Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız."— Sunum transkripti:

1 MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanınız.   tarihinde şirket , YTL maliyetli ticari malı yurtiçindeki müşteriye %18 KDV hariç YTL’ye satmıştır. KDV bedelinin şirketin banka hesabından havale yapıldığı bildirilmiştir YTL için 20 gün vadeli senet alınmış ve geri kalan kısmı içinde 25 gün vade tanımıştır 2.    tarihinde şirket, müşterisine satmış olduğu bu ticari mal için %18 KDV dahil 70, 80 YTL nakliye ve sigorta giderini banka hesabından ödemiştir. 3.    tarihinde şirkettin müşterisi satın aldığı malın KDV hariç YTL kısmını istenilen nitelikte olmadığı için iade etmiştir. İade bedeli senetsiz alacağından mahsup edilmiştir. 4.    tarihinde şirket 1,90 YTL kur üzerinden ABD $ satın alarak bankada 1 ay vadeli mevduat hesabı açtırmıştır. tarihinde Ocak ayında satıcılara verilen YTL’lik çek bankadaki hesaptan ödenmiştir.

2

3 MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanınız. 6.  tarihinde şirketten ticari mal alan müşterisi YTL senedini vadesini beklemeden ödemek istediğini bildirmiştir. Şirket 50.- YTL iskonto yaparak 0,18 KDV’si mahsup edildikten sonra senet bedelini tahsil etmiştir. 8.    tarihinde şirket Ocak ayı KDV beyannamesini vermiştir. 15.-YTL beyanname damga vergisi ve diğer yükümlülükleri ödemiştir. 9.    tarihinde şirket Şubat ayına ait KDV tahakkukunu yapmıştır.


"MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları