin gerçekleştiği tarihten itibaren 6 içinde harcamalar ve raporları içeren dosya Ekonomi Bakanlığı’na teslim edilir ve Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmenin ardından yapılan harcamaların %50 si işbirliği kuruluşuna ödenir.

2)Sektörel Ticaret Heyeti Sektörel Ticaret Heyeti programıyla yurt dışında hali hazırda ihracat yapılan ülke pazarları dışında, alternatif ihracat pazarları da bulunabilir. ÜRÜN GRUBU SEKTÖREL TİCARET HEYETİ YAPILABİLECEK ÜLKELER Dış Mekan Bitkileri Kanada, Peru, Tayvan Kesme Çiçek Polonya, Macaristan, Portekiz, Kenya, Çek Cumhuriyeti İç Mekan Bitkileri Polonya, Slovenya, Slovakya, Macaristan Çiçek Soğanı Japonya, Kanada, Peru

3)Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi(UR-GE) Programın Dayanağı Ekonomi Bakanlığı’nın 2010/8 sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’’ Programın Amacı Şirketlerin uluslar arası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik eğitim danışmanlık giderleri ile işbirliği kuruluşlarının proje bazlı giderlerinin desteklenmesi

3)Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi(UR-GE) İşbirliği Kuruluşu Proje Sunumu İhtiyaç Analizi ve İstihdam Eğitim ve/veya Danışmanlık Programı Yurtdışı Pazarlama Programı ve/veya Alım Heyeti Bireysel Danışmanlık

Proje Konusu: İzmir Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi Projesi 3)Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi(UR-GE) UR-GE Sürecine Bir Örnek Proje Konusu: İzmir Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi Projesi 1)Mevcut durumun anlaşılması için ‘İhtiyaç Analizi’ yapılır. -Firmalara Yönelik Anketler Sektöre Yönelik Masa Başı Araştırmalar Ortak Çalıştaylar İkili Görüşmeler Firma Ziyaretleri 2) ‘Eğitim Programları’ düzenlenir. -Yeni Ürün Geliştirmeye Yönelik Teknik Kapasite Geliştirme Eğitimleri -Stratejik Planlama ve İşletme Yönetimi -Dış Ticaret -Süs Bitkileri Pazarlaması ve Satış Teknikleri

Proje Konusu: İzmir Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi Projesi 3)Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi(UR-GE) UR-GE Sürecine Bir Örnek Proje Konusu: İzmir Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi Projesi 3) Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti kapsamında ‘Uluslararası Keşif Gezisi’ yapılır. 4) ‘Alım Heyeti’ yapılır. 5)Yurt Dışı Pazar Analizi kapsamında ‘Yurt Dışı Fuarlarına Katılım’ sağlanır. 6)Projede başarı sağlanırsa genişletilerek diğer illere uygulanması amacıyla yeni projeler geliştirilir. (Örneğin: Antalya Süs Bitkileri Sektörünün Geliştirilmesi Projesi)

3)Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi(UR-GE) UR-GE Süresince Desteklenen Faaliyetler Ve Destek Oranları İhtiyaç Analizi Eğitim / Danışmanlık Yurt Dışı Pazarlama Alım Heyeti İstihdam Bireysel Danışmanlık Destek Oranı 75% 70% Desteklenen Kurum İşbirliği Kuruluşu Şirketler Destek Tutarı (USD) 400.000 150.000 (Program Başına) 100.000 (Program Başına) Emsal Brüt Ücret 50.000 Program Program süresince (Maks. 36 Ay) 10 Adet 2 Kişi 3 Yıl

İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI TEŞEKKÜR EDERİM