DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Advertisements

KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
KANSER VE BESLENME.
KANTİN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
EKMEK İŞLETMELERİNDE HAŞERE MÜCADELESİ EĞİTİMİ
AŞIRI SICAKLARIN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE OLUMSUZ ETKİLERİ
YEMEKHANE HİZMETLERİ Seher KUTLU Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği
Gıdalarımızı saklama kuralları
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞMESİ
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
BASINÇLI TÜP DEPOLAMA VE KULLANIM TALİMATI
FÜMİGANTLARIN MUHAFAZASI VE KORUNMA TEDBİRLERİ. Fümigantlar, zehirli maddeler oldukları için, uygulama sırasında olduğu gibi muhafazaları sırasında da.
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
Elektrik İşlerinde Güvenlik
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM.
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Arı Kışlatma.
KİMYASALLARI DEPOLAMA TALİMATI
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
SAĞLIKLI BESLENMENİN 10 ALTIN KURALI  Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ
DİYABET NEDİR ? İnsan vücudunda insülin yokluğu eksikliği veya çevresel etkisizliği sonucu ortaya çıkan,karbonhidrat,yağ ve protein metabolizmasında bozukluklar.
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007.
RADYOAKTİFLİK. GİRİŞ ◦ Radyoaktiflik özelliği bir maddenin radyasyonu yaymasını ifade etmektedir. Üç tip radyasyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en.
SERV İ S HAZIRLIKLARI SANİTASYON. MODÜLÜN AMACI HİJYEN VE SANİTASYON KUARLLARINI BİLEREK, BU ŞEKİLDE YİYECEK İÇECEK ÜRETİMİ YAPABİLMEK.
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
GIDA ÜRETİMİNDE RİSK NOKTALARI VE ALINACAK ÖNLEMLER  
MUTFAK ve HİJYEN.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
TBS’de DEPOLAMA.
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
ISO HACCP ve ISO22000.
4. Soğutma Sistemi.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Bitkiler * Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. * Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal.
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
Maddenin ısı alarak sıcaklığının yükselmesine ısınma denir.
İkram Hizmetleri Satın Alma ve Depolama
ECZANELERDE PERSONEL YÖNETİMİ
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Bitkiler Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal nem.
HİJYEN EĞİTİMİ 2013 YILI TEMMUZ AYINDA ÇIKAN HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR.
Ambar ve silolarda depolama teknikleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

DEPOLAMA KURALLARI

Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.

DEPOLAMA KURALLARI Depolama sıcaklıkları kontrol altında olmalıdır. Depoda herhangi bir bozulma olursa, derhal haber verilmelidir.

DEPOLAMA KURALLARI Depolarda buzlanma söz konusu olduğunda buzlar eritilmelidir.

DEPOLAMA KURALLARI Depolarda giriş ve çıkış yapıldıktan sonra soğutmanın çalışıyor olmasına dikkat edilmelidir.

DEPOLAMA KURALLARI Pişmiş yiyeceklerle, çiğ yiyecekler ayrı raflarda depolanmalı, açık ürünlerin üstleri kapak ve streç ile kapatılmalıdır.

DEPOLAMA KURALLARI Depoda herhangi bir dökülme olduğunda derhal temizlik yapılmalıdır.

DEPOLAMA KURALLARI Gıdalar, soğuk hava dolaşımını en iyi derecede sağlayacak şekilde depolanmalıdır. Raflarda aşırı depolama yapılmamalıdır.

DEPOLAMA KURALLARI Temizlik malzemeleri ve gıda ürünleri ayrı yerlerde depolanmalıdır.

DEPOLAMA KURALLARI Gıda maddeleri depolanırken ‘ilk giren ilk çıkar’ ilkesine uyulmalıdır. Böylece, eski stokların yeni stoklardan önce tüketilerek bozulmaları önlenir.

DEPOLAMA KURALLARI Tahta kasalarda gelen sebze ve meyveler plastik kasalara alınmalıdır.