KLİNİK UYGULAMALARDA HİPNOZ Tahir ÖZAKKAŞ MD.,PhD. RUH SAĞLIĞI TEŞHİS, TEDAVİ VE GELİŞTİRME MERKEZİ 2004 İSTANBUL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bülent Uran Kişisel Gelişim programı 1
Advertisements

STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Hipnoz Eğitimi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Hipnoz ve Şişmanlık Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikohipnoterapi Eğitim Ve Uygulama Merkezi İstanbul 2005.
Diz osteoartriti için medikal sülük uygulanmasıyla ilgili randomize kontrollü bir çalışma Arş. Gör. Dr. Hüseyin Nejat Küçükdağ KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği.
Stres ve Anksiyete Bozukluklarının Kontrolünde Hipnoz Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi.
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
POLİKLİNİKTE EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
HEMOFİLLİ HASTALIĞI Hemofili hastalığı; Kandaki pıhtılaşmayı sağlayan faktörlerden faktör 8 (VIII) ve 9 (IX)’un hayat boyu eksik ve kanın pıhtılaşmasının.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Yaygın anksiyete Bozukluğunun Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005.
Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitiminde Alan Eğitiminin Yeri ve Önemi
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
Tssb un tedavisi. HİPNOZLA PSİKOTERAPİNİN İLKELERİ Bu tip psikoterapinin prensipleri aşağıda anlatılan sekiz C ile özetlenebilir: Yüzleştirme (Confrontation).
Klinik uygulamalarda hipnoz. TEMEL HİPNOZ KURSU KONULARI (21-33 saat) 1. Hipnoz’un Tanımı 2. Mitler ve Yanlış Anlaşılmalar 3. Hastanın Hazırlanması ve.
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
Agorafobinin Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
Özgül Fobilerin Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
ERİKSONİAN HİPNOTERAPİ Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
PNÖMONİ.
BEL FITIĞI TEDAVİSİ İÇİN TRAKSİYON KOLTUĞU. TRAKSİYON KOLTUĞU Teknik Alan: Bu buluş, bel ve omurga ağrılarının giderilmesi ve korunması için çözüm olarak.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
Ömer Birol DURUKAN mersin Şehir Hastanesi
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
Hedef-Kazanım Belli bir alanda eğitilecek bireylere kazandırılmak istenen özellikler ya da yeterliklerdir. Kazanımın eğitim yoluyla kazandırılabilecek.
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
Doç. Dr. Melike KAPLAN Sağlık ve Kültür.
PARAGRAF Hüdayi Can Çankırı, 2015.
Panik Bozuklukların Tedavisi
Grup Aşamaları Prof Dr Süheyla Ünal.
RADYASYON Onkolojisinin
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
ARAŞTIRMASININ TANIMI, ÇEVRESİ, TARİHÇESİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Bahçelievler Masaj Salonu
NÖROLOJİK HASTALIKLARA SAHİP BİREYLERİN VE BAKIM VERENLERİNİN AKTİVİTE YÖNÜNDEN TEDAVİ HEDEFLERİNE BAKIŞ Özge Buket Cesim*, Burcu Semin Akel*, Çiğdem Öksüz*
MADDE BAĞIMLILIĞI VE AİLE
KİŞİLİK GELİŞİMİ KİŞİLİK KURAMLARI SAVUNMA MEKANİZMALARI
MOTİVASYONEL GÖRÜŞME DOÇ.DR.GONCA POLAT.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
bilişim toplumu ve ahlaki değerleri dr. burak galip aslan
Diş Hekimliğinde Çalışma Ekibi
Okullarda Rehberlik Hizmetleri
KOÜ Hastanesİ’nde Akılcı İlaç Kullanımı Bİlİncİ
1- İmam Hatip Okulları nedir?
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
Bütünleşik Bir Hastane Bilgi Sisteminin Fonksiyonları
KİŞİLİK GELİŞİMİ.
Öğretimle İlgili Temel Kavramlar
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sınıfın İlişki Düzeni.
Dr. Sinem BOSTAN Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
SAĞLIK PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ
Pazarlama İletişimi ve Etik
ÇOCUKLARDA ÖĞRENME ve DAVRANIŞ SORUNLARI
Dr. Meryem TOP Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Ergenlikte Psikososyal Sorunlar
KOÜ 11. Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Çalıştayı DÖNEM IV
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Multiple Skleroz Akılcı İlaç Kullanımı
Sunum transkripti:

KLİNİK UYGULAMALARDA HİPNOZ Tahir ÖZAKKAŞ MD.,PhD. RUH SAĞLIĞI TEŞHİS, TEDAVİ VE GELİŞTİRME MERKEZİ 2004 İSTANBUL

TEMEL HİPNOZ KURSU KONULARI (21-33 saat) 1. Hipnoz’un Tanımı 2. Mitler ve Yanlış Anlaşılmalar 3. Hastanın Hazırlanması ve Eğitimi 4. Hipnotik Fenomenler ve Kullanılabileceği Yerler 5. Hipnoz Oluşturma Teknikleri 6. Farklı Hipnoz Tekniklerini Gösterme 7. Hipnoz’un Tarihçesi 8. Hipnoz Teorileri 9. Hipnoz Uygulaması Yaptırma ve Denetleme 10. Hipnotik Trans Seviyeleri 11. Derinleştirme Teknikleri 12. Hipnotik Telkin Kalıbı Oluşturma Prensipleri 13. Kendikendine Hipnozun Hastaya öğretilmesi

14. Çocuklarda Hipnotik Trans Teknikleri 15. Ego Destekleme Yöntemleri 16. Ağrının Kontrolünde Uygulanacak Yöntemler 17. Dolaylı Telkin Yöntemleri (Ericksonian) 18. Yaş Geriletme Teknikleri veYöntemleri 19. İdeomotor Teknik Uygulaması 20. Kötü Alışkanlıkların Tedavisinde Hipnoz Uygulanması 21. Hipnoza Yatkınlık Derecelendirmeleri 22. Hipnozda Metaforların Kullanımı 23. Konuşmaksızın Hipnoz Oluşturma Yöntemleri 24. Psikosomatik Rahatsızlıkların Hipnoz ile Tedavisi 25. Ahlaki Kurallar ve Mesleki Örgütlenme 26. Konfüzyonel Teknikler 27. Hinozda Oluşan Dirençlerin Çözümü 28. Hipnozun Tehlikeleri ve İstenmeyen etkileri

ORTA SEVİYE HİPNOZ KURSU KONULARI (21-33 saat) 1.