DOSYA MENÜSÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgilerimi sunuyorum
Advertisements

Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
4. SAYFA YAPISI.
ŞAHİN AKDAĞ.
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
KLAVYE KULLANIMI.
ADOBE FİREWORKS CS5 PROGRAMA GENEL BAKIŞ.
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
Avcılık Belgesi Hazırlama
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Resim Düzenleme İşlemleri
Kelime İşlemci Programı
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
BDEM105 Ünite 5: Word
Bilgisayar Uygulamaları II
MICROSOFT OFFICE.
Microsoft Power Point Dersi
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
MİCROSOFT WORD 2003.
Hazırlayan: Cihan UĞUR
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Microsoft EXCEL (1).
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
VLC MEDİA PLAYER.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
MİCROSOFT WORD.
WORD WORD UYGULAMA.
Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme Kullanıcı güncelleme işlemi konsol ve grafik ortamdan yapılabilir. Komut Satırı ile Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme.
WORD 2010’DA BELGELERİ YAZDIRMAK
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Modül 5 WORD 2010 KULLANIMI  OFFICE DÜĞMESİ  HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU  MENÜLER  ŞEKİL, RESİM EKLEME  TABLO EKLEME  ETKİNLİKLER.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
::: Soru Numarası Seçin :::
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
Temel Bilgisayar Dersi
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
2. OFİS PROGRAMLARI (WORD)
Sunum transkripti:

DOSYA MENÜSÜ

DOSYA MENÜSÜ Yeni belge açma, kaydetme, yazdırma ve benzeri işlemlerin yapıldığı menüdür.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Yeni ( Ctrl + N): Word programında yeni bir belge veya şablon oluşturmak için kullanılır. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak için hazır belge şablonları içerir.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Aç (Ctrl + O): Word programında daha önce kaydedilmiş bir belgeyi yeniden ekrana getirme işlemine belge açma denir.Belge açmak için Dosya menüsünden Aç komutu tıklanır.

AÇ İLETİŞİM PENCERESİ Aç penceresinin sağ üst bölümünde bulunan pencere görünüm düğmeleri ve kullanım amaçları şunlardır :

AÇ İLETİŞİM PENCERESİ Geri: Önceden kullanılmış olan sürücü ve klasörlere yeniden ulaşmak için kullanılır. Bir Düzey Yukarı: Pencerede klasörler bir ağaç yapısında görülür.Bir düzey yukarı komutu, bir önceki klasör seviyesine ulaşmak için kullanılır. Web’ de Ara: Arama işleminin internet ortamında yapılması için kullanılır. Sil: Seçili klasör yada dosyayı silmek için kullanılır.

AÇ İLETİŞİM PENCERESİ Yeni Klasör Oluştur: Seçili sürücü yada klasörün altında yeni bir klasör oluşturmak için kullanılır. Görünümler: Penceredeki sürücü,klasör ve dosyaların görünümlerini düzenlemek için kullanılır. Araçlar: Bu düğme tıklatıldığında ekrana yeni bir komut listesi gelir.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Kapat: Word programında aktif olan belgenin kapatılması için kullanılır. Kaydet ( Ctrl + S): Word programında hazırlanmış bir belgenin kayıt edilmesini sağlar.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Farklı Kaydet: Yeni oluşturulan bir belge belirlenecek bir adla kaydedileceğinde yada kayıtlı bir belge farklı bir adla yeniden kaydedileceğinde kullanılır.

FARKLI KAYDET Araçlar düğmesine tıklanıldığında ekrana yeni bir komut listesi açılır: Kaydetme seçenekleri: Kullanıcının her zaman yedekleme, hızlı kayıt etme,art alanda kayıt etme gibi kayıt etme seçimlerini yapabileceği ve otomatik yedekleme sıklığıyla ilgili süreyi belirleyebileceği pencerenin açılması için kullanılır.

FARKLI KAYDET Güvenlik seçenekleri: Kullanıcının kayıt ettiği belgeye, her isteyenin ulaşmasını engellemek için kullanılır. Web seçenekleri: Web sayfası görünümündeki belgeler için sayfanın özelliklerini düzenlemeyi sağlar. Resimleri sıkıştır: Belgede kullanılan resimlerin çözünürlüğünü değiştirmek ve resimleri sıkıştırmak için kullanılır.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Web sayfası olarak kaydet: Aktif olan belgenin internet ortamında yayınlanacak bir web sayfası olarak kayıt edilmesi için kullanılır. Sürümler: Bu komut kullanıcıya, belgeyle ilgili açıklamalar yapmasını sağlar.Bilgisayarda kayıtlı belgede küçük değişiklikler yapıldığında , bu yeni halinde saklanması ancak eski halinin de korunması istenilebilir.Birbirine çok benzeyen dosyalara yeni isim vererek kayıt etmek yerine bu yol kullanılabilir.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Sayfa Yapısı: Word programı sayfa yapısının, kullanıcının özel istek ve ihtiyaçlarına göre ayarlanmasına imkan verir. Yeni Belgenin Yapısını Ayarlama Kullanıcının yapabileceği düzenlemeler : Sayfanın kenar boşluklarını ayarlamak. Üst ve alt bilgi alanlarını belirlemek. Sayfa boyutunu seçmek yada düzenlemek. Sayfanın dikey, yatay kullanımını seçmek. Yazıcının kağıt kaynağını belirlemek Satır numaralarını düzenlemek.

Kenar Boşlukları Sekmesi SAYFA YAPISI Kenar Boşlukları Sekmesi Sayfanın üst, alt, sol ve sağ kenar boşlukları ayarlanabilir. Cilt payı boşluğu ile cilt payının yeri (sol yada sağ) ayarlanabilir. Üst - alt bilginin kenardan uzaklığı ayarlanabilir. Çalışılan belgenin kağıt yönünün ayarları yapılabilir.

SAYFA YAPISI Kağıt Belgenin basımında kullanılacak kağıdın ölçüleri değiştirilebilir. Yükseklik ve genişlik adlı sayaç kutusundan gerekli ayarlar yapılabilir.

SAYFA YAPISI Düzen Bu iletişim kutusunda satır numarası düğmesine tıklandığında açılan yeni iletişim kutusundan satırlara numara verilebilir ve numaralandırmanın yapılışıyla ilgili ayarlar yapılabilir.

DOSYA MENÜSÜNDEKİ KOMUTLAR Yazdır: Word programında hazırlanan belgenin yazıcıdan çıktısını almak için kullanılır.

YAZDIR Yazdır iletişim kutusunda bulunan seçeneklerle şu işlemler yapılabilir: Ad adlı açılır pencereden bilgisayara tanımlı yazıcılardan biri seçilebilir. Sayfa aralığı kısmından Tümü seçilirse belgenin tümü yazıcıya gönderilebilir. Sayfa aralığı kısmından Geçerli Sayfa seçilirse imlecin bulunduğu sayfa yazıcıya gönderilir.

YAZDIR Sayfa aralığı kısmından Sayfa adlı radyo düğmesi işaretlenip metin satırına bir sayı yazılırsa belgenin yalnızca o sayfası yazıcıya gönderilir. Sayfa aralığı kısmından Seçim adlı radyo düğmesi işaretlenirse metnin seçili kısmı yazıcıya gönderilir. Özellikler düğmesine tıklanıldığında, tanımlı yazıcıya ait özellikleri ayarlamayı sağlayan iletişim kutusu açılır.

Tüm derslere ve sınıflara göre sınıflandırılmış eğitsel sunular için TIKLAYINIZ