Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sabreden Zafere Ulaşır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sabreden Zafere Ulaşır"— Sunum transkripti:

1 Sabreden Zafere Ulaşır
SABIR Sabreden Zafere Ulaşır

2 ‘Allah ise sabredenleri sever.’ (Âl-i İmrân Sûresi, 146.)
NERELERDE SABIR HASTALIK VE MUSİBETLERE SABRETMEK İBADETLERDE SABIRLI OLMAK GÜNAHLARA KARŞI İLİM ÖĞRENMEDE

3 ALLAH’A TESLİMİ- YETTİR METANET-TİR ÜMİTVAR OLMAKTIR GÜVENMEK- TİR
SABIR ALLAH’A TESLİMİ- YETTİR METANET-TİR ÜMİTVAR OLMAKTIR GÜVENMEK- TİR İBADETTİR OLGUNLUK-TUR ELDEN GELEN GAYRETİ GÖSTER- MEKTİR SAMİMİ- (İHLAS)

4 Sabrın Anahtarı Geçmiş ve geleceği düşünmeden hazır güne odaklanmak
Planlama yapmak

5 Hedefe Doğru Yürüyen İnsan Mutlaka Engellerle Karşılaşır.

6 Allah insana bütün zorluklara yetecek derecede sabır kuvveti vermiştir.

7 Geleceğe hakim olmak için sebat etmeliyiz.

8 Lider Olmanın En Mühim Şartı Sabırdır
İmam-ı Şafi «insanları idare etmek, vahşi hayvanları idare etmekten zordur» der.

9 SABIRLA İLGİLİ HADİSLER
Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki; ‘Sabır imanın yarısıdır…’ ‘ Sabırla iman arasındaki ilgi, bedenle baş arasındaki ilgi gibidir.’ ‘Hiçbir kimseye sabırdan daha hayırlı ve geniş bir nimet verilmemiştir.’ ‘Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidir.’

10 SABIRLA İLGİLİ AYETLER
Sizi mutlaka biraz korku ve açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsûllerden bir noksanlık ile imtihân edeceğiz. (Ey Resûlüm!) O hâlde sabredenleri (Cennetle) müjdele! (Bakara, 155) Kim de hakikaten sabreder ve affederse, şübhesiz bu, elbette azmedilecek (kararlılıkla istenecek) işlerdendir. (Şûrâ, 43)

11 Peygamberimize «Ey Muhammed
Peygamberimize «Ey Muhammed! Biz seni kovmaktan bıktık, sen gelmekten bıkmadın» denmiştir. Biz de doğruları anlatırken sabır etmeliyiz.

12 Merdivenleri Sırayla Çık
Merdiven Örneği

13 Neden Sabırsızlanıyoruz?
Neticede acelecilik etmek Hazır anı düşünmemek Hazır ana kanaat etmemek

14 İnsanlarda riyanın karışmayacağı, hakiki tek vasıf sabırdır.
(Abdülaziz Bekkine) Her güç sabır ile zaman birleştirilerek sağlanır. (Balzac) Sabır, kurtuluşun anahtarıdır. Mevlana Şükürle sabır birer binek hayvanı olsalardı, hangisine daha önce bineceğimi kestiremezdim. (Hz. Ömer r.a) Bedende baş ne ise, imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olamaz. Hz. Ali (R.A) Sabrı olmayanlar ne kadar fakirdirler. Shakspeare

15 Okuma Parçası Meşhur Türk Hükümdarı Timurlenk
- Seni erlikten başbuğluğa yükselten nedir? Diye sordular. Timurlenk şu cevabı verdi: - Asla ümitsizliğe düşmedim… O kadar zorlukla karşılaştığım halde hiç birisinden yılmadım ve bir maksadıma erişmek için bir karınca bana örnek oldu: Bir gün düşmanlarımdan kaçmış bir harabeye sığınmıştım. Her yerden ümidi kesmek üzere olduğum bir anda gözüm bir karıncaya ilişti. Karınca kendinden büyük bir buğday danesini almış bir yıkıntının üzerinden aşırmak için uğraşıyor; fakat taşıdığı şey kendisinden büyük olduğu için sonuna kadar götüremiyor, düşürüyordu. Dane yuvarlanarak duvarın dibine düşüyor, karınca tekrar inip rızkını alıp götürmeye uğraşıyordu. Bu hal elliden fazla oldu; ama karınca da nihayet maksadına erişti. Karıncanın bu azmini gördükten sonra bende bir ümit peyda oldu. Kendi kendime: ”Ben bu karınca kadar da mı olamayacağım.” dedim ve maksadıma erinceye kadar hiç bir zorluktan yılmadım.


"Sabreden Zafere Ulaşır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları