Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
Advertisements

Rehberlik Servisinin Tanıtımı
Rehberlİk Servİsİnİn Tanıtımı
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
Rehberlik Nedir? Kendinizi anlamanız, problemlerinizi daha rahat bir şekilde çözebilmeniz, gerçekçi kararlar alabilmeniz, kapasitelerinizi kendinize.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SEMİNERİ
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
ASDEP Kapsamında Aileyle Görüşme Yöntem ve Teknikleri Doç. Dr. Yusuf GENÇ T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ASDEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
Program Tasarım Modelleri
ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Kişisel-Sosyal Rehberlik
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
ÖRGÜTSEL BAĞLILIK.
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Drama ile İlgili Terimler / Eğitim Öğretim Sürecinde Drama
REHBERLİK SERVİSİ.
Bütünleştirme uygulamaları
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
Prof. Dr. Yasemin ışıktaç
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
ÖZELLİK FAKTÖR KURAMI.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
Bilinçli Tercih Seminerine
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Eğitsel Rehberlik.
Mine KAVAKTAN / Psikolojik Danışman
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin Tanıtımı
EĞİTSEL OYUNLAR.
TEST DIŞI TEKNİKLER.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Etik.
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
KİŞİSEL REHBERLİK.
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Program geliştirme.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan - Eğitsel Alan - Mesleki Alan

Rehberlik Nedir? Kendinizi anlamanız,problemlerinizi daha rahat bir şekilde çözebilmeniz, gerçekçi kararlar alabilmeniz, kapasitelerinizi kendinize en uygun düzeyde geliştirebilmeniz, çevrenize dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlayabilmeniz, böylece kendinizi gerçekleştirmeniz için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımlardır.

Rehberlik Hizmetleri Sayesinde: Kendinizi daha iyi tanır ve anlarsınız Problemlerinizi daha sağlıklı bir şekilde çözebilirsiniz Kendinizle ve çevrenizle olan uyumunuz artar Sahip olduğunuz gizil güçlerinizin farkına varırsınız Ve nihai olarak kendinizi gerçekleştirirsiniz

Ben Neyim Güçlü ve Zayıf Yönlerim Nelerdir? İlgilerim Nedir? Çevremdeki Olanaklar Nedir? Sınırlılıklarım Nedir? Ne Yapabilirim? Gücüm Nedir? Amaçlarıma Ulaşmak İçin Ne Yapmalıyım? Kendini Gerçekleştirme

Rehberlik Ne Değildir? Rehberlik, bireye tek yönlü olarak doğrudan doğruya yapılan bir yardım değildir Rehberlikte bireye acıma duygusuyla yaklaşma, onun sorunlarını onu adına çözme gibi bir anlayış yoktur Rehberlik, bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez Rehberlik hizmetleri ders değildir

Rehberlik, bir disiplin görevi değildir, yargılamaz ve ceza vermez Rehberlik, her sorunu hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir Rehberlik, hizmetleri sadece sorunlu öğrencilere yapılacak bir yardım değildir Rehberlik Ne Değildir?

Rehberliğin İlkeleri Her birey seçme özgürlüğüne sahiptir İnsan saygıya değer bir varlıktır Rehberlik hizmetlerinden yaralanmada zorlama yoktur Rehberlik hizmeti öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sistemi öngörür Rehberlik hizmetlerinde tüm ilgililerin katılımı, desteği ve işbirliği gereklidir

Rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinde gizlilik esastır Rehberlik hizmeti tüm öğrencilere yöneliktir Rehberlik hizmetlerinde esneklik söz konusudur Rehberlik hizmetleri planlı, programlı, örgütlenmiş bir şekilde sunulur Rehberlik hizmetleri alanda uzman ve yetkin kişiler tarafından sunulur Rehberliğin İlkeleri

Hangi konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz? Bireysel Alanda Bireyler, kendileriyle ilgili kişisel problemlerinin çözümü için rehberlik servisinden yardım alabilirler.

Örnek durumlar Arkadaş ilişkilerimde sorun yaşıyorum Karşı cinsle ilişkilerimde sorun yaşıyorum Son zamanlarda kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum Fiziksel özelliklerim konusunda endişeliyim Ailemle sorunlar yaşıyorum Kendimi daha iyi tanımak istiyorum Kendimi iyi ifade edemiyorum Topluluk içinde nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum Kendimi yalnız hissediyorum Bazı duygularımı kontrol edemiyorum

Hangi Konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz? Eğitsel Alanda Bireyler, eğitim yaşamlarıyla ilgili tüm konularda yardım almak amacıyla rehberlik servisine başvurabilirler.

Örnek Durumlar Çalışma yöntemlerini bilmiyorum Ders çalışamıyorum Zamanı etkin kullanamıyorum Sınıfta sorunlar yaşıyorum Öğretmenlerimle sorun yaşıyorum Sınav kaygısı konusunda yardım almak istiyorum Çeşitli konularda karar verirken sıkıntı yaşıyorum Motivasyonumu arttırmak için neler yapmam gerektiğini bilmiyorum

Hangi konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz? Mesleki Alanda Birey, kendi kişisel özellikleri ve meslekler hakkında bilgi elde etmek, kendine uygun bir mesleği seçip bu alanda ilerlemek amacıyla rehberlik servisinden yardım alabilir.

Örnek Durumlar İlgi ve yeteneklerimi bilmek istiyorum Hangi okulu seçeceğime karar veremiyorum Hangi mesleklere yatkın olduğumu bilmiyorum Hangi alanı seçeceğime karar veremiyorum İlgi duyduğum meslekler hakkında bilgi edinmek istiyorum İlgi duyduğum mesleği yapıp yapamayacağımı bilmiyorum ÖSS /OGS tercihlerimi yaparken yardım almak istiyorum

Teşekkürler...