TERÖR İ ZM. TERÖR: Tedhiş, yıldırma, korkutma TERÖRİZM Siyasal, sosyal, etnik, dini amaçlar için örgütlü, sistemli ve sürekli terör kullanmayı yöntem.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin TANRIVERDİ sunar…
Advertisements

KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.
Bilişim Terörü ve Bilişim Savaşları
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
◦ Siyasi ◦ Ekonomik ◦ Askeri ◦ Sosyokültürel ◦ Çevre.
PYD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Faaliyetleri ve Türkiye
TÜRKİYE’DE GÖÇLER.
21. Yüzyılda Yeni Güvenlik Anlayışları ve Yaklaşımları
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
İHH (İnsani Hak ve Hürriyetler) örgütü ve
Türkiye’de Terör.
Hakkımızda Kimlik: MSE ulusal, bölgesel, küresel barış ve güvenlik ile kurumsal yapılanma, risk analizi ve strateji geliştirme ko- nularında eğitim ve.
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI
Terör Nedir? Terör, kavram olarak, Türkçe’deki karşılığı ile “korkutma, yıldırma” ve tedhiş anlamına gelmektedir. Ancak bu korkutma, yıldırma ve tedhiş,
ABD İŞGALİ SONRASI IRAK’TA MİLLİ GÜVENLİĞİN KURUMSALLAŞMA SORUNU
KÜRESEL TERÖR VE TERÖRLE MÜCADELEDE AB POLİTİKALARI
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI & Bilgehan EMEKLİER
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
Medya ve Kültür Emperyalizmi Kuramları
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
İş Güvenliğinde Organizasyonun Önemi
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Face Book Erdal Sarızeybek TÜRKİYE’DE TERÖRÜN SON HAMLESİ.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
S İ YASET, DEVLET VE TEROR İ ZM. S İ YASET SOSYOLOJ İ S İ NDE TEMEL KAVRAMLAR Siyaset - yönetsel eylemlerin kapsam ve içeri ğ ini etkilemede güç kullanımının.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
 SAVAŞIN NEDENLER İ  EKONOM İ K NEDENLER  S İ YAS İ NEDENLER  SAVAŞTAK İ BLOKLAR  İ TT İ FAK VE İ T İ LAF DEVLETLER İ.
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
MİLLİ MÜCADELE.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
TÜRKİYE KÜRESEL PROJELERİN HEDEFİDİR.  BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ (ABD)  BİZANS PROJESİ (AB ÜLKELERİ)  SİYONİST PROJE (İSRAİL) TERÖRÜN ALTINDAKİ GERÇEK.
SUC FENOLOJISI BILGISAYAR SUCLULUK TERORIZM. Bilgisayar sucluluk *ana kaynak: T. Demirbas, Kriminoloji,  Siber suclar  Artis  Avrupa Toplulugu.
21. YY Eğitimi. Nedir? Nereden kaynaklanmaktadır? Niçin başvurulur? Nasıl önlenir? Terörizmden neden korkarız?
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
Terör Örgütlerinin Yapısı
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİO) (Shangai Cooperation Organization)
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
KÖY MANTALİTESİ = KÖY DÜŞÜNÜ
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER.
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇALIŞMA EKONOMİSİNE GİRİŞ -TÜRKİYE’DE İSTİHDAM-
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
Orta Doğu bölgesinde geçmişten günümüze Uluslararası Terörizm.
1 ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
Sunum transkripti:

TERÖR İ ZM

TERÖR: Tedhiş, yıldırma, korkutma TERÖRİZM Siyasal, sosyal, etnik, dini amaçlar için örgütlü, sistemli ve sürekli terör kullanmayı yöntem olarak benimseyen bir strateji anlayışı

TERÖR İ ZM BİLİNEN İLK TERÖR ÖRGÜTLERİ Zealots : Filistin topraklarında Romalı işgalcilere karşı M.S yılları arasında başkaldırmış, örgütten kişi çarmıha gerilerek öldürülmüştür. Sicariler : Zealots’un bir alt grubu olarak tarihte ilk kez intihar saldırıları gerçekleştirmişlerdir. Haşhaşiler : 11.yüzyıldan sonra İran’da ortaya çıkıp, gerçek İslamı bozmakla suçladıkları Müslüman liderlere suikastlar düzenlemişlerdir. Kabalalar : Her ferdi profesyonel bir katil olan örgüt, siyasal suikastler gerçekleştirmiştir.

TERÖR İ ZM Günümüzdeki Terörist Yapılanmalar:  Milliyetçi, etnik ve ayrılıkçı  Devrimci  Radikal dinci AMAÇ hedef alınan rejimi, sistemi şiddet yolu ile yıkarak, kaosa sürüklemek, bölmek, parçalamak veya yerine kendi ideolojileri doğrultusunda yeni bir yönetim kurmak

TERÖR İ ZM MASUM İNSANLARIN ZARAR GÖRMESİNİ ÖNEMSEMEZLER

TERÖR İ ZM Terörizm Küreselleşiyor. Çünkü; ekonomik, beşeri ve dini sistemler tüm insanlık için geçerli ve yararlı değil teröristler artık eğitimli, bilgili ve bilinçli

TERÖR İ ZM Türkiye’deki Terörist Profili (aralarında politik farklılıklar olsa da) Köyden şehre gelenler Üniversite öğrencisi yaş grubunda Sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyi düşük

TERÖR İ ZM DÜNYADA TERÖRİZM 60’lı Yıllar Kaçırılan ABD ve İsrail uçakları 70’li Yıllar İsrail Havaalanına Japon Kızılordu tarafından saldırı (27 ölü) Münih’te İsrailli sporculara saldırı (Kara Eylül) OPEC Bakanlar Kurulu Toplantısına baskın Üniversite olayları, sağ-sol çatışmaları, ölen binlerce genç

TERÖR İ ZM DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE TERÖRİZM 80’li Yıllar Asala, Hizbullah, PKK, Mafya 90’lı Yıllar IRA, Hamas, Hizbullah, İBDA-C 2000’li Yıllar El Kaide, PKK-KADEK, Hizbullah, DHKP-C

TERÖR İ ZM Jeopolitik ve stratejik açıdan önemli bir ülke:

TERÖR İ ZM TÜRKİYE’DEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİ Bölücü-Ayrılıkçı Terör Örgütleri Sağ Eğilimli Terör Örgütleri Dini Motifli Terör Örgütleri Radikal Dini Gruplar Sol Eğilimli Terör Örgütleri

TERÖR İ ZM DİĞER/ULUSLARARASI BAZI TERÖR ÖRGÜTLERİ El Kaide Abu Nidal (Filistin) İslami Direniş Hareketi (Hamas) (Mısır-Filistin) Hizbullah İslami Cihad (Lübnan) İslami Selamet (Cezayir) Halkın Mücahitleri (İran) Müslüman Kardeşler (Mısır) ASALA (Ermenistan) 17 Kasım (Yunanistan) IRA (İrlanda) RAF (Almanya) ETA (İspanya) Action Directe (Fransa) Milli Cephe (İngiltere) Kızıl Tugaylar (İtalya) Japon Kızıl Ordusu

TERÖR İ ZM Terörizm, özellikle 2.Dünya Savaşı’ndan sonra şekillenen dünya ülkelerinin hudutlarını ve yönetim biçimlerini değiştirebilecek güçte değildir. Ancak, dünya düzenini tehdit ederek gelecek nesilleri etkileyebilecek cılız, fakat sivri bir tehlikedir. Bunun farkına varan herkes terörizmi bir yaşam gerçeği olarak algılayıp karşı tedbirleri almalıdır.

TERÖR İ ZM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BAŞLICA GELİR KAYNAKLARI Yandaş Devlet Yardımı Soygun ve Gasp Haraç Toplama Sahtecilik Uyuşturucu Ticareti Zekat Fidye

TERÖR İ ZM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN PROPAGANDA FAALİYETLERİ Halkla İlişkiler İntihar Eylemleri Silahlı/Bombalı Propaganda

TERÖR İ ZM TEDBİRLER: Güvenlik Sistemini işlevselleştirin; fiziki ve elektronik güvenlik tedbirlerini gözden geçirip iyileştirin. Acil Durum Planlarını gözden geçirin, Kriz Masası oluşturun, görev dağılımı yapın. Çalışanlarınızı güvenlik konusunda bilinçlendirin. İhtiyaç halinde kontrol noktalarının sayısını arttırın.

TERÖR İ ZM TEDBİRLER: Kritik yerlerde ek güvenlik tedbirleri alın. Belirli periyodlarda Acil Durum Tatbikatları yaptırın. Güvenlik Yönetimi ile etkin koordinasyon içinde olun. Eylem stratejilerini öğrenin.

TERÖR İ ZM TEDBİRLER: Çalışanların güvenlik soruşturmasını yaptırın. Kolluk kuvvetleri ile sıkı temasta olun, acil haberleşme hattı oluşturun. Giriş-çıkış kontrol noktalarını ihtiyaçlar doğrultusunda işlevselleştirin, güvenlik araç-gereç ve teçhizatlarını modernleştirin. Güvenlik firmanızla sürekli iletişim halinde olun.

TERÖR İ ZM Durumun Farkına Varamadan Geçirilecek Her Dakika, Yaşanacak Bir Terör Olayının Çağırıcısı Olabilecektir. Tedbirlerimizi Acil Olarak Gözden Geçirelim.