WhoNet Dosyasının Sisteme Kopyalanması 1) WHONET.FLT dosyası C:\Pegasus\filters\Custom kalsörü altına kopyalanır (Epicenter programinin çalışır durumda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİL EĞİTİMİ SİSTEMİNE E-OKUL SİSTEMİ İÇERİSİNDEN
Advertisements

Tur Bilet Girişi. Rehberin sattıgı biletleri programa girmet için Reservation menüsünden Tour Reservation seçenegine tıklanır.
EZPro Q-Label.
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Otel Satış Fiyatları.
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Tur Programının Kaydı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
Otel Sözleşmeleri Giriş
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Golf Course’lara satış fiyatlarını eklemek için Cards menüsünün altından Golf Course seçilir.
Otel alış fiyatlarını sisteme tanımlamak için Rezervasyon menüsünün altından Hotel Price seçilir.
Template ve Macro Yaratma
İlköğretim Kurumları Standartları Yazılım Sunusu
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
AŞINET KULLANICI web adresinden giriş sayfasına ulaşınız.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
11 1.
DERS:HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KONU:EPİKRİZ YAZMA İŞLEMLERİ
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
KISITLAMALAR (Constraints)
SIRALI MANTIKTA(SEQUENTIAL LOGİC) SAAT SİNYALİNİN FPGA’ DE VERİLMESİ.
Muhasebe Ödeme Girişi. Rezervasyon ön ödemelerini girmek için Account menüsünün altında Reservation Prepayment List tıklanır.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
hem.meb.gov.tr Kullanım Klavuzu
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Tüm birimler DYS başlangıcı olan 2013 Mart’tan itibaren birer aylık tarih aralıklarıyla Birim Giden Evrak Sorgusu yaparak Cevaplanmamış gözüken yazıları.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Word Programı.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
SPSS’e Giriş SPSS Uygulamaları Doç. Dr. Aykut Hamit Turan
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Bilgisayar Görmesi Ders4:GUI OLUSTURMA Yrd. Doç. Dr. Serap KAZAN.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
EBYS KULLANIMI.
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
AMELİYAT EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
Word Programı.
www. mersis. gumrukticaret. gov
Sunum transkripti:

WhoNet Dosyasının Sisteme Kopyalanması 1) WHONET.FLT dosyası C:\Pegasus\filters\Custom kalsörü altına kopyalanır (Epicenter programinin çalışır durumda veya kapalı olması bu işlemi etkilemez)

BD Epicenter’da İ statistik Modülünün Çalı ş tırılması Epicenter toolbar üzerinde “Data View” e tıklanır. (Soldan 4. kutucuk)

İ statisti ğ in Çalı ş tırılması Acılan pencerede “Custom” satırına çift tıklanarak “WHONET” istatistigine ulasilir. WHONET’e çift tıklanarak veya WHONET seçildikten sonra ekranın altınta yer alan kutucuğuna tıklanarak istatistik çalıştırılır.

Kriterlerin Girilmesi NOT: Kriterler değişmediği sürece bu seçimlerin bir kez yapılması yeterlidir…

Kriterler 1 Ekrana gelen kriter ekranında sırayla istenilen istatistige ait “Başlangıç Tarihi” ve “Bitiş Tarihi” aşağıdaki formatta girilir.

Kriterler 2 “Ornek Turu Seciniz” satırı seçilerek istenilen örnek turleri soldaki listeden bulunarak üzerine çift tıklamak veya iki listenin arasında yer alan büyüktür işaretine “>” basılarak sağ tarafa geçmesi sağlanır.

Kriterler 3 “Antibiyotik Seciniz” satırı seçilerek istenilen antibiyotikler soldaki listeden bulunarak üzerine çift tıklamak veya iki listenin arasında yer alan büyüktür işaretine “>” basılarak sağ tarafa geçmesi sağlanır. Antibiyotikleri bulurken soldaki listenin hemen üzerinde yer alan boşluğa istenilen antibiyotiğin başlangıcına ait bir kaç harf girilerek daha hızlı bulunması sağlanabilir.

Kriterler 4 “Organizma Seciniz” satırı seçilerek istenilen organizma turleri soldaki listeden bulunarak üzerine çift tıklamak veya iki listenin arasında yer alan büyüktür işaretine basılarak sağ tarafa geçmesi sağlanır. Organizmaları bulurken soldaki listenin hemen üzerinde yer alan boşluğa istenilen organizmanın başlangıcına ait bir kaç harf girilerek daha hızlı bulunması sağlanabilir.

İ statisti ğ in Çalı ş tırılması Tüm bu seçimlerden sonra aktifleşen kutucuğuna tıklanarak istatistik çalıştırılır.

Eksik Bilgilerin Tamamlanması - Tanımlanması Bir çok sistemde bu bilgiler LIS tarafından BD Epicenter’a gönderilmemektedir ama Whonet eşleşmesi için bu bilgilere ihtiyaç vardır. Bu sebeple çalışan istatistiğimizdeki ilk hastanın bu eksik bilgileri tamamlanarak Whonet- Baclink tarafında kolay eşleşme yapılması sağlanabilir.

Eksik Bilgilerin Tamamlanması 1 Ekranınızda ilk sırada gelen hastanın “Accession #” numarası not edilir ve a tıklanarak pencere kapatılır.

Eksik Bilgilerin Tamamlanması 2 Epicenter toolbar üzerinde soldan ikinci “Specimen Registration” kutucuğuna tıklanır. Gelen pencerede “Accession #” kutucuğuna bir önceki işlemde not edilen accession # yazılır ve “Specimen Type” alanına tıklanır.

Hasta bilgileri geldikten sonra Patient sekmesine tıklanır. Aşağıda görünen “Birth Date” kısmına hastanın doğum tarihini yazınız. Sex kısmında ise cinsiyetini giriniz. (FEMALE = Kadın, MALE = Erkek) ve ekranın altında yer alan kutucuğuna tıklayarak değişiklikleri kaydediniz. NOT: Eğer hastanın doğum tarihine ulaşılamıyorsa ilerleyen aşamalarda (WHONET – BACLINK) doğum tarihi eşitlemesinde hatırlayabileceğiniz bir tarih giriniz. Eksik Bilgilerin Tamamlanması 3

İ statistik Modülünün Tekrar Çalı ş tırılması Epicenter toolbar üzerinde “Data View” e tıklanır. (Soldan 4. kutucuk) Açılan pencerede “Custom” satırına çift tıklanarak “WHONET” istatistigine ulasilir. WHONET’e çift tıklanarak veya WHONET seçildikten sonra ekranın altınta yer alan kutucuğuna tıklanarak istatistik çalıştırılır. Önceden girilen bilgiler otomatik olarak kaydedildiği için hiçbir seçme işleme yapmadan direkt olarak a tıklanır

Raporun Alınması 1 Ekranın altında yer alan “Print Preview” kutucuğuna tıklanır.

Raporun Alınması 2 Ekranın üst kısmında yer alan kutucuğuna tıklanır.

Raporun Alınması 3 Açılan “Save As” penceresinde “Save as type” = Tab Separated Text Files (*.txt) olacak şekilde File name kısmı değiştirilerek istenilen bir klasör seçildikten sonra kutucuğuna tıklanır.

Rapor Sütün Ba ş lıkları 1-Hasta Numarası 2-Hasta Adi - soyadi 3-Ornek Numarasi 4-Ornek Alinma Tarihi 5-Hastane Servisi 6-Ornek Turu 7-Antibiyotik 8-Direnc Sonucu 9-MIC Degeri 10-Organizma Adi 11-Direnc Mekanizmasi 12-Izolat No 13-Hastane Servisi Turu 14-Cinsiyet 15-Dogum Tarihi 16-Cihaz Adi (Baclink te MIC e esitlenecek) 17- Hasta Yatis Tarihi