HUKUK İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU. Takım Bilgileri İyileştirme Takımının Yapıldığı Daire Başkanlığı: Hukuk Müşavirliği İyileştirme Takımının Adı:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Bilgi İşlem Merkezi Bağımsız Her türlü etkiden (baskıdan) uzak Kararları uygulatma ve yaptırım gücüne sahip Bilgi sistemlerinin standartlarını koyan Ve.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi.
SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M VE DANIŞMANLIK H İ ZMET İ VEREN PERSONEL VE F İ RMALAR İ Ç İ N YETK İ LEND İ RME PROGRAMI KORAY ATSAN SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ KAPSAMINDA OLUŞTURULAN İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALE İYİLEŞTİRME TAKIMI 1.Cİ ÇALIŞMA RAPORU /
BUILDING STRONG SCHOOL-FAMILY-COMMUNITY RELATIONSHIPS LLP No: RO1-GRU AİLE İÇİ DİSİPLİN VE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ.
UNI-SET Toplantı Notları
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAPRAZ FONKSİYONLU İYİLEŞTİRME 1.GRUBU TAKIM DEĞİŞİM SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ.
HOŞGELDİNİZ Taşeron firma denetimleri ve uygulanabilecek yaptırımlar 2- Kontrolör checklistleri 3- Merkez binanın havalandırma sıkıntısındaki.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 M & M MÜŞAVİRLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ TANITIM SUNUMU ADRES: Ziyabey Cad. 5. Sokak.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI UMUT-2 İYİLEŞTİRME.
1 TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELİŞİM İYİLEŞTİRME TAKIMI TAKIM LİDERİ.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.
BİLGİ VE İLETİŞİM Kurum içi ve dışı iletişimi Ekim 2015 Yrd. Doç. Ahmet Ertugan.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Gıda Mühendisli ğ i Laboratuvarlarının İ ş Sa ğ lı ğ ı ve Güvenli ğ i Açısından De ğ erlendirilmesi Mehmet Akif Erkan 1, Gizem Yaylı 2, Emine Rabia Karpuzoğlu.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİM İHTİYACI 20 Ekim 2010 ANKARA DENETİM İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU 1.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
/ 91 Beyin Fırtınası Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
Program Tasarım Modelleri
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
ZAMAN YÖNETİMİ-2 Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN. Zaman Yönetimi Süreci 1-Zaman kullanım analizi: Amaç, zamanın nereye harcandığını belirlemektir. Bireyler.
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
Ünite 2.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
Performans Değerlendirme
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
Aile Atölyeleri Projesi
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dersin içeriğinin ve kaynaklarının tanıtılması
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

HUKUK İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU

Takım Bilgileri İyileştirme Takımının Yapıldığı Daire Başkanlığı: Hukuk Müşavirliği İyileştirme Takımının Adı: Hukuk Takımın Lideri: Zekiye Aysun ÖZKAN Takımın Raportörü: Ümit Kemal KILIÇ

İyileştirme Takımının Konusu Hukuk Müşavirliğinde Ofis Ekipmanlarının Kullanımında Yaşanılan Sıkıntılar

Biz Kimiz ? Hakan SAYIN Gülfidan ÖZCAN Ümit Kemal KILIÇ Tacettin AYHAN Sibel ALKIŞ Ersin BOZKURT Zekiye Aysun ÖZKAN

Çalışma Programı HAFTALAR Yapılan çalışmalar 1.toplantı 20/11/09 2. toplantı 04/12/09 3. toplantı 11/12/09 4. toplantı 17/12/09 5.toplantı 25/12/09 6. toplantı 24/03/09 Takım liderinin raportörün seçimi /////// Problem havuzu ///////// Öncelikli problemin tespiti ///////// Neden analizi //////// Çözüm önerileri /////// Raporlama /////// Sunum ////////

Beyin Fırtınası Yöntemi İle Oluşturulan Problem Havuzu 1- Büro Personeli fazlalığı 2- Fazla mesai ücreti 3- İyileştirme takımlarının gönüllülerden oluşturulmaması. 4- Büro personelinin kalifiye olmaması. 5- Büro personeli arasında iş dağılımının adil olmaması. 6- Büro personelinin ofis çalışmalarındaki yetersizliği. 7- Ofis ekipmanlarının kullanımında yaşanılan sıkıntılar.

Problemlerin Puanlanması Tablosu Problemler Takım Üyeleri E.BG.Ö.S.A.H.S.Ü.K.T.A.Z.A. Ö. TOP LA M 1. Büro personeli fazlalığı Fazla mesai ücreti İyileştirme takımlarının gönüllülerden oluşturulmaması Büro personelinin kalifiye olmaması Büro personeli arasında iş dağılımının adil olmaması Büro personelinin ofis çalışmalarındaki yetersizliği Ofis ekipmanlarının kullanımında yaşanılan Sıkıntılar

Neden Analizi 1-Bilgisayarlarımızın TAKBİS ERP ile uyumlu bir işletim sistemine sahip olmaması. 2- TAKBİS ve Bilgisayar eğitimimizin yetersiz olması. 3- Teknik donanımlardaki eksikliklerimizin giderilmesi konusunda belli bir görevlinin bulunmaması. 4- TAKBİS destek bürosunun yeterli desteği vermemesi. 5- Arızalı teknik donanımın bakımının zamanında yapılmaması. 6- Her türlü bilgi ve belgenin TAKBİS’ e kaydedilmesinin gereksiz olması. 7- Verilen eğitimlerin uygulamalı ve eğitileceklerin seviyesine uygun verilmemesi. 8-Kullanıcıların yeterli düzeyde olmaması.

MAKİNE İNSAN EĞİTİM DIŞ NEDENLER Bilg.’da takbis ile uyumlu işletim sistemi olmaması Her türlü Bilginin takbise kaydedilmesi YÖNETİM Muhatap bulunamaması Arızalı bakımın zamanında yapılmaması Teknik desteğin verilmemesi Eğitimin uygunsuzluğu Eğitimimizin yetersiz olması Kullanıcıların yeterli düzeyde olmaması

Problemin Nedenleri-Çözümleri-1 PROBLEMİN NEDENİ Bilgisayarlarımızın TAKBİS ERP ile uyumlu bir işletim sistemine sahip olmaması. ÇÖZÜM İşletim sisteminin TAKBİS ERP’ ye uygun hale getirilmesi.

Problemin Nedenleri-Çözümleri-2 TAKBİS ve Bilgisayar eğitimimizin yetersiz olması. İhtiyaç olunan eğitimler, yeterli düzeyde verilmedi. Personelin eğitime istekli olmaması ÇÖZÜM Müşavirliğimiz çalışanlarının eğitimlerinin geliştirilmesi gerekir. Personelin eksikliklerinin tespiti ve ona uygun eğitimlerin alınmasının sağlanması PROBLEMİN NEDENİ

Problemin Nedenleri-Çözümleri-3 PROBLEMİN NEDENİ Teknik donanımlardaki eksikliklerimizin giderilmesi belli bir görevlinin bulunmaması. ÇÖZÜM Belli bir personelin görevlendirilmesi gerekir.

Problemin Nedenleri-Çözümleri-4 PROBLEMİN NEDENİ TAKBİS destek masanın yeterli desteği vermemesi. ÇÖZÜM İlgili yerlerle görüşme yapılması gerekir.

Problemin Nedenleri-Çözümleri-5 PROBLEMİN NEDENİ Arızalı teknik donanımın bakımının zamanında yapılmaması. ÇÖZÜM Periyodik olarak ekipmanlara bakım yapılmasının sağlanması gerekir. Ekipmanlarla ilgili sıkıntıların zamanında giderilmesinin sağlanması gerekir.

Problemin Nedenleri-Çözümleri-6 PROBLEMİN NEDENİ Her türlü bilgi ve belgenin TAKBİS’ e kaydedilmesinin gereksiz olması ÇÖZÜM Her türlü belgenin TAKBİS’ e kaydedilmesi konusunun yönetimle konuşulması gerekir.

Problemin Nedenleri-Çözümleri-7 PROBLEMİN NEDENİ Verilen eğitimlerin uygulamalı ve eğitileceklerin seviyesine uygun verilmemesi ÇÖZÜM TAKBİS ve bilgisayar konusunda verilen eğitimlerin gerekirse birimde uygulamalı, ihtiyaçlar doğrultusunda verilmesinin sağlanması

Problemin Nedenleri-Çözümleri-8 PROBLEMİN NEDENİ Kullanıcıların yeterli düzeyde olmaması ÇÖZÜM Klasik bilgisayar eğitimimizin dışında ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim verilmesi gerekir.

Teşekkür Ederiz.