DEPOLAMA KURALLARI
Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama sıcaklıkları kontrol altında olmalıdır. Depoda herhangi bir bozulma olursa, derhal haber verilmelidir.
DEPOLAMA KURALLARI Depolarda buzlanma söz konusu olduğunda buzlar eritilmelidir.
DEPOLAMA KURALLARI Depolarda giriş ve çıkış yapıldıktan sonra soğutmanın çalışıyor olmasına dikkat edilmelidir.
DEPOLAMA KURALLARI Pişmiş yiyeceklerle, çiğ yiyecekler ayrı raflarda depolanmalı, açık ürünlerin üstleri kapak ve streç ile kapatılmalıdır.
DEPOLAMA KURALLARI Depoda herhangi bir dökülme olduğunda derhal temizlik yapılmalıdır.
DEPOLAMA KURALLARI Gıdalar, soğuk hava dolaşımını en iyi derecede sağlayacak şekilde depolanmalıdır. Raflarda aşırı depolama yapılmamalıdır.
DEPOLAMA KURALLARI Temizlik malzemeleri ve gıda ürünleri ayrı yerlerde depolanmalıdır.
DEPOLAMA KURALLARI Gıda maddeleri depolanırken ‘ilk giren ilk çıkar’ ilkesine uyulmalıdır. Böylece, eski stokların yeni stoklardan önce tüketilerek bozulmaları önlenir.
DEPOLAMA KURALLARI Tahta kasalarda gelen sebze ve meyveler plastik kasalara alınmalıdır.