T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
Advertisements

HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
Yıldız Teknik Üniversitesi
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
E-Öğrenme Nedir?
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
BİT ÜRÜNLERİ ve BİT ÇEŞİTLERİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
Hacettepe Üniversitesi
KAREKOD KULLANIMI.
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Web Tasarımı ve Adobe Muse
 ADI SOYADI :AYCAN ERKAYA  NUMARASI:  ÖDEV KONUSU: TURİZMDE MOBİL UYGULAMALAR.
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
CEO Web Sitesi Kurduğu Üyelerine, –Sanal kimlik ( vb.) –CV ve iletişim bilgilerini güncel tutmak –Eğitici ve bilgilendirici.
Web 2 araçları Web 2 araçları.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
SOSYAL MEDYA VE MOBİL UYGULAMALAR
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
EBAv2.
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
Alana Yönelik Teknoloji Eğitimi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ÇOCUK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Sunum transkripti:

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI ÖĞRENCİLER ALEV ULUĞ GİZEM KARACA HABİBE KAYA İREM YÜKSEL SİNEM GÜL BAYRAKTAR ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. HATİCE AKKOÇ İSTANBUL 2016

EDSHELF EĞİTİM UYGULAMASI Öğretmenler için yardımcı olabilecek web veya mobil araçları bir araya toplamaya yarayan bir sosyal medya platformudur. Bu platformda öğretmenler, kendilerince faydalı buldukları araçları bir araya toplayarak diğer öğretmenlerle paylaşabilme imkanına sahiptir. Eğitsel web ve mobil araçların yaş, konu ve kullanım alanı gibi filtrelere göre listelendiği web sitesidir. Bu siteyi, eğitsel araçların sergilendiği bir vitrin gibi düşünebilirsiniz. Web adresi: www.edshelf.com (İngilizce)

EDSHELF NEDİR? Eğitim teknolojisi alanında, öğrenmek ve öğretmek için yararlı tüm mobil uygulamalar, masaüstü programları, web siteler ve elektronik ürünleri bünyesinde barındıran arama motorudur. Hedef kitlesi; öğretmenler, öğretim üyeleri, evde eğitimciler (‘homeschoolers’), koçlar, öğrenciler ve veliler olan bir programdır.

EĞİTMENLER EDSHELF’TE Belli teknolojik materyalleri aratabilir ve filtreleyebilir, Çeşitli amaçlara yönelik materyallerden oluşan raflar/’shelves’ yaratabilir, Daha önce kullanmış oldukları materyalleri derecelendirip yorumlayabilir, ve Diğer eğitmenler tarafından önerilen materyalleri içeren bir bülten alabilir.

EDSHELF UYGULAMASININ AMACI Tüm eğitmen ve öğrencilerin doğru zamanda, doğru amaca yönelik, en doğru kaynak ve materyallere ulaşmasını sağlamaktır.

EDSHELF’İN ÖĞRETMENE KATKILARI/FAYDALARI NELERDİR? Kaynağa ulaşmada kolaylık. Yeni kaynakların keşfedilmesi. Mobil uygulamalara taşınabilir cihazlardan erişim imkanı. Kaynaklar hakkında geniş bilgi imkanı. Öğrencilere uygulamalar eşliğinde pratik/tekrar yaptırabilme imkanı.

KAYNAĞA ULAŞMADA KOLAYLIK Günümüzde neredeyse tüm il ve ilçelerde geniş kitap kaynağına sahip kütüphaneler bulunmaktadır. Ancak teknolojinin yaşamımıza bu denli entegre olduğu bir dönemde eğitimi teknolojiden ayrı düşünemeyiz. Edshelf’in öğretmenlere sunduğu kaynaklara ulaşmanın kolaylığı eğitime sağlanan artı değer olarak karşımıza çıkmaktadır.

YENİ KAYNAKLARIN KEŞFEDİLMESİ Eğitim alanında dünya çapında kullanılan uygulamaların/kaynakların keşfedilmesi, ülkemiz eğitim kalitesinin artmasına ve dünyada eğitim sistemlerine ayak uydurmasına yardımcı olmaktadır.

MOBİL UYGULAMALARA TAŞINABİLİR CİHAZLARDAN ERİŞİM İMKANI Akıllı telefonlar ya da tabletler yaşamımızın vazgeçilmez birer parçası hâlini almıştır. Bilinçli ve ölçülü kullanımda hayatımızı kolaylaştıran ve sosyal/kültürel/eğitsel gelişimimize katkıda bulunan araçlar konumundadırlar. Edshelf yoluyla edinilen uygulamalar/kaynaklar taşınabilir cihazlarımızdan her an ulaşılabilir olması çokça fayda sağlamaktadır.

KAYNAKLAR HAKKINDA GENİŞ BİLGİ İMKANI Edshelf’te yer alan yorumlar öğretmene kaynak hakkında geniş bilgi sunmakta ve en faydalı olanı seçmekte yardımcı olmaktadır.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALAR EŞLİĞİNDE PRATİK/TEKRAR YAPTIRABİLME İMKANI Çocukların akıllı telefon ve tabletlere olan yoğun ilgisini pozitif yöne çevirerek Edshelf’ten edinilen uygulamalarla derslerin tekrarını/pratiğini yapmalarının sağlanabilirliği başarının artırılmasında oldukça faydalı olacaktır.

EDSHELF WEB UYGULAMASI

Paylaşımlara QR Code uygulaması ile ulaşabiliriz

TEŞEKKÜR EDERİZ