SILA ŞULE TAŞDEMİR NAZİK HAZAL KILIÇ SEVGİ AKBAŞ 7-B.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR.
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
C A N A N Halit Ertuğrul.
DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
CÜMLE TÜRLERİ.
ö ö ö ö ö t ö n ö r ö m ö k ö y ö s ö d Ö mer ö ner t ö l ö ö ter ö
HAYATI ESERLERİNDEN SEÇMELER FOTOĞRAFLARI
NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
TÜRK HALK EDEBİYATI NAZIM ŞEKİLLERİ.
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
CÜMLEDE ANLAM.
SORULAR.
GÖZLER GÖRMEZSE GÖNÜL NASIL GÖRÜR ?
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 9 Mart 2009 Pazartesi Matematik Aşağıdaki örnek örüntüyü incele. Benzer örüntüyü rakamlarla kendin oluştur.
GÖZLER GÖRMEZSE GÖNÜL NASIL GÖRÜR ?
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
Mitat Zorlu 1 - = + 8 = = 12 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Haziran 2009 Salı Matematik Aşağıdaki işlemlerin sonucunu bulman gerekiyor. - =
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
HALK ŞAİRLERİ.
Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31
HAZIRLAYAN: FURKAN BALCI
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU.
Hazırlayan songül zehiroğlu 6/A 41
Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
HAZIRLAYAN:KÜBRA MEDİK 10\C 416
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU
BENİM BÜYÜK YUVAM.
1) Yiğit bu yıl 7 yaşına girdi. Yiğit 5 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?
SOSYAL ÖRGÜTLER.
DUYULARIMLA ANLAŞIYORUM. Bugün okul servisini beklerken arkadaşım ve annesini gördüm.
SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
1 TBMM’NİN AÇILIŞI 23 NİSAN TBMM'nin Açılışı ve Çalışmaları Osmanlı Mebusan Meclisi'nin, İ stanbul'un i ş gali ile çalı ş amaz duruma dü ş mesi.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
5-SORUMLULUK GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİRMEMİŞ OLANIN VİCDAN YARASINA , NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE GETİRMEZ. MEVLANA.
Tehlike nedir?.
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Aşık Veysel Şatıroğlu. Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca,
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.
VEYSEL ŞATIROĞLU (AŞIK VEYSEL)
10.SINIF KONU:AŞIK VEYSEL HAZIRLAYAN:Enes İnal
GÜLÜŞÜNÜ ESİRGEME Ahmet Burak Çiçek Ayça İmanlık Cem Kurumoğlu
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
Yoktan var olmaz bir duygu.
. DERS.
KISALTMA GRUPLARI.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
Aşık Veysel ( ).
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
AŞIK MAHSUNİ ŞERİF.  Asıl ismiyle Şerif Cırık, mahlasıyla Âşık Mahzunî Şerif, 1940'ın başlarında Kahramanmaraş iline bağlı Afşin'in Berçenek Köyünde.
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Aşık Veysel Şatıroğlu.
10edebiyat.net. Tanzimat'tan önce roman kavramına yabancı olan toplumumuzda hikâye kavramı, halk hikâyeleri ve mesnevilerle bir tutulmuş, bir bakıma halk.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
AŞIK VEYSEL İ N HAYATI. Aşık Veysel, hayatini anlattı ğ ı bir şiirinde "Ücyüz-onda gelmiş idim cihana" diyor. Yıl 1894 oluyor hesapça. Sivas'a ba ğ lı.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
OKUMA BAYRAMI ETKİNLİKLERİMİZ
KARACAOĞLAN
Sunum transkripti:

SILA ŞULE TAŞDEMİR NAZİK HAZAL KILIÇ SEVGİ AKBAŞ 7-B

- A Ş IK VEYSEL - #Veysel Ş ATIRO Ğ LU namı de ğ er A ş ık Veysel, ünlü Türk halk ozanıdır. #25 Ekim 1894 yılında, Sivas’ın Ş arkı ş la ilçesinde dünyaya gelmi ş tir. #Veysel’in iki kız karde ş i, yörede yaygınla ş an çiçek hastalı ğ ına yakalanarak ya ş amını yitirdi. #Veysel de 7 ya ş ında aynı hastalı ğ a kapılarak iki gözünü de yitirdi.

Çiçe ğ e yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmi ş ti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına gösterme ğ e gitmi ş tim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken aya ğ ım kayarak dü ş tüm. Bir daha kalkamadım. Çiçe ğ e.yakalanmı ş tım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözüme çiçek beyi çıktı. Sa ğ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya ba ş ıma zindan.

 # Ahmet Bey, o ğ lu kör oldu ğ u için arkada ş larının onunla oynamadı ğ ını görür. Ve oyalanması için o ğ luna ba ğ lama alır.  # A ş ık Veysel ilk zamanlarda ba ş ka ozanların türkülerini çalmı ş tır. Ama 40 ya ş ına do ğ ru kendi yazdı ğ ı eserleri çalmaya ba ş lamı ş tır.  # A ş ıklar Bayramında yer alması ve Atatürk için söyledi ğ i türküden sonra namı artarak yayılmaya ba ş lamı ş tır.  # Anne ve babası bu durumun böyle ilerlemeyece ğ ini anlayıp, Veysel’i evlendirmeye karar verirler.  # Veysel’i akrabalarının kızı olan Esma ile evlendirirler. Veysel’in çok geçmeden o ğ lu olur. Ama olumsuzluklar Veysel’in pe ş ini bırakmaz. Ve o ğ lu ölür.  # O ğ lundan sonra anne ve babasını kaybeden Veysel, hayata küser ve kendini türkülere verir.  # Çok geçmeden e ş i onu terk eder. Yeni do ğ an kız çocu ğ uyla ba ş ba ş a kalır. Ama ne yazık ki kızı da ölür.

 # Arkadaş ları tarafından dolandırılan ozanımız, bütün parasını kaybeder.  #1931 yılında yapılan Halk ş iirleri bayramı ile hayatı bir anda düzelir, maddi manevi güzellikler ya ş amaya ba ş lar.  #Gülizar adlı bir bayan ile hayatını birle ş tirir.  # yılları arasında köy Enstitülerinde ba ğ lama ve halk türküleri dersleri vermi ş tir.  # 1965 yılında TBMM’’nin kararıyla özel bir kanun çıkarılıp, maa ş a ba ğ landı.  # Sözlerinin yalınlı ğ ı ve öz Türkçeyi yansıttı ğ ı için de ayrı bir yerde olan sanatçı, dillerden dü ş meyen ş arkıları ile ölümsüzle ş iyor.  # Ülkemizde ayrı bir yerde olan ozanımız, 1973 yılında kansere yenik düşmüş ve hayatını yitirmiştir.

A ş ık Veysel’in eserlerinden bazıları ş unlardır ; Dostlar beni hatırlasın Güzelliğin on para etmez Atatürk’e ağıt Kara toprak Uzun ince bir yoldayım