İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKREDİTİF Mustafa KARAKAYA.
Advertisements

Pazarlama ve Ürün Geliştirme Müdürlüğü
İHRACAT KREDİ SİGORTASI
NAKLİYAT SİGORTALARI.

İHRACAT FİNANSMANINDA EXIMBANK’IN ROLÜ
1-Kaldıraç sayesinde spekülatif kazanç miktarını yükseltir: Düşük bir teminatla, yüksek bir pozisyon kontrol etmek mümkündür. Örneğin; 1,4500 den aldığınız.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
İHRACAT KREDİ SİGORTASI SİGORTA VE GARANTİ İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
İhracat Faktoring Yurt dışına yapılan mal ve hizmet satışlarından doğmuş ve doğacak olan alacakların temliki yolu ile sağlanan finansman, alıcı adına.
“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)
İTHALATTA ÖDEME ŞEKİLLERİ
Ulaştırma ve Lojistik Terminolojisi Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ
TEMİNAT MEKTUPLARI.
PREF İ NANSMAN. PREF İ NANSMAN NED İ R? Bir ön finansman kredisidir Genellikle mali durumu zayıf olan ihracatcının malı ihracata hazırlama için açılır.
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ DIŞ TİCARETTE BAŞLICA RİSKLER 1. ALICI RİSKİ: Mal bedelini kasıtlı olarak ödemez, ödeme güçlüğüne düşebilir,
DIŞ TİCARETTE KULLANILAN FİNANSMAN TEKNİKLERİ
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
FACTORING.
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
3 – KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
İhracatın Finansmanı…
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
ŞİRKET KAPANIŞ İŞLEMLERİ
621- S.T.M.M. HS T.M. HS Satılan malların maliyeti kaydı. 2)Satışlar = (-)Satışların Maliyeti =( ) =Brüt satış karı.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
Sigorta Koluİşveren Payı (%) Çalışan Payı (%)Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Kısa Vadeli Sigorta Kolları 2-2 Genel Sağlık Sigortası 7,5512,5.
FİNANSMAN KAYNAKLARI  İşletmelerde kullanılan kaynaklar vade yapısına göre kısa, orta ve uzun süreli olarak sınıflanabilir. Diğer bir ifade ile bu ülkelerdeki.
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
Kredi Garanti Fonu - KGF
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
DIŞ TİCARETTE KULLANILAN ÖDEME YÖNTEMLERİ
KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Örnek.
FACTORING Dr. ÇAĞATAY ORÇUn.
Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında.
İHRACATIN FİNANSMANINDA
Factoring Ve forfaiting.
Türk Eximbank TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A. Ş
İhracat Destek Hizmetleri Merkezi
ÇALIŞMA SORULARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
İhracatın Finansmanında Türk Eximbank
MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
Sunum transkripti:

İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS * KONKORDATO * TASFİYE * MAL BEDELİNİN HERHANGİ BİR NEDENLE ÖDENMEMESİ * MALIN, İHRACATÇIDAN KAYNAKLANMAYAN NEDENLERLE KABUL EDİLMEMESİ POLİTİK RİSKLER * SAVAŞ, İÇ SAVAŞ VE BENZERİ SOSYAL KARGAŞA HALLERİ * TRANSFER GÜÇLÜKLERİ * ALICININ ÜLKESİNİN İTHAL YASAĞI * ALICI BİR DEVLET VEYA DEVLET GARANTİSİNİ HAİZ BİR KURULUŞ İSE ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMEMESİ

Ticari ve politik risklere karşı tahsilat güvencesi Teminat Alıcı firmalar ve ülkeleri hakkında risk analizi ve mevcut riskin izlenmesi Enformasyon Enformasyon Riskten arınmış alacakların iskonto edilmesi suretiyle finansman imkanı Finansman 3

Poliçe Alıcı Limiti Onayı Sevkiyat Bildirimi Olası durumda tazmin ve geri tahsilat SİGORTA SÜRECİ 17

Hangi ülkeler sigorta kapsamındadır? Kısa vade ne kadarı kapsamaktadır? Zarar tazmin oranı nedir? Prim oranları nedir? 238 ülkeye Dünya’daki 3 ülke hariç 238 ülkeye yapılan ihracatı kapsayan poliçe… 360 güne 360 güne kadar vadeli tüm sevkiyatlar KVİKS ile sigorta kapsamına alınabilir…. %90’a kadar Alacaklar %90’a kadar tazmin edilir. %0,02’den %0,02’den (Onbinde 2) başlayan prim oranları ile uygun maliyet… Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası 19

Alıcı Analiz Ücreti Her bir alıcı için yıllık 140 TL Prim Tutarı 100,000 ABD DOLARI MAL MUKABİLİ 120 GÜN VADELİ SEVKİYAT İÇİN PRİM TUTARI ÜLKE GRUBU ORAN PRİM TUTARI ALMANYA A ‰ 3,9 390 ABD Doları B.A.E. B ‰ 4,7 470 ABD Doları BULGARİSTAN C ‰ 5,8 580 ABD Doları FAS D ‰ ABD Doları KENYA E ‰ 8,4 840 ABD Doları KIRGIZİSTAN F ‰ 10, ABD Doları

Bu Üründen Yararlanabilmek için Temel Gereklilik Nedir ? Kısa vade ne kadarı kapsamaktadır? Zarar tazmin oranı nedir? Kapsama Alınan Risk nedir ? “Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Genel Poliçesi” Olan İhracatçılarımızın Yurt İçi Satışlarını Sigortalıyoruz…. 360 güne 360 güne kadar vadeli tüm satışlar KVYİKS ile sigorta kapsamına alınabilir…. %90’a kadar Alacaklar %90’a kadar tazmin edilir… Yurt İçi Satışları Ticari Risklere Karşı Korumaya Alıyoruz…. Kısa Vadeli Yurt İçi Kredi Sigortası 19

Hangi ülkeler sigorta kapsamındadır? Orta - Uzun Vadeli Alacaklarınız Zarar tazmin oranı nedir? Temel Kazanımları 238 ülkeye Dünya’daki 3 ülke hariç 238 ülkeye yapılan ihracatı kapsayan poliçe… 10 yıla 10 yıla kadar vadeli Türk menşeli sermaye – yarı sermaye malları ve hizmet ihracatı sigorta kapsamına alınabilir… %90’a kadar %95’e kadar Alacaklar %90’a kadar tazmin edilir. (Akreditifli İşlemler için %95’e kadar ) - Rekabet Üstünlüğü - Uzun Vadeli Satış İmkanı -Poliçenin Teminatı ile Finansman -Ticari ve Politik Risklere Karşı Koruma Orta ve Uzun Vadeli İhracat Kredi Sigortası 20

TEŞEKKÜR EDERİZ...