Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre yönetim sistemleri ve çevre boyutu
Advertisements

Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
GERİ DÖNÜŞÜM.
PVC'nin çevresel etkisinin gerçek yüzü. PVC yaşam döngüsü: bizlere anlatılan şekli Tuz Elektrik Sodyum hidroksit klorEDC -etilen diklorür VCM -vinyl klorür.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
 Tehlikeli atıklar; çevre ve insan için tehlike arz eden yanıcı, yakıcı, kanserojen, patlayıcı, tahriş edici ve zehirli atıkların tümüne verilen.
ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN
Siyaset Sosyolojisi.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 4
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Termik santrallerinin çevresel etkileri şöyle sıralanabilir:
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İzleme Dairesi Başkanlığı Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMI Haziran 2013 YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI.
Coğrafya Performans Ödevi
Konu : Çevre ve Sürücü Davranışları
atık Üretim ve kullanım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, insan ve çevre sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı biçimde alıcı ortama verilmesi.
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
5 Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.1. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu.
DOĞA KİRLİLİĞİ. 1) Güneş ışınlarının içerisine girmesine izin verip ısının dışarıya kaçmasına sınırlayarak iç ortamın dış ortama göre daha sıcak olmasını.
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
ÇEVRE BİLGİSİ Çevre: İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir. Çevre koruma: Çevre kirliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara denir.
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
ELEKTRONİK ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE ÖNEMİ.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 2. MALZEME YAPISI.
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32
DOĞAL AFETLER.
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
ÇEVRE BİLİNCİ.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Kanal Açma - Kanal Neden Tıkanır - Kanal Tıkanıklığı Açma
Sağlığa zarar veren maddeler ve toksikoloji
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
ATIK YÖNETİMİ.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
Sağlıklı yaşamak için,.
TEKNİK RESİM KESİT ÇIKARMA.
Çevre konusunun gelişim süreci asıl olarak 1960'li yıllarda başlamıştır. 1960'lı yıllar bu nedenle bir dönüm noktasıdır. Bu yıllarda çevre sorunları ile.
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Sağlıklı yaşamak için,.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Benzetim 11. Ders İmalat Yönetimde Benzetim.
MADDEYİ TANIYALIM.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
10. SINIF: 3. ÜNİTE: DALGALAR-1
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
Çevre teknikeri kimdir?
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇEVRE SORUNLARI.
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
FOTOSENTEZ.
Çevre teknikeri kimdir?
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
ULTRASONİK MESAFE ÖLÇER ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169

Gündelik hayatta: katı atık = çöp Katı atık: Kullanılma süresi dolan ve yaşadığımız ortamdan uzaklaştırılması gereken her türlü katı malzeme. Yiyecek artıkları, işyerleri ve fabrikalardan atılan maddeler ve artık kullanılmaz hale gelen, değerini yitiren eşyalar.

Özellikle büyük yerleşim birimlerinden kaynaklanan en büyük çevre sorunu çöplerdir. Uygun şekilde depolanmamış çöpler yeraltı ve yüzeysel su kirliliğine, mikropların üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve çeşitli hayvanlar vasıtasıyla taşıyıcı mikropların yayılmasına neden olmaktadır.

Çöpü kaynağında azaltmazsak, bir gün çöp dağları arasında nefes alamaz hale gelebiliriz. Gelecek kuşakların çöp dağları altında ezilmesini istemiyorsak, bilinçli tüketim yapıp az çöp çıkarmak zorundayız.

Katı Atıkların Sınıflandırılması Katı atıklar evde, okulda, hastanede, endüstride, bahçelerde ve daha birçok yerde oluşabilir. Katı atıklar oluştukları yerlere göre adlandırılırlar. Evsel Katı Atıklar, Tıbbi Katı Atıklar, Tehlikeli Katı Atıklar, Endüstriyel Katı Atıklar, Tarımsal ve Bahçe Atıkları ve İnşaat artığı ve moloz dır.

Evsel Katı Atıklar Plastik Metal Cam Kağıt