667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Advertisements

ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
PERSONEL TOPLANTISINA
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 27/01/2015 Sunum: Bilgi İşlem Dairesi ve Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
Özel Okullarda Ö ğ renim Görecek Ö ğ rencilere Verilecek ‘E ğ itim Ve Ö ğ retim Deste ğ i.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI. Hakkımızda 1992 yılında kurulan üniversitemizde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı da aynı yılda merkezi olarak kurulmuştur.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
FAKÜLTEMİZİN YILLAR İTİBARİYLE MEVCUT ÖĞRENCİ SAYILARI
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
Kurumlararası Yatay Geçiş
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
LGS 2018 TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ Mevzuat Bilgilendirme ve Uygulamada Birliktelik TOPLANTILARI (14-15 Ocak.
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı ğ ı

Kayıt İ şlemleri: Eylül 2016 Özel Ö ğ renci Başvuruları: Eylül 2016.

Kayıt İ çin Gerekli Belgeler 1-ÖSYM Yerleştirme Belgesi 2-Kapatılan Üniversiteye Yerleştirildi ğ ine dair ÖSYS Sonuç Belgesi 3-Transkript 4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 5- 1 adet Foto ğ raf E ğ itim-Ö ğ retim Yılı ödenen ücretin makbuzu yada ödeme beyanı

Özel Ö ğ renci Başvurusu İ çin Gerekli Belgeler 1- Dilekçe 2- Ö ğ renci Belgesi 3- Transkript 4-1 adet Foto ğ raf

Kapatılan vakıf yüksekö ğ retim kurumu ö ğ rencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan di ğ er yüksekö ğ retim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleşti ğ i programa kayıt yaptıran ö ğ renciler, e-kayıt yaptıramayacaktır. Bu ö ğ renciler halen kayıtlı oldu ğ u yüksekö ğ retim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek, yerleşmiş oldukları yüksekö ğ retim kurumuna kayıt yaptırabileceklerdir.

Özel ö ğ renci olarak başvuran ö ğ rencilerin intibakları 3 Ekim 2016 Pazartesi günü ilan edilecektir.

Ö ğ renciler özel ö ğ renci olabilmek için sadece bir yüksekö ğ retim kurumuna başvuru yapabilecektir

Kapatılan üniversitenin ö ğ rencilerinin o ilde mutlaka özel ö ğ renci statüsü bulabilece ğ i birden fazla yüksekö ğ retim kurumu bulunması koşuluyla özel ö ğ rencilikte kontenjan sınırı bulunacak ancak o ilde tek üniversite varsa, kontenjan uygulanmayacak ve gerekti ğ inde ek sınıf açılabilecektir.

Derslerin transferi ve intibakında programın müfredatı esaslı de ğ il program yeterlilikleri esaslı bir intibak uygulanacak ve ö ğ rencinin daha önce almış ve başarılı olmuş oldu ğ u tüm dersler kredileri ile birlikte sayılarak intibakı yapılacak ve mezuniyet için gerekli olan asgari AKTS kredisi dikkate alınarak, alması gereken dersler belirlenecektir

Ö ğ rencinin özel ö ğ renci olarak e ğ itime devam etmesi durumunda programa intibakı özel ö ğ renci olarak e ğ itim alaca ğ ı yüksekö ğ retim kurumu tarafından yapılacak.

Ö ğ rencinin özel ö ğ renci olarak e ğ itim aldı ğ ı yüksekö ğ retim kurumunda e ğ itimini başarı ile tamamlayarak mezuniyeti hak etmesi durumunda yerleşti ğ i yüksekö ğ retim kurumu tarafından herhangi bir intibak işlemi yapılmadan diploması düzenlenecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen, mevcut mevzuata göre yatay geçiş yapan ö ğ renciler 667 sayılı KHK Uygulama Esasları kapsamındaki özel ö ğ renci statüsünden faydalanamayacaktır.

Mezun duruma gelmiş staj, ek sınav, not yükseltme vb. bu durumdaki ö ğ renciler di ğ er yüksekö ğ retim kurumlarına yerleştirilmiş olsa hatta kayıtlarını yaptırmış olsalar dahi bu işlem iptal edilerek tekrar koordinatör üniversitelerine iade edilecektir.

667 sayılı KHK uyarınca yüksekö ğ retim kurumlarına e ğ itim ö ğ retim yılı güz dönemi için kayıt yaptıracak ö ğ rencilerden kayıt esnasında ö ğ renim ücreti alınmayacak, ö ğ renim ücretleri güz dönemi final sınavına kadar alınabilecektir.

KHK kapsamındaki merkezi yerleştirme ile yerleşen ö ğ rencilerde özel ö ğ rencilikte dönemde ders almasına ilişkin üniversitenin kendi ö ğ rencileri ile ilgili kurallara göre işlem yapılacak, mevcut yönetmelikteki özel ö ğ renciler gibi bu ö ğ renciler için kısıtlama getiren ders alma limiti konulamayacaktır

Ö ğ rencinin yerleştirildi ğ i üniversitede KHK kapsamında bursluluk ve ücret durumunu devam edecek, özel ö ğ renci olarak devam etti ğ i kuruma bir ödeme yapmayacak ve bu üniversitelere ödemeler, YÖK’ün belirleyece ğ i usul ve esaslar kapsamında iki yüksekö ğ retim kurumu arasında gerçekleştirilecektir.

Ö ğ rencinin ikinci ö ğ retim programına yerleşmiş olması durumunda da mevcut bursluluk durumum devam edecektir.

Kapatılan üniversitede e ğ itim dili İ ngilizce olan programda okuyan ö ğ rencinin yerleştirme sonrasında yine İ ngilizce e ğ itim-ö ğ retim yapan programa geçmesi durumunda, yerleştirildi ğ i üniversitede tekrar hazırlık sınıfında okumayacak ve önceki üniversitesinde okudu ğ u hazırlık geçerli sayılacaktır.

Ö ğ retim dili Türkçe programlarda kayıtlı olan ve ö ğ retim dili yabancı dil olan programlara yerleşen ö ğ renciler yerleştikleri bölümlerde aranan yabancı dil düzeyini sa ğ lamaları gerekmektedir. İ stenen belgelerin ibraz edilememesi durumunda yabancı dil düzeyini belirlemek üzere sınav yapılacaktır.

Türkçe dilinde e ğ itim yapan programdan yabancı dilde e ğ itim yapan programa geçen ö ğ renci dil yetkinli ğ ini başarı ile tamamladıktan sonra e ğ itimine intibak ettirilecek ve dil farkı nedeni ile önceki yıllardaki almış oldu ğ u dersler tekrar aldırılmayacaktır.

Ö ğ rencilerin devamsızlık durumları kayıt süreçleri tamamlanıp e ğ itime başladıkları tarih itibariyle de ğ erlendirilecek ve yerleşme süreci tamamlanıncaya kadar olan sürede bu ö ğ renciler için devam şartı aranmayacaktır.

Ö ğ renciler ücretlerin ilk 3 taksitini güz döneminde di ğ er taksitleri bahar döneminde olmak üzere 6 eşit taksitte ödeyeceklerdir.

Ö ğ renim ücretlerini peşin olarak ödeyenler bu belgelerini ibraz etmeleri durumunda ayrıca ö ğ renim ücreti ödemeyeceklerdir.

Ö ğ rencinin yerleşti ğ i yıla ait ÖSYS kılavuzunda özel koşul ve açıklamalar kısmında herhangi bir hüküm yoksa ilgili programa ait e ğ itim ö ğ retim yılı için ödemiş oldukları ö ğ renim ücretine TÜFE oranının uygulanması ile bulunacak tutarı yerleştirildikleri yüksekö ğ retim kurumlarına ödeyeceklerdir.

Başarısızlıktan de ğ il, ancak intibaktan kaynaklanan 1 yıllık süre uzatımı olması durumunda bu süre içinde bursluluk ve e ğ itim-ö ğ retim ücreti ödenmeyecektir. İ ntibaktan dolayı uzayan süre nedeniyle kullanılan 1 yıllık süre sonunda ö ğ rencinin mezun olamaması durumunda bu süreden sonraki dönemler için ücret ödenecektir.

Şehit ve gazi yakını olanlar ile engelli olanların kapatılan yüksekö ğ retim kurumu tarafından bu ö ğ rencilere muafiyet uygulandı ğ ına dair belgeleri ibraz etmeleri halinde yerleştirildikleri yüksekö ğ retim kurumu tarafından da muafiyetleri devam edecektir.

ÖSYS ile belirli oranlarda burs kazanarak yerleşen ö ğ rencilerin yerleştirildikleri yıla ait tercih kılavuzunda özel koşul ve açıklamalarda yer alan hususlardan sadece ö ğ renim ücretine ilişkin hususlar uygulanacak olup, burs, yurt, yemek gibi ilave destekler ö ğ rencilere verilmeyecektir.

ÖSYS kılavuzunda özel koşul ve açıklamalar kapsamında normal ö ğ renim süreleri boyunca sabit ödeme garantisi verilen ö ğ rencilerden bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla ö ğ renim ücreti aynı şekilde tahsil edilecektir.

Türkçe e ğ itim-ö ğ retim yapan programdan, ö ğ rencinin kendi iste ğ i ile yabancı dilde e ğ itim yapan programa geçiş yapması halinde hazırlık sınıfı için, kapatılan vakıf yüksekö ğ retim kurumunda ilgili programa ait ö ğ renim ücretinin tamamını ödeyecektir.

Sabırla dinledi ğ iniz için teşekkürler