KARİYER GELİŞTİRME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ DEĞERLEME İş Değerleme: Bir iş yerinde mevcut işler arasındaki değer farklılıklarını ortaya çıkaran bir karşılaştırma yöntemidir. Böylece işlerin önem.
Advertisements

KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
Kurumlar toplumu önemser
MESLEKİ EĞİTİM.
PERSONEL İHTİYAÇ ANALİZİ
BİREYSEL VE ÖRGÜTSEL KARİYER YÖNETİMİ
İNSANGÜCÜ PLANLAMASI Dr. Habibe Akşit 15 Mart 2008.
TİCARET ve SANAYİ ODASI
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
KARİYER YÖNETİMİ Mustafa Kemal KALAYCI Mustafa Kemal Kalaycı.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
Personel Hareketliliği
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
ERK İSG&İK – –
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
Performans değerlendirme
KARİYER YÖNETİMİ RAQİF QASIMOV.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
İnsan Kaynakları Yönetimi
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Planlaması ve İşgören Seçimi
Bölümün Amacı Bu bölümde, firmanın büyük ya da küçük oluşunun neden önemli olduğu sorusunu ve büyüklüğün yapı ve kontrolle nasıl ilişkilendirildiğini.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
BÖLÜM 9 Olumlu İşgören Tutumları ve Davranışları.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
Kariyer Yönetimi Araçları
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HİZMET İÇİ EĞİTİM VE YÜKSEK YÖNETİCİLERİN YETİŞTİRİLMESİ.
Kariyer Yönetimi ile ilişkili Kavramsal Çerçeve
Yeni Kariyer Yaklaşımları
BÖLÜM 12 Etkileme Güç ve Politika. BÖLÜM 12 Etkileme Güç ve Politika.
Bireysel Kariyer Planı Oluşturma
Örgütsel Kariyer Planlaması
7.Hafta Öğr.Gör. Seda AKIN GÜRDAL
“Zor iş, zamanında yapmamız gerekip de, yapmadığımız kolay şeylerin birikmesiyle meydana gelir.” J.J.Rousseau İKİNCİ KUŞAĞIN GELECEĞE HAZIRLANMASI VE VARİS.
GENEL İŞLETME İŞLETMENİN AMAÇLARI
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
PERFORMANS DEĞERLENDİRME 2016-KOCAELİ Erdoğan TALİ
Tutundurma, iletişime dayanır ve ikna edici yanı vardır. Doğrudan satışları kolaylaştırma amacına yönelik olduğu kadar, tutum ve davranışlara da yöneliktir.
Kariyerin Tanımı ve Önemi
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN516T İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2017 Bahar Dönemi Hafta – VIII Kariyer Yönetim Yrd. Doç. Dr. Pınar SOYKUT.
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
Personel Hareketliliği
Performans değerlendirme
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ
İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Performans ve Kariyer Yönetimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Süreç Yönetimi Smith iş bölümü kavramının üç yararından bahsetmektedir.
Sunum transkripti:

KARİYER GELİŞTİRME

Kariyer Kavramı Genel anlamda kariyer, bireyin çalışma hayatı boyunca herhangi bir iş alanında ilerlemesi, deneyim ve beceri kazanmasıdır. Kariyer; bireyin iş hayatında bulunduğu pozisyonlar, yaptığı işler ve bulunduğu pozisyonlarla ilgili tutum ve davranışlarını içerir.

Kariyer Geliştirme Kavramı Kariyer geliştirme; bireysel bir süreç olan kariyer planlama ile örgütsel bir süreç olan kariyer yönetiminin bütünleştirilmesi olarak ifade edilebilir.

Örgütsel Kariyer Geliştirme Modeli

Kariyer Planlama Kariyer planlama; bireylerin; beceri, ilgi ve değerlerini dikkate aldığı, bunlara uygun amaçlar belirlediği ve bu amaçlara ulaşmak için planlama yaptıkları süreçtir .

Kariyer Planlamanın Amaçları Bireylerin kendi kariyer başarılarını sağlamak, İnsan kaynaklarının etkili kullanımını sağlamak, Personelin geliştirilmesini sağlamak, İyi bir eğitim ve kariyer olanaklarının bir sonucu olarak iş başarısının yükselmesini sağlamak,

Kariyer Planlamada Kişiye Düşen Görevler Öncelikle kişiler kendilerini bir bütün olarak gözden geçirmeli, eksik yönlerini, yeteneklerini, bilgi ve becerilerini değerlendirmelidirler. Yaşam planlaması Mesleklerin bilgisi Meslek/iş danışmanlığı Meslek seçimi İş tercihleri Bireyin kendi yönünü belirlemesi Kişisel gelişim.

Kariyer Yönetimi Kariyer yönetimi, bireyin kariyer planlarına ulaşabilmesi için örgüt tarafından desteklenmesi olarak ifade edilebilir.

Kariyer Yönetiminin Faydaları-1 1. Bireysel Faydalar Önceden bilgilendirmek ile olası kariyer tercihlerini yapmak, Birinin işindeki düş kırıklığı sürprizi olasılığını azaltmak, Bastırılmış ve çatışan kariyer hedeflerini aydınlatmak ve tutarlılık getirmektir.

Kariyer Yönetiminin Faydaları-2 2. Örgütsel Faydalar Şirketin kullanımı için çalışanların becerilerini ve hazır amaçlarını stoklamak, Gelecekteki insan kaynakları ihtiyacını daha iyi teşhir etmek, Mikro ve bireysel düzeydeki değişmeyi daha iyi anlayabilmek için örgütsel değişmeyi kolaylaştırmak, Çalışanların gerçekçi olamayan ve saklı beklentilerini açığa çıkarmak

Kariyer Yönetiminde Örgüte Düşen Görevler Potansiyelin ölçülmesi Performans değerleme Kariyer basamakları Örgütsel yedekleme Personel bilgi sistemleri Kariyer bilgisi Danışmanlık hizmetleri Tedarik ve seçim İnsan kaynağı tahsisi Performans ve değerleme Eğitim ve geliştirme

Kariyer Devreleri 1. Keşfetme-Arama (0-25 yaş) 2. Kurma (26-35 yaş) 3. Kariyer Ortası (36-50 yaş) 4. Kariyer Sonu (51-65 Yaş) 5. Azalma / Emeklilik (65 -75)

Kariyer Sorunları Cam tavan sendromu Çift kariyerli eşler Kariyer düzleşmesi

KARİYER YÖNETİMİ ARAÇLARI Kariyer Haritaları Kariyer Danışmanlığı Kariyer Rehberliği Kariyer Merkezleri

K) KARİYER YÖNETİMİ UYGULAMALARI İç İşe Alım Terfi Transfer ve Yer Değiştirme İşten Çıkarma Emeklilik

Kariyer Anlayışını Değiştiren Unsurlar a- Örgütlerin yönetim ve organizasyonundaki değişmeler b- Çalışanların kariyere bakışlarındaki değişmeler

Yeni Kariyer Anlayışı ve Temel Nitelikleri Yatay kariyer hareketliliği artmıştır. Kariyer bir örgütle sınırlı değildir ve iş değiştirmeler yoğunlaşmaktadır. Örgütsel bağlılık zayıflamıştır. Örgütlerin sunduğu kariyer imkânları azalmıştır. Uzun süreli iş ve istihdam garantisi azalmıştır. Büyük örgütlerden ayrılan çalışanlar kariyerlerine bu örgütlerin müşterisi ya da tedarikçisi olarak devam etmektedirler. Büyük örgütlerden ayrılan yöneticiler, kendilerini mesleki ve sektörel anlamda tanımlamaya başlamıştır. Gelir ve varlık artışı ile kendi işini geliştirmek başarı ölçüsü haline gelmiştir. Yöneticiler, iş ve aile arasında bir denge sağlamaya çalışmaktadırlar.

Yeni Kariyer Yaklaşımları Sınırsız kariyer yaklaşımı İki basamaklı kariyer yolu Portföy kariyer Esnek kariyer