1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

BUNLARI BİLİYOR MUYUZ ?. ANNE SÜTÜ ; Her bebek için en iyi, en doğal ve en taze besin.
Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi; ŞEHİT ERKUT YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
Yaşlılık ve Kronik Hastalıklarda Beslenme Tacettin İnandı.
ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ
Sağlıklı Ulusal Yemekler konusunda öğrencilerin eğitilerek, onların fast food’un zararlarından korunmalarını sağlamak.
PVC'nin çevresel etkisinin gerçek yüzü. PVC yaşam döngüsü: bizlere anlatılan şekli Tuz Elektrik Sodyum hidroksit klorEDC -etilen diklorür VCM -vinyl klorür.
SAĞLIKLI BESLENME BESLENME Beslenme, İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması ve yaşam kalitesini.
LOGO. HÜCRE NEDİR? Vücudumuzda tüm organlar hücrelerden oluşur. Hücreler vücudumuzun en küçük yapıtaşlarıdır.
Çözünme durumuna göre Tam çözünme: Bir elementin diğeri içerisinde sınırsız çözünebilmesi. Hiç çözünmeme: Bir elementin diğeri içinde hiç çözünememesi.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ. Bu yaş grubunun beslenmesinde en önemli husus, çocuğun iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazanmış olmasıdır. OKUL ÖNCESİ.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Editorials Eating Less Meat: A Healthy and Environmentally Responsible Dietary Choice American Academy of Family Physician
Yazılım ve resimler alıntıdır!
SİNDİRİM SİSTEMİ.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
Sağlıklı Yaşamın Beslenme Ve Sporun Sağlığımıza Etkileri.
BESLENME VİTAMİNLER. D Vitamini Yağda çözünen vitaminlerdendir. En temel görevi kemik gelişimidir.
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM)
Obezite (Şişmanlık) GAZİ ORTAOKULU.
Klinik Belirtilerle Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
Meme Kanseri ve Meme Muayenesi. Meme Kanseri ve Meme Muayenesi.
Yemeklik Tane Baklagillerin Beslenmedeki Yeri
VİTAMİNLER.
BESLENME VE DİYETETİKTE
GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
SPORCU BESLENMESİ.
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
Menü Planlama.
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
İŞ TATMİNİ.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
KANSER.
AKILLI BESİN ANNE SÜTÜ.
5.Konu: Kimyasal Tepkimeler.
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KASTAMONU HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ ÇOCUK BESLENMESİ
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Böbrek Hastalıkları.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
SİSMİK YORUMLAMA DERS-7 PROF.DR. HÜSEYİN TUR.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
MEME KANSERİNDEN KORUNMA
Gelişim ve Temel Kavramlar
Beslenme İlkeleri ve Diyet Dersi
Beslenme İlkeleri - 5.
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
Beslenme İlkeleri.
Beslenme İlkeleri - 8.
Sunum transkripti:

1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp hastalıkları ve kanser olmak üzere birçok kronik hastalıklara yakalanması için risk faktörü oluşturur.

2. Hızlı hazır yiyeceklerin posa içeriği düşüktür. Diyet posasının yetersizliği ise kolon, rektum kanser riskini artırır. 3. Fast food restoranlarda tüketilen besinler, A vitamini, C vitamini ve kalsiyum yönünden yetersizdir. Bilindiği gibi C vitamini, A vitamini ve ön öğesi olan karotenoidlerin düşük düzeylerde alınımı, bağışıklık sisteminizin yetersizliğine, kardiovasküler hastalıklara ve katarakt riskinizin artmasına neden olur.

4. Derin yağda kızartma yöntemi fast food restoranlarda sıkça kullanılmaktadır. Bu yağlar 10–12 saat kullanılmaları nedeniyle, kimyasal ve fiziksel değişikliklere uğramakta ve çabuk bozulmaktadır. Kızartma sırasında E vitamini kaybı oluşmakta, proteinli besinlerin yanması ile de kanser yapıcı nitroz bileşiklerinin oluşumu artmaktadır. Yağda kızartılmış yiyecekleri sık ve sürekli tüketilmesi, kardiyovasküler ve sindirim sistemi hastalıkları ile kansere yakalanma riskini artırır.

5. Fast food beslenme şeklinde kolalı içecekler, çay ve kahve sıklıkla tüketilmelidir. Aşırı kafein alımınız sinirlilik, huzursuzluk, uykusuzluk ve kan basıncınızda yükselme gibi durumlara neden olur. Ayrıca, bu tür içecekleri fazla miktarda tüketmek, bu içeceklerin içerisinde bulunan tanelerin, besinlerde bulunan demiri bağlamasına ve vücuttaki demir emilmesinin azalmasına neden olur.

6. Fast food menüler bileşiminde görünür tuzun dışında da yüksek miktarda sodyum bulunduğundan dolayı yüksek kan basıncının oluşmasına katkıda bulunurlar. Aşırı sodyum alımı hipertansiyon, mide kanseri ve osteoporoz riskini artırır.

7. Ayak üstü beslenmede yiyeceklere renklendiriciler, aroma artırıcı maddeler, tatlandırıcılar, antimikrobiyal maddeler ve bunun gibi katkı maddeleri eklenmektedir. Bu katkı maddelerinin uygun kullanılmaması ve bu maddeleri içeren fast food ürünlerini sık tüketmek uzun dönemde kansere yakalanma riskini artırır.

Cezbeden lezzetlerine rağmen, özellikle gelişme çağındaki çocukların bu tür yiyecekleri tüketmesi kesinlikle uygun değildir.