Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SEMİNERİ
Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Nedir? Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Ne Değildir? Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Servisinin Amacı Nedir? Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Servisinde Hangi Alanlarda Hizmetler Verilir?

2 Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Nedir?
Kendinizi tanıyabilmeniz, Problemlerinizi daha rahat bir şekilde çözebilmeniz, Gerçekçi kararlar alabilmeniz, Kapasitelerinizi kendinize en uygun düzeyde geliştirebilmeniz, Çevrenize dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlayabilmeniz, böylece kendinizi gerçekleştirmeniz için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımlardır.

3 REHBERLİK SERVİSİNİ TANIYALIM

4 Ben Kimim? Güçlü ve Zayıf Yönlerim Neler?
İlgilerim ve Yeteneklerim Neler? Çevremdeki Olanaklar Nedir? Amaçlarıma Ulaşabilmek İçin Ne Yapmalıyım?

5 REHBERLİK NE DEĞİLDİR? Rehberlikte bireye acıma
duygusuyla yaklaşma, onun sorunlarını onu adına çözme gibi bir anlayış yoktur. Rehberlik, yalnızca problem yaşayan öğrenciler için değildir. Rehberlik hizmetleri ders değildir.

6 REHBERLİK NE DEĞİLDİR? Rehberlik, bir disiplin görevi
değildir, yargılamaz ve ceza vermez. Rehberlik, her sorunu hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir Rehberlik, hizmetleri sadece sorunlu öğrencilere yapılacak bir yardım değildir

7 Hangi konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz?
Kişisel-Sosyal Alan, Bireyler, kendileriyle ilgili kişisel problemlerinin çözümü için rehberlik servisinden yardım alabilirler.

8 Örnek durumlar Arkadaş ilişkilerimde sorun yaşıyorum
Son zamanlarda kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum Fiziksel özelliklerim konusunda endişeliyim Ailemle sorunlar yaşıyorum Kendimi daha iyi tanımak istiyorum Kendimi iyi ifade edemiyorum Topluluk içinde nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum Kendimi yalnız hissediyorum Bazı duygularımı kontrol edemiyorum

9 Hangi konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz?
Eğitsel Alanda Bireyler, eğitim yaşamlarıyla ilgili tüm konularda yardım almak amacıyla rehberlik servisine başvurabilirler.

10 Örnek Durumlar Çalışma yöntemlerini bilmiyorum Ders çalışamıyorum
Zamanı etkin kullanamıyorum Sınıfta sorunlar yaşıyorum Öğretmenlerimle sorun yaşıyorum Sınav kaygısı konusunda yardım almak istiyorum Çeşitli konularda karar verirken sıkıntı yaşıyorum Motivasyonumu arttırmak için neler yapmam gerektiğini bilmiyorum

11 Hangi konularda Rehberlik Servisinden Yardım Alabilirsiniz?
Mesleki Alanda Birey, kendi kişisel özellikleri ve meslekler hakkında bilgi elde etmek, kendine uygun bir mesleği seçip bu alanda ilerlemek amacıyla rehberlik servisinden yardım alabilir.

12 Örnek Durumlar İlgi ve yeteneklerimi bilmek istiyorum
Hangi okulu seçeceğime karar veremiyorum Hangi mesleklere yatkın olduğumu bilmiyorum Hangi alanı seçeceğime karar veremiyorum İlgi duyduğum meslekler hakkında bilgi edinmek istiyorum İlgi duyduğum mesleği yapıp yapamayacağımı bilmiyorum ÖSS /OGS tercihlerimi yaparken yardım almak istiyorum

13 Dinlediğiniz için Teşekkürler…
Akenerji Şehit Uğur Ekiz Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Sinem Sultan ŞAHİN


"REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları