Ek 4.1 1. ÖRNEK OLAY 2. ÖRNEK OLAY 3. ÖRNEK OLAY 4. ÖRNEK OLAY 5.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1.Ebû Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu zaten. 2.Ona ne malı fayda verdi ne de kazandığı başka şeyler. 3.0, alev alev yanan ateşe atılacak! 4.Dedikodu.
Advertisements

Özgürlük nedir? Nasıl anlaşılmalıdır?
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
ÖĞRETMEN KILAVUZ SLAYTLARI. Konuya Giriş İyi dersler… Konumuz başlıyor…
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
(Ravi Modelleri) Sunum 2 Doç. Dr. Halis AYDEMİR. Rivayet, bir aktarıcının kaynak ile muhatabı arasında oluşturduğu bilgi akışının yahut başka bir ifadeyle,
MED İ NEL İ LERLE GÖRÜ Ş ME VE AKABE ANLA Ş MALARI.
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
Ramazan ayı girdiği zaman Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur. (Hz.Muhammed)
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
Kur’an-ı Kerim’i Anlama Yolları
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hikmet SIRMA.
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
 BAKARA SÛRESİ Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
NİYAZİ MEMUR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIFLAR ARASI SİYER YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
İSLAMDA EVLİLİK VE DÜĞÜNLERİMİZ; İbrahim SUCUOĞLU HAZIRLAYAN;
VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ŞEFKAT VE MERHAMET Şefkat ve merhamet, Allah'ın yarattığı canlılara karşı acıma, sevgi ve değer verme duygusudur.
Sabreden Zafere Ulaşır
REHBERLİK SERVİSİ.
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
İSRAF VE İKTİSAT.
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bireysel Konularda İstişare
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
Din Dersi Paylaşım Portalı
Kimsesizlere Yardım Hz. Muhammed (s.a.v), hayatının her aşamasında fakir ve kimsesizlerle yakından ilgilenmişti. Onun bu güzel tavrı başta sevgili eşi.
Hz. Muhammed’in Sözleri
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
ENİSE ERKOÇ- AYDIN İL MÜFTÜ YARDIMCISI
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Otokontrol Öz denetimli
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Hicret Olayı.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ПРИЛОЗИ.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

Ek 4.1 1. ÖRNEK OLAY 2. ÖRNEK OLAY 3. ÖRNEK OLAY 4. ÖRNEK OLAY 5. ÖRNEK OLAY 6. ÖRNEK OLAY 7. ÖRNEK OLAY 8. ÖRNEK OLAY

1-Sizce Hz. Peygamber nasıl bir tepki vermiştir? ÖRNEK OLAY 1 Bir gün Hz. Muhammed ve arkadaşları otururken önlerinden bir cenaze geçer. O, hemen ayağa kalkar. Yanındakiler, cenazenin müslüman olmadığını söylerler. Bunun üzerine Hz.Peygamber,…………………………………………… …………………………………………………………………… 1-Sizce Hz. Peygamber nasıl bir tepki vermiştir? 2-Siz olsaydınız ne yapardınız? ÖRNEK OLAY 1’İN DEVAMI “Bu da bir insan değil mi?”1 buyur (1 Buharî, Cenaiz, 50; Müslim, Cenaiz, 81; Nesai, Cenaiz, 46. )

ÖRNEK OLAY 2 Mescid-i Nebevi’yi temizleyen yaşlı, zenci bir kadın vardı. Ümmü Mihcen’in, mescidi temizlemesi Allah Rasulü’nü çok memnun ediyordu. Peygamberimiz Ümmü Mihcen’i çok seviyor; onu mescitte her gördüğünde tebessüm ederek hâl ve hatırını soruyordu Efendimiz (s.a.) onu bir ara göremedi. Merak ederek nerede olduğunu sordu. Öldüğünü söylediler. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.)………………………………………… ……………………………………………… … ÖRNEK OLAY 2’ NİN DEVAMI Efendimiz (s.a.), çok üzüldü ve “Bana haber vermeniz gerekmez miydi?” buyurdu. Sonra da, “Kabrini bana gösterin!” dedi. Doğruca kadının kabrine gitti. Onun için cenaze namazı kıldı ve ona dua etti. (Buhari, Cenaiz, 67)

ÖRNEK OLAY 3 Hz. Peygamber namaza büyük önem verir, namaz hakkında“gözümün nuru” derdi. Bir yatsı namazında kucağında torunuyla mescide geldi. Öne geçti. Çocuğu yere bıraktı. Tekbir alıp namaza durdu. Sıra secdeye gelince secdeyi çok uzattı. Öyle ki merak edip başlarını secdeden kaldıranlar bile oldu. Başlarını kaldıranlar gördüklerine inanamadılar; Hz. Peygamber ……………………………………………………… ………………………………………………….. ÖRNEK OLAY 3’ün DEVAMI secdede, çocuk da onun sırtında değil mi! Çocuğun keyfi yetip de sırtından ininceye kadar Hz. Peygamber ve bütün cemaat secdeyi uzattılar. Hz. Peygamber namazı bitirince cemaat, “Ey Allah’ın Resulü! Siz namaz içindeki secdelerden birini o kadar uzattınız ki başınıza bir iş geldi veya o sırada vahiy geliyor zannettik” dediler.Bunun üzerine Hz. Peygamber, “Dediklerinizden hiçbiri olmadı. Torunum sırtıma çıkmıştı. O inmeden secdeden kalkmayı hoş bulmadım.” buyurdu. (Nesai, Tatbik, 82)

ÖRNEK OLAY 4 Adamın biri Peygamber Efendimiz’in yanında iken oğlu geldi. Adam oğlunu öptü, kucağına oturttu. Derken biraz sonra da kızı geldi. Adam kızını öpmedi ve önüne oturttu. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.), ÖRNEK OLAY 4’ ÜN DEVAMI “İkisine eşit davransaydın ya!” buyurdu. (Heysemi, VIII, 156)

ÖRNEK OLAY 5 - Bir gün nasıl olmuşsa olmuş, Ebu Zer ile Bilal bir konuda anlaşamamış ve Ebu Zer, Bilal’a: “–Kara kadının oğlu sen de.” demişti. Bilal onun bu sözünden alınmış ve durumu Hz. Muhammed’e (s.a.v.) bildirmişti. Peygamberimiz……………………………………………………………… ……………………………………………………………………….. ÖRNEK OLAY 5 ‘İN DEVAMI Ebu Zer’i çağırarak ona: “–Sende cahiliye adetlerinden biri mi var?” diyerek onun yaptığı bu davranışı onaylamamıştı. Ebu Zer söylediğine bin pişman olmuş, hemen yüzünü yere yapıştırıp: “–Allah’a yemin ederim ki Bilal ya hakkını helal edinceye ya da yüzüme basıp geçinceye kadar buradan kalkmayacağım” demiştir. Olay daha sonra tatlıya bağlanıp kapanmıştır. (Buhârî, Îmân 22, Itk 15; Müslim, Eymân 40)

ÖRNEK OLAY 6 Allah Resûlü kendisiyle görüşmek isteyen herkesle görüşüyor, insanların derdini dinliyordu. Bu sırada uzak diyarlardan gelen bir adamcağız Allah Rasulü’nü merak etmiş ve görmek istemişti. Görünüşe bakılırsa adam fakir ve gariban bir kişiydi. Adamı Allah Rasulü’nün yanına getirdiler. Adamcağız, büyük bir kralın huzuruna çıktığı düşüncesiyle heyecandan ve korkudan tir tir titriyordu. Bunun üzerine Peygamberimiz adama: ÖRNEK OLAY 6 ‘ NIN DEVAMI —Sakin ol! Ben bir kral değilim; ben de senin gibi, herkesin yediği gibi kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum. Bana dilediğin ve merak ettiğin her şeyi sorabilirsin, dedi. Adamcağız gördüğü bu mütevazı davranış karşısında hem şaşırdı hem de rahatladı. Kendi kendine “Muhammed hakkında duyduğum sözlerin ne kadar doğru olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum” diye düşündü. Ne kadar alçak gönüllü ne yüce bir insanmış, dedi.

ÖRNEK OLAY 7 “Görgüsüz bir bedevî, Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e sebepsiz yere üç kere seslenmişti. Onun bu gönül sıkıcı tavrına rağmen Rasûlullah - sallâllâhu aleyhi ve sellem- ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………… ÖRNEK OLAY 7’İN DEVAMI -, bedevînin her seslenişinde; «Buyur!» diye mukâbelede bulunarak muhâtabının kabalığına karşı dâimâ nezâketle davrandı.” (Heysemî, IX, 20)

— Buyurunuz, dedi. Adam kaba ve yüksek bir sesle: ÖRNEK OLAY 8 . Bir gün Peygamber Efendimiz yolda yürüyordu. Üzerinde kalın kumaştan yapılmış bir elbise vardı. Çölde hayvancılık yaparak geçinen, görgüsüz bir adam arkasından koşarak geldi. Allah Rasulü’nün arkasından yetişip elbisesinin eteğinden aniden ve sertçe çekti. Arkadan çekilen elbisenin yakası Allah’ın sevgili peygamberinin canını yakmıştı. Elbise boynunda kırmızı bir iz bırakmıştı.? Peygamber Efendimiz sakince adama doğru döndü: — Buyurunuz, dedi. Adam kaba ve yüksek bir sesle: — Ey Muhammed! Senin yanında bulunan Allah’ın, mallarından bir kısmını şu iki devemin üzerine yükle! dedi. Bir de: — Sen bana ne kendi malından, ne de babanın malından verecek değilsin ya! diyerek küstahça tavrına devam etti.Peygamberimiz……………….. ÖRNEK OLAY 8’iN DEVAMI Bütün insanları çok seven ve değer veren Peygamberimiz, adamın çölde yaşayan, eğitim almamış ve ihtiyaç sahibi bir kişi olduğunu anlamıştı. Adama gülümsedi. Sonra yanındaki sahabeden birine: — Şu iki deveden birine arpa, diğerine de hurma yükleyiverin! buyurdu.153 153 Müslim, Zekat, 128; Ebû Dâvûd, Edeb, 1

ÖRNEK OLAY 9 Kızı Hz. Fatıma ne zaman ziyaretine gelse, Hz. Peygamber (s.a.) ………………………………………….. …………………………………. ÖRNEK OLAY 9’ UN DEVAMI hemen ayağa kalkar,onu kapıda karşılar, “hoş geldin kızım” diyerek şefkatle öperdi. Sonra da elinden tutar getirir, yanına oturturdu. (Ebu Davud, Edeb, 143-144)