Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİYABET NEDİR ? İnsan vücudunda insülin yokluğu eksikliği veya çevresel etkisizliği sonucu ortaya çıkan,karbonhidrat,yağ ve protein metabolizmasında bozukluklar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİYABET NEDİR ? İnsan vücudunda insülin yokluğu eksikliği veya çevresel etkisizliği sonucu ortaya çıkan,karbonhidrat,yağ ve protein metabolizmasında bozukluklar."— Sunum transkripti:

1 DİYABET NEDİR ? İnsan vücudunda insülin yokluğu eksikliği veya çevresel etkisizliği sonucu ortaya çıkan,karbonhidrat,yağ ve protein metabolizmasında bozukluklar ile seyreden kronik hiperglisemik bir metabolizma hastalığıdır.

2 DİYABET İKİ ÇEŞİTTİR a – TİP I Doğuştan, çoçukluktan meydana gelen diyabet hastalığıdır. b – TİP II Sonradan ve 30 -35 yaşlardan sonra meydana gelen diyabet hastalığıdır. ayrıca.. bunlara gebelikte meydana gelen diyabetide ekleyebiliriz.(geçici)

3 İNSÜLİN TEDAVİSİ İnsülin 1921 yılında keşfedilmiştir İnsülin tedavisi ise 1922 yılında DİYABET hastaları için kullanılmaya başlanmıştır. Bağımlılık yapmaz

4 GLUCO DR şeker ölçüm cihazı Diyabetli hastaların yaşam kalitesini artırmak için kendilerine yardımcı olacak,kan şekerlerini,sağlıklı, güvenli bir şekilde takip edebilecek İYİ BİR CİHAZA ihtiyaç duyarlar. Bunun yanında kullanımı kolay ve anlaşılır olmasıda istenir.

5 GLUCO DR Gluco DR şeker ölçüm cihazı tamda DİYABETLİ hastaların aradığı bütün özelliklere uyan bir cihazdır.

6 GLUCO DR Dünyanın ilk altın elektrodlu test stribidir Dünyanın en geniş ölçüm aralığına sahipdir 20 – 900 mg/dl arasında ölçüm yapar FDA onaylı ve GDH-FAD enzimi içeren bir cihazdır

7 NİÇİN GENİŞ ÖLÇÜM ARALIĞI.FDA ya göre bir cihazın ölçüm aralığı ne kadar genişse HASSASİYETİDE okadar iyi olur denmiştir.Yani seçici özelliği ortaya çıkıyor demektir. İşte bu yüzden Ambulanslarda TERCİH edilme sebebidir. Çünkü kaza anında dr veya hemşire hastanın ilk nabzına ve şekerin gerçek rakamını görmek istiyecektir. ve ona göre serum bağlayacaktır.

8 Ölçüm Nasıl Yapılır Ölçüm yapılırken Stribin Sarı Renkli Metal Kısmı Cihazın uç Kısmında’ki Boşluğa Takılır. Kan Numunesi Stribin Ekranda Görüldüğü Duruş Şeklinin Sol Tarfından Verilmelidir. Cihazda kod cip yoktur. Strip takılınca direkt ölçüm gerçekleşir. Cihaz açılınca ekranda yazan code 2 İbaresi ülke kodudur.

9 Cihazın Bakımı Ve Kontrolü Cihaz Gerektiği Zaman Ve En az Haftada 3 kez Çok Hafif Nemli Bez ile Silinerek Temizliği Sağlanır. Ayrıca Cihazın Doğru Ölçümünü Tespit Etmek İçin en az 30 günde bir Kontrol Solüsyonu ile Testi Yapılmalıdır. Kontrol Nasıl Yapılır.

10 STRİP’İN MUHAFAZA KOŞULLARI Stripler 25 lik 2 ayrı Kutuda Bulunmaktadır. Stripler Kullanılırken 2 kutu Birleştirilemez. Kullanıldıktan Sonra Kapağı Mutlaka Kapatılmalıdır. Strip Kapağının İç Kısmında Nem Alıcı Bir Bölüm Bulunmaktadır. Nemli Havalarda Stipin İçindeki Nemi Emer. Strip Oda Sıcaklığında Muhafaza Edilmelidir.

11 GENEL OLARAK Cihazın Ölçüm Aralığı 20 – 900 Arasıdır. 10 – 40 Derece’de Muhafaza Edilir % 85 nem oranı olan ortamda’da Ölçüm yapar. 1,5 UL Kan Miktarı ile ölçüm yapar Hemotokrit Aralığı 20-60 dır. Stripin raf ömrü 18 Aydır. Cihazın Pil ömrü 1000 Test dir. 250 ölçüm hafızaya sahiptir. 10 saniyede ölçüm yapar.

12


"DİYABET NEDİR ? İnsan vücudunda insülin yokluğu eksikliği veya çevresel etkisizliği sonucu ortaya çıkan,karbonhidrat,yağ ve protein metabolizmasında bozukluklar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları